Пуснаха от ареста главния касиер на КТБ Маргарита Петрова

В сряда й е наложена най-леката мярка за неотклонение "подписка"
Обновена: 15 авг 2014 17:43 | 15 авг 2014 17:43, Камелия Цветанова
34
Пуснаха от ареста главния касиер на КТБ Маргарита Петрова
Снимка: Булфото, архив

Главният касиер на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова е пусната от ареста в сряда с мярка за неотклонение "подписка", съобщи bTV, като се позова на свои източници.

Още по темата
Тя  е освободена след разпит в държавното обвинение. Най-леката мярка „подписка“ й е наложена с прокурорско постановление.

Според близки на Петрова пък тя е пусната срещу парична гаранция от 500 лева.

Адвокат Татяна Дончева каза, че не е присъствала на разпита на Петрова, въпреки че официално не е освободена като неин защитник.

Вече от всички обвиняеми за липсата на 206 млн. лв. от КТБ задържана под стража остава само заместник-главната счетоводителка Борислава Кючукова.

Преди месец Софийският градски съд остави под домашен арест главната счетоводителка Мария Димова заради тежко заболяване. Зад решетките бяха задържани Маргарита Петрова и Борислава Кючукова.

Според последното решение на съда на изпълнителния директор на банката Орлин Русев беше наложена парична гаранция заради липса на доказателства за извършено от него документно престъпление.

Към този момент обвиняемите по случая са вече 10.

Прокуратурата съобщи за обвинението на Цветан Василев, на 4-мата изпълнителни директори на трезора и на ръководителя на управление „Кредитиране". Те са за съучастие за умишлена безстопанственост в особено големи размери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак няма да има виновни, пак няма да има осъдени, а в същото време липсват едни 3 милиарда и 500 милиона лева! Егати скапаната държава! Ааа сега се сетих, абе кво стана с оня където си бъркаше в носа в Парламента, Христо Бисеров май се казваше, който успя да прибере няколко милиона за себе си и просто изчезна, а Цацаратурата мълчи, а за Костинбродската афера даде сума ти интервюта!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата история заприлича на Мед.сестрите в Либия.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да очакваме да осъди България в Страсбург, нали?!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали ви казах, че след един месец ще ги пуснат Всички Тайно, през задния вход ...и (както винаги) народа ще плати сметката, защото това е най-удобния и безопасен начин за другарите чиновници ...поне докато народа не се събуди и не започне да беси по стълбовете
3
0
 
26
 
! Отговори
Резил преди 9 години
Опаааа, Цацаротурата пак се оклепа!Защо държахте жената толкова време, че и колосалната сума от 500лв. и взехте.Така е в държавата на злото, където Прасето и *** са и символ!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пропуснаха главния виновник-портиера?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме сделка.