Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
6
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Нищо ново под слънцето, но според мен трябва и двете страни да понесат отговорност този, ако беше съвестен гражданин нямаше да допусне да се случи такова нещо.:)
99
2
 
18
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
Мазен и дебел ушев-комунист! 100% не знае чужд език, няма обноски на длъжностно лице, позори цялата им институция с вида си. *** идебел , едвам стигна до колата, че и задъхан че минал пеша 5 метра, е това ли е полицай? Кой го знае как се надува колко е гоуем и как всички му снасят кинти ,цял живот нищо не върши и ще се пенсионира рано , защото е станал болен от лакомия и затлъстяване ... На кого са нужни тия посткомунистически ***?
98
8
 
12
 
! Отговори
gfjf преди 9 години
виновен е и този който дава
97
1
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Какво дисциплинарно нарушение? Корупцията трябва да бъде криминализирана във всички случаи, дори да става дума за 20 лв.
96
2
 
9
 
! Отговори
А пуснете и клипчето преди 9 години
Клипчето пуснете. Клипчето бе, където Бойко Методиев Борисов Е ПРИНУДЕН / ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ / да стане собственик на мажоритарния дял от ветрогенераторите в България.
95
0
 
6
 
! Отговори
до 123 Украйна преди 9 години
Техният КАТ се нарича ДПС. Не е случайно съвпадението относно ояждането.
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо най-тежкото наказание е "уволнение"?Та това си е престъпление по наказателния кодекс! След уволнението не се ли предават преписките и доказателствата на прокурор?
93
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 9 години
Казаха, че човечецът пуснал рапорт за пенсиониране, значи това не е подкуп, а ДДПО (Допълнително Доброволно Пенсионно Осигуряване).
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е луд този който яде баницата а този който му е дава !!!!
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега ще го отстранят и ще му плащат 7-8 месеца докато трае разследването и после ще го уволнят и ще му изплатят 12 заплати на изпровождане
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70% от катаджиите са такива еничари
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
директно обесване на тоя изедник,,това е материриала брятя и сестри..от лош матерял лош продукт сигурен съм че и неговите началници са същите л*на
88
1
 
0
 
! Отговори
Васил преди 9 години
до Анонимен 109Абе кьорчо, да съм казал, че не зачитам знаците за ограничение на скоростта??? Отвори си очите и виж какви примери съм дал в коментара си и после коментирай "дървен философ"
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаците са направени от по умни от тебе така цхе си длъжен да ги спазваш и като пише разрешено до 30 километра а караш с 230 кво да та правя ми ти си за растрел не глоба...
86
1
 
0
 
! Отговори
Васил преди 9 години
"служебен паркинг" и т.н.? Ами то ако сложат навсякъде камери и санкционират всяка такава грешка с пълната строгост на закона (вместо както е сега да даваме по 10-20 лв) то и аз и ти ще останем без точки в книжката и без пари за нула време. Помисли малко върху думите ми следващият път като тръгнеш с колата си извън твоят град по непознати пътища и нямаш приятел в колата,който да ти казва "тук завий наляво, тук завий надясно" и се опитваш да намериш адрес , да спазваш абсолютно всички правила за движение по пътищата и да не причиниш ПТП докато правиш всичките тези неща!Поздрави и лека и беза
85
1
 
0
 
! Отговори
Васил преди 9 години
Ясно е, че за сериозни нарушения,(каране в нетрезво състояние, неизправен автомобил и т.н.) не трябва да има компромиси, обаче като не видя някъде знак "забранено влизането", това трябва да ми коства държавна такса 50 лв или 3 точки в книжката ли? Длъжен ли съм да познавам цяла България и всички улички? Мога ли докато се оглеждам за даден обект (аз обикалям България и събирам печати от 100-те национални туристически обекта) да видя всички възможни знаци от рода на "спирането забранено" , "еднопосочна улица","забранен обратен завой", полу-изтрити или нацяло липсващи маркировки указващи "служебе
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най строгото наказание щом е уволнение ще взимат...Наказанието трябва да е затвор и глоба от 50 000 евро !!!
83
0
 
3
 
! Отговори
Шумкаката преди 9 години
Партизанска държава брат тук е така...
82
1
 
4
 
! Отговори
парадокс преди 9 години
Катаджийчетата са най -малкия проблем ,нагоре по веригата става страшното,просто принцип,чест и морал отсъстват при кариеристчетата, които са навсякъде ,лекари продаващи лекарства на компании които ги черпят по една седмица "семинар" в луксозен хотел,природозащитници които срещу дарение премълчават застрояването на защитени зони,почва се още в университетите създаването на подлеци за ръководни постове в тая атеистична държава .....
81
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
ako vvinata na izpylnitelnata vlast e 10% vinata na zakonodatelnata e 90% za da vzimat 99% ot kukite podkupi. Tova e bedna strana hrani se ot globi na vsichki e qsno