Обрат: Щерката на Боньо Фаса иска пари от насилената Мария

До месец разследването приключва и отличничката отива на съд
19 окт 2016 12:07,
80
Обрат: Щерката на Боньо Фаса иска пари от насилената Мария
Снимка: Труд

Дъщерята на Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу насилената Мария, която, за да се спаси от лапите на рецидивиста, го намушка със собствения му нож и го уби.

Семейството на ученичката било потресено, след като получило известие, че щерката на Динев е предявила граждански иск срещу тях, споделя техен близък пред "България днес".

Още по темата

На този етап остава неясен размерът на обезщетението, но за подобен тип престъпление обикновено искът е между 100 и 200 хиляди лева.

Според законите няма пречка паралелно с наказателното да се води и гражданско производство. Ако към нейното дело обаче бъде приобщен и искът за обезщетение и тя бъде намерена за невинна, автоматично ще падне и пледираната сума.

Междувременно стана ясно, че до месец се очаква разследването да приключи и Мария да застане на подсъдимата скамейка.

Драмата с отличничката се разигра в края на юли. Тя е примамена от рецидивиста с няколко присъди за изнасилвания Богдан Динев в къщата на му на ул. "Чая 44". Там е повалена на земята, заплашена с нож и насилена. По време на ужаса девойката се натъква на ножа на насилника и го забива в тялото му.

"Всички експертизи са направени, като в момента чакаме само резултатите. Убеден съм, че заключенията на вещите лица и останалите събрани доказателства ще убедят магистратите, че клиентката ми е действала в условията на неизбежна самоотбрана, тоест тя не е извършила престъпление и ще бъде оправдана", коментира защитникът на Мария адвокат Валентин Димитров.

Според него единственият й възможен начин да защити своя собствен живот е бил да отнеме друг.

"Тя е разбрала това и го е направила, което не я прави убиец, а човек, защитаващ себе си",  настоява.

По непотвърдена информация за това свидетелствали и десетките синини и наранявания по тялото на 18-годишното момиче. Те били следствие на нападението на Боньо Фаса и доказвали по категоричен начин силата, която 120 кг мъж е приложил, за да я изнасили.

В подкрепа на защитната теза били и показанията на втора жертва на Динев - жената разказала в подробности пред разследващите, че преди години рецидивистът я заключил в дома си в блок и се опитал да я насили. За да се спаси обаче, тя не грабнала нож, а скочила от четвъртия етаж, като и до ден днешен има здравословни проблеми заради инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Стара Загора съм и тук хората говорят,че малко преди да го утрепят Богдан фаса е разправял наляво и надясно в града,че биил изкопал много турско злато и затова наляво и надясно черпел по заведенията Да не излезе,че Боньо са го пречукали за това прословуто негово злато и това *** са го използвали за примамка
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момичето и Перата са следствие на слабата работа на съда.
38
9
 
25
 
! Отговори
Мътна работа. преди 7 години
Тази така наречена (изнасилена) гледахте ли я по Нова телевизия.където освен ,че се хилеше най нагло,шушеше цигари и си играеше с телефона пред камерите,обяви нещо много интересно,че след като преспала с него тя си тръглала от апартамента ,ама после се върнала и си отмъстила както тя се изрази като го намушкала.Направи ми впечатление,че се изтърва и сподели,че дошла с приятеля си Ахмед ,който и помагал ,но явно се усети ,че не е трябвало да казва това и каза яе се объркала и ,че пак била (сама
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой знае ли дали е правена експертиза и има ли е регистрирано от съдебен лекар изнасилване? питам сериозно, всички сме против изнасилвания и убийства и затова мненията са поляризирани, но какво е отчел медицинският преглед?
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"НАСИЛЕНАТА" /ДО КОЛКОТО СЕ ПИСА ПРЕДИ / Е НАУЖКИМ. !ТОВА ,ЧЕ ЗА БОНЬО СЕ ИСКА КРЪВНИНА Е НОРМАЛНО.
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако наистина го е наръгала 16 пъти, резултатът от делото няма да е съвсем в нейна полза - ще е вероятно убийство в състояние на афект, а не самозащита. тогава вероятно и ще я осъдят да плаща обезщетение на наследниците. не съм запознат с подробностите, но ако наистина има 16 прободни рани и после тази девойка се е прибрала спокойно вкъщи, вместо да отиде в полицията, лошо й се пише.
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
убийството може да е в следствие на изнасилване (което ще се разследва), но по-важното е дали е станало ПО ВРЕМЕ на това изнасилване, или след това. едно е да забиеш нож в нечий корем, докато се бориш за живота си, а друго - да се прибереш вкъщи, да не се обадиш на полицията, да се върнеш и да заколиш някого.
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападат те, насилват те, ти в паниката или хладнокръвно намушкваш насилника не един или два пъти ами шестнайсет и после вместо в полицията отиваш спокойно в къщи и си мълчиш. Някой ще повярва ли?
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Нали! Бил е в затвора по бедност и измислени обвинения! Нямал е пари да си плати рушвета на прокурора! Така е, всичко около Боньо е изфабрикувано и нагласено! Икона му изпишете като за мъченик с огромен диаметър - ореол! :))))))))))
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скъпи съграждани, хайде да изчакаме какво ще реши съдът - много се палите, но не сте съдии, нито разследващи. единият е мъртъв и няма връщане назад. нека съдът да прецени дали убийството е самозащита или отмъщение, а после да се коментира кой какво иска, защо и как. не сме в каменната епоха, делото е публично и резултатът ще стане ясен на всички.
30
2
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хайде да влезе делото в съда, тогава да говори кой ***,кой е цвете.Никой не казва за часа на деяието, доста след вечерната емисия новини.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам загрижените за задържаната след като я осъдят да съберат солидарно кръвнината. Така ще и помогнете, а не с драсканици тука.
28
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да стане иначе, к урвичката го е клала хладнокръвно и се е укрила.В крайна сметка делото ще стигне до Страсбург и ще я вкарат в затвора, а дъщерята на Динев ще осъди и полицията за несвършена работа.Случаят е елементарен - подмамила го е, после е дошъл и приятелят и и са го заклали бавно и мъчително.
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Грешиш! Има последователност между двете! Убийството е следствие на изнасилването! Ако нямаше изнасилване - няма убийство!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zoro 36Ще бъде интересно! :)))))) Аз лично знам кой ще загази! Няма да съм аз! :)))))))))))
25
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момичето не е никаква отличничка, а според всички изнесени досега факти, обикновено провинциално к*рве.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Според европейския стандарт на правосъдие за повече от едно изнасилване се лежи до живот! Боньо Фаса колко пъти е лежал в затвора за изнасилване??? Нека този случай да е обица на ухото за всички нагли и перверзни дъртаци които все още си мислят че ще се отърват защото са на преклонна възраст!
23
5
 
8
 
! Отговори
zoro преди 7 години
До Анонимен 27Освен да ти пожелаем да тръгнат да те изнасилват тебе и да имаш възможност да решиш дали да отнемеш човешки живот или да оставиш да те шиба някой нерез
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разбирачи пишат. Има двама обвиняеми - за изнасилване и убийство. Каквото се докаже трябва да се изтърпи. Само че убития няма какво да изтърпява.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако я изкарат виновна как се плащат 100-200 хилки с дюдюци?