Лекарка отива на съд заради смъртта на новородено

Д-р Байчева от Тетевен е проявила немарливост
5
Лекарка отива на съд заради смъртта на новородено
Снимка: Булфото, архив

Ловешката прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 56-годишна лекарка - акушер-гинеколог Нина Байчева, която поради немарливост е причинила смъртта на новородено.

Още по темата

Според обвинението през април миналата година та е нарушила правилата за добра медицинска практика, като е дала на родилка лекарството Окситоцин с голяма концентрация, не е проследила състоянието й и не е не диагностицирала нейното АГ състояние, като по непредпазливост е причинила смъртта на новороденото.

Бременността на майката протичала нормално, без усложнения. На 22 април миналата година през нощта тя била приета в Акушеро-генекологичното отделение на тетевенската болница от дежурните медици.

Сутринта около 10 часа по нареждане на лекарката на родилката е била поставена система с Окситоцин.

През деня акушерката следяла тоновете на бебето, били ясни и ритмични. По нареждане на обвинената лекарка била включила втора банка Окситоцин и даден Атропин.

Пациентката и бебето били следени на монитор и всичко било наред. В 16:30 часа жената получила напъни и била отведена в родилната зала, като обвиняемата водила раждането. Тогава тоновете на бебето паднали и бил събран спешно екип за секцио.

В 17:45 часа се родило момиченце в депресивно състояние, със сърдечна дейност без дишане. Започнали реанимация, бебето било интубирано, започнало да диша, но не изплакало.

Същият ден то било транспортирано в плевенската болница "Д-р Георги Странски". На 24 април то починало.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боряна ХолевичАми, Успех! Само снабди дъщеря си с камера, че ако и блъска корема и я обижда, да си го имате на запис, ей така за кеф. Да си го гледате след години с умиление.
2
7
 
1
 
! Отговори
Боряна Холевич преди 8 години
Познавам лично д-р Байчева като прекрасен човек и отличен акушер-гинеколог. Вярвам в нея! В момента дъщеря ми очаква бебе и тя води женската конкултация, тя ще води и раждането!
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е ромче бебето... тая 'лекарка' беше скачала по корема на майката и й викала че я мързи да ражда.всъщност явно нея я е мързяло да работи. затри здраво дете на българи!