Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези които дават подкупи са по-виновни от полицая, трябва и те да понесат наказание.
119
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е българският полицай! Нищо друго, единствено това! И на външен вид и на всичко. Въпросът е кои са по-вредни: полицията или ромите? Коя от двете групи унищожава повече обществен ресурс?
118
0
 
2
 
! Отговори
контра преди 9 години
хей,братчед не ти се сърдя,че ми изтри поста защото съм сигурен ,че поне един човек го е прочел дори това да си бил самия ти...е и какво,братчед...не бях ли прав?!;)
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хубаво измислиха работа за полицаи по разни държавни служби точно скрити под това наименование "Сигурност". Назначават една дузина народ, а има работа за 2-***, 3-***. А колко шефове си измислят в тези структури, мани, мани. Интересно как никой не го забелязва.
116
0
 
5
 
! Отговори
Митака преди 9 години
По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".ама тоз здраво *** разбиваНЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ТИЯ ДВЕ ДИРЕКЦИЙ ДА РАБОТЯТ? хахахахахаха
115
1
 
9
 
! Отговори
хахахаха26213 преди 9 години
В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание уволнение, припомнят от полицията.*** наказанието.... ЗАТВОР ТРЯБВА
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не погнат така и политиците там вземат 20, 10, но с много нули отзад.
113
1
 
10
 
! Отговори
До apostol преди 9 години
Какъв страх!Той знае,че е недосегаем и няма никой да му държи сметка за действията!Ама сега - отиде му пенсията!
112
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Санкция за този който взима и скритата камера да се признава ,проблема ще изчезне бързо.
111
14
 
1
 
! Отговори
apostol преди 9 години
Имам съмнение че клипа е манипулеран Много явно и без страх и така забавено взима парите От моита практика с полицаите имам наблюдения че не се деиства така Ще му кажат на шофъора да остове парите на тротоара под камък или в някоя бутилка да ги подхвърли на седалката на служ кола Абе не е много професионално изпипано вземането на парите............Ще има развитие времето ще покаже...........
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как е сниман някой може ли да ми каже.от охранителни камери ли е
109
0
 
7
 
! Отговори
sgt преди 9 години
Трябва да се приеме закон за Държавна измяна включващ следните пера: корупция, източването на болниците и здравната каса, склюяване на неизгодни държавни сделки, провеждане на търгове с цел лично облагодетелстване. За тези предстапления затвор между 5 и 20 години зависимост от престъплението. Без право на пробация или условна директно ефективна присъда. Ако магистрат бъде признат за виновен в корупция и доктор хванат да източва здраната каса да се дава най високата присъда. Това е формулата
108
0
 
9
 
! Отговори
мишо преди 9 години
Ами тези незаснетите кой ще ги погне
107
0
 
12
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Племенника на Плевнелиев не бил бит. Катаджията не е сниман със разрешение на съдия. Това което взема не са пари а парче стар вестник, който го смачква за да го изхвърли в кошче за хартия.В Лясковец, нарочения за луд е нападнал нищо не подозиращите 50 полицаи. Вътрешното разследване оправдава полицаите. Полицията не била корумпирана. Хайде де.
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много лесно се решават тези проблеми. Правиш примери ! Държавата или МВР трябва да дадат примери ! Този льохман се вкарва в затвора за 25 години без право на обжалване , следващия който хванат в такава издънка също и така като вкараш 5-6 ушевци в затвора за по 25 години без право на обжалване ще видиш как ще почнат да слушат и песен ще пеят! Просто трябва строгост и решителност!
105
0
 
7
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До ЛУДОТОТова е единственото нещо в САЩ което ми харесва, че там такова нещо не може да се види и законите се спазват там, ако си уставиш кучето в колата могат да те глобят, а да нe говорим, ако си оставиш детето без надзор, и властите разберат жалнати майка.:)
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До цингаристанКато са големи глобите, не правете нарушения.
103
0
 
10
 
! Отговори
Видимо Доволен преди 9 години
Проблема е че антикорупционна схема е неприложима в БГ. Всеки има поне някой някъде. Кой има тъст, кой 2-ри братовчед. Има и кадърни момчета и момичета в Полицията, но благодарение на такива като този чичко .. и тяхното име страда :(
102
1
 
3
 
! Отговори
цингаристан преди 9 години
докато са големи и *** ,глобите и актовете ,то ще е така...елементарно може да се премахне поне корупцията в КАТ ,много просто е,и в хазната ще влязат милиони и по малко золуми по пътищата ще има,но с тия актове от по 100лв и нагоре е то си предпоставка за корупция в тая гладна държава .те са го имислили да има по кой да вика народа и да се измества някои и друг по голям проблем и многото по големИИИ и то народно-държавни Крадци .*** ***
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като го хванат този уруд да го ритат в главата до къто не си изплюе всички зъби ...дърт *** долен гаден продажен дебел грозен смачканяк !! Бийте го !