Главната касиерка на КТБ и зам. гл. счетоводителка остават в ареста

На изпълнителния директор е наложена мярка парична гаранция
Обновена: 14 юли 2014 14:17 | 14 юли 2014 07:00, Елка Василева
84
Главната касиерка на КТБ и зам. гл. счетоводителка остават в ареста
Снимка: Булфото

След деветчасово заседание, приключило около 2,30 ч. тази сутрин, Софийският градски съд остави за постоянно в ареста само главната касиерка на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова и заместник главната счетоводителка Борислава Кючукова, предаде БНР.

Още по темата

Главната счетоводителка Мария Димова е с мярка за неотклонение "домашен арест",  а изпълнителният директор на банката Орлин Русев излиза на свобода под парична гаранция от 10 000 лв.

По време на заседанието стана ясно, че четиримата са обвинени, че от края на 2011 г. до 19 юни тази година са присвоили близо 206 милиона лева от Корпоративна  търговска банка. Според свидетелски показания това е било направено по искане на Цветан Василев.

Отпадна първоначалната версия, че парите са били изнесени в чували от Маргарита Петрова в нощта, преди банката да бъде поставена под особен надзор.

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд.

Прокуратурата е подготвена с доста данни и дати, с които обяснява как се е случвало източването на КТБ. Доказателствата са събрани в 20 тома и 8 папки. Според обвинението касиерката Маргарита Петрова и изпълнителният директор Орлин Русев са присвоили милионите в евро, лева и долари, подпомогнати от Мария Димова и Борислава Кючукова. Според казаното от държавното обвинение всъщност около специалния надзор на банката е станало ясно, че трябва да се прикриват стари липси и затова е започнало съставяне на документи с невярно съдържание.

Припомняме, че в събота стана известно, че прокуратурата е променила първоначалните обвинения. Русев и касиерката Маргарита Петрова са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 9 години
Не сме странен народ! Просто народа никой не го пита .Винаги ни поставят пред свършен факт.А виж , за антинародна политика , комунистите имат световен принос.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още миналата година , тройната коалиция е отказала да влезе в Европейския банков съюз , значи сценария КТБ е подготвен много отдавна!
75
1
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 9 години
Бойко никога не е казвал" лош материал" .Такъв израз има само в болните Тролски мозъци.
74
0
 
4
 
! Отговори
vb преди 9 години
Грухчо сега ще връща ли или няма да връща, след като изчезнаха документите?
73
0
 
8
 
! Отговори
abv преди 9 години
М-даааааааааа както винаги дребните риби ще операт пешкира а едрите - живооооот-made in Bulgaria.
72
2
 
6
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 9 години
Крият се данни-ромите са вече 1.7 милиона-ония ден бях на командировка Пазарджик-и на центара-оооо майко мила само циганиии-ТОВА Е Български град.В ЛУКОВИТ същата история-ооооооо майко мила само *** цели градове се завладяват.ЛОМ,Враца,Кърджали Монтана-абе в кой свят живеете бе хора-след има няма 50 години ще сме малцинство те банка та банка-ахахах *** народ
71
0
 
3
 
! Отговори
bo преди 9 години
Hajde sega S4etovoditelkata gi iznesla....na maloumni li pravite pak naroda....4e im tr[bvat kadarni s4etovoditelki e nomer edno za vs[ka firma v BG za da im vodi "dvojnoto s4etovodstvo", amam 4ak da otkradnat takava suma pari bez u4astiteto na 6efovete....vervajte im vie, az ne!
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31не са само олигарсите - нямате си на идея колко хора на държавна работа по цял ден разнасят по коридорите по един лист, и си клатят краката, но получават освен заплата и ОЧИЛА, ОБУВКИ, ДРЕХИ и ПАРИ за храна . Нали се сещате ,че от здравните ни осигуровки се плащат заплати , транспорт и др на хората ,които работят в здравната каса, в агенцията за лекарствата и т. н. А доколкото ми е известно на държавните служители не се удържат здравни осиг.- демек плащаме им ги ние.
69
2
 
3
 
! Отговори
31 преди 9 години
Ама то цялата ни работа такава, "горките счетоводители"! Като си вършат работата по този начин, защо да не са виновни! Вие няма ли да разберете, че всеки един от нас българите, е виновен за състоянието на държавата. "Ама той шефа каза....". Сега шефа ще си избърше ръцете... И, да присмиват Ви се, как за жълти стотинки сте готови да се н...те! Слаб народ - слаба държава!
68
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работила съм като главен касиер в банка - В една от онези "фалирали" при комунистическото управление през 1996 година. Знам какво може да направи един касиер без директора - НИЩО.И какво става сега касиера и главния счетоводител задържани , директора пуснат под гаранция. Хей смешницииииииииииииииииии за какво ни имате, за *** ли???
67
2
 
2
 
! Отговори
До69 преди 9 години
Прав си.Нали Бойко ви го каза-лош мат'рял.
66
0
 
6
 
! Отговори
31 преди 9 години
Като позволяваме на шепа ..."олигарси" да си правят каквото си искат, така ще е! Замислете се, как така в България е пълно с палати, коли за по 100 хил. и нагоре, а улиците, особено в провинцията са като лунен пейзаж, обрасло навсякъде, прах, кал и мизерия! Безработицата се подържа на "добро" ниво! Накупиха си къщи, вили, хотели.... ама производство не създават, чакан инвеститори, пък те се радват на нископлатената работна ръка. Станен народ сме - обичаме да ни мачкат и унижават!
65
0
 
9
 
! Отговори
111 преди 9 години
тия се подиграват с търпението *** българина ,и всякаш ни се смеят нагло и нахално , и си казват, вие българите сте добичата каквото и да ви правим търпите , е това сме ние
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не са арестували и чистачката за да се знае,че за кокошка няма прошка,а за кон няма закон.
63
0
 
15
 
! Отговори
Бог наказва! преди 9 години
А хигиенитските защо не са арестувани, оковани и изгорени на клада? Как ни ви е срам, прокурори ли сте какви сте, как не ви е срам да арестувате невинни женици, доведени до ужас от това, коет оси позволявате да правите с невинни човешки същества, да ги оковавате и да ги обвинявате, когато мафията на коят ослужите си вее *** в Милано, лежи си по яхтите в Солун и не й пука ни за хора ни за държава, ни за нищо!Бог да ви накаже и ще ви накаже!
62
0
 
20
 
! Отговори
ANONIMEN преди 9 години
Точно тези ли женици хванаха за канарчета,а кондорите къде са ?
61
0
 
30
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
А защо не са арестуани и хигиенистките? Те са солидарно виновни, защото са изнасяли в чували за смет кешът, прикрит като *** и сухи листа.Срамота! Влачят оковани в белезници невинни обикновени женици касиерки и счетоводителки,полумъртви от стрес, за да оправдават грабежа на века, извършен от известно кои ***.Бог да накаже мъчителите!
60
0
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Току що проверих какви са били лихвените проценти плащани на вложители в КТБ и ми спря дишането . Кой нормален човек би могъл да им повярва че %8.8500 са света вода ненапита ? Къде е била БНБ за времето когато е ставало това плащане ? На *** в БНБ аз ли трябва да им обяснявам че точно с тези проценти Банката е била източена за 3 години ? Тази машинация заслужава награди . Само Българи могат така да завъртят колелото .
59
0
 
27
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Няма никакъв хаос да настъпи ако БНБ не спаси КТБ . Ще настъпи фалит на КТБ , който тя очевидно заслужава . Няма никаква причина Българските данъкоплатци да бъдат държани отговорни поради некадърното управление на тази Банка . Нека нещатa да поемат своят курс според законите в България . Да се назначи Съдия който да ръководи фалирането и да се приключва с тази измама .
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замириса на изгорели бушони