Пак оправдаха Ковачки за данъчни престъпления

Делото отново стигна до Софийския апелативен съд
59
Пак оправдаха Ковачки за данъчни престъпления
Христо Ковачки. Снимка: архив, БулФото

За втори път Софийският апелативен съд оправда бизнесмена Христо Ковачки по обвинението за данъчни престъпления.

Още по темата

Процесът стигна до Върховния съд, макар вече Ковачки да беше оправдан. Последната инстанция обаче върна делото. Сега съдът отново го оправда, предаде БТА.

Преди няколко години прокуратурата обвини Ковачки в укрити повече от 16 млн. лева данъци.

Според прокуратурата бизнесменът е сключвал фиктивни сделки за доставка на машини, сувенири и биодизел.

По документи сделките били изрядни, но реално пари не са броени, а фирмите доставчици се оказали "кухи". По тази схема бизнесменът избегнал да плати 16 781 960 лева данъци в периода 2005-2008 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Христо Ковачкисъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова е негов дългогодишен юридически съветник, и за Бобов Дол и за мините и за ТЕЦ-овете ! Ще го осъдят, но друг път !
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така ще го съдят миличкият олигарх? Съда е много зает - трябва да съди студентите, дето мъркат, това е най големият проблем на държавата ! Няма сега да се занимават с разни олигарси !
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koзият рог трябва да влезе в сила
44
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Спомнете си колко осъдиха бабата с въдицата ловила незаконно риба без билет?Това го може само ,,независимият'' ни съд докато не се въведе закон с който съдиите да носят наказателна отговорнст положението няма да се оправи!
43
0
 
3
 
! Отговори
pe преди 10 години
нищо ново ще има още по негативни доклади от ЕС
42
0
 
2
 
! Отговори
ASI преди 10 години
ako si prestapnik vinagi shte badesh opravdan v tazi darjava
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пасти да ядът недосегаемите пред този бандит !!!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
onaia v parlamenta nali my e darjanka e kak niama da go opravdaia toe e ot hybavite xora pochten choven gniga ***.
39
0
 
10
 
! Отговори
малиииииииииииии преди 10 години
Няма нито един БИВШ комунист МУТРА в КАУША....А баба Цоца от гара Лясковец я осъдиха на 1 година за това,че си взе една вафличка от местното магазинче...А сега де!? ЦАЦАТА да го духа!
38
0
 
15
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Пак оправдаха Ковачки за данъчни престъпления"Не мога да разбера защо все още има демократично настроени граждани, които се възмущават от действията на съдебната система. Нима не разбрахте, че живеем в една циганизирана, мафиотизирана и силно корумпирана страна, в която законността и държавността са само фасада за пред света.
37
0
 
8
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Защо някой не провери сметките и имотите на тези от "третата" власт, които оправдават? Вероятно и той се страхува да не се наложи и него да оправдават ! ...... Така е там .. по нанагоре! Ха си откраднал помалко / да не говорим съвсем да не крадеш/ заминаваш с дървено пардесю! Ха си си позволил да гепиш повече същият път ти се отваря! И понеже са навързани и оплетени като свинските черва, сме на това дередже !!!
36
0
 
9
 
! Отговори
stanick преди 10 години
"Eй измъчиха го завалията"
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато съдебната система се произнася така ,възпроизвежда още по-големи проблеми в обществото.И Бисеров и Богомил Манчев ще бъдат оправдани,тъй както и делата по САПАРТ не доведоха до осъден.Всъщност от "правораздаването" на такива като Манчев,Бисеров ,Ковачки и т.н.,печелят само тези които играят в големия ни театър наречен-ПРАВОРАЗДАВАНЕ.ДОЯТ ГИ докато ги съдят.И ги доят докато" пуска".Правораздавателната ни система е ***,в която грухтят генетично обременени с лакомия Прасета.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 37 СЕщам се как беше и сега като погледна на зад във времето това с кебапчетата е баси унижението на народа.Третира ха ни като КУЧЕТА.КУЧЕТО е така като му дадеш 1 пържола и мята куйрукаи квото му кажеш тва прай
33
0
 
15
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Още ли има наивници, които мислят, че човекът, чиято ЧАСТНА фирма е единствената, оторизирана от държавата да внася ядрено гориво за АЕЦ-а ни , и сойто по договор поддържа и ремонтира всички тец-о ве, все още държавна собстнтвеност, ще бъде осъден за саквото и да е? За да го осъдят, трябва да го заловят може би в канибализъм, и то-след като у нас са завъртяли по телевизиитй записите, никой нищо не е направил, и се задейства някой от ЕС от страх, че на свобода може случайно да докопа такъв децаму
32
0
 
16
 
! Отговори
гешев преди 10 години
избори идват и трябва да се търсят спонсори! *** искат сериозни суми, не като през 90 години, когато бсп ги купуваше с по 5 кебапчета и бира!
31
0
 
5
 
! Отговори
Мафията хич преди 10 години
и си нямала държава,ама ще си намери.Дано не е в Държавата на ***.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тумор!
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро очаквам подобно решение и за Бисеров.Наглост и безочие
28
0
 
13
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
за да те оправдаят във всяко едно дело достатъчно е да пуснеш в съдебната система сума равна от 30 до 50% от исковата по делото