Убиецът на сестрите Белнейски ни осъди в Страсбург

Освен него още трима затворници спечелиха дела срещу държавата
Обновена: 7 авг 2018 07:33 | 6 авг 2018 14:00, Красимир Ангелов
54
Убиецът на сестрите Белнейски ни осъди в Страсбург

Четирима затворници у нас, признати за виновни за едни от най-тежките убийства в последните години, са осъдили България в Страсбург, съобщава lex.bg.

Още по темата

Eдин от тях е Лазар Колев – осъденият на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски. Той твърди, че е държан в постоянно заключена килия в затвора в Пазарджик и е изолиран от останалите лишени от свобода. Било му е позволено да общува с други затворници само по време на единия час дневно, когато е извеждан за физически упражнения.

Освен това Колев претендира, че в килията му, която е под 6 кв. м, няма течаща вода или тоалетна, а хигиената е много лоша – пълно е с хлебарки и бълхи.

Тъй като в килията му нямало маса, Колев се хранел върху вестник, разстлан на леглото му. През цялото време бил държан на изкуствена светлина, а температурата варирала от жега до студ, според сезона.

Освен Колев, останалите осъдили държавата са, Йордан Петров, станал известен като Кумановския убиец, също излежаващ доживотна присъда, Илиан Михайлов, който ще е в затвора до края на живота си заради подбудителство към убийството на втория съпруг на майка си, както и Стоян Петров, осъден на 20 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Всички те, без Стоян Петров, са поискали от Европейския съд по правата на човека обезщетение от по 10 000 евро за лошите условия в затвора и за специалния режим, при който изтърпяват присъдите си.

Съдът в Страсбург присъжда 4000 евро на Михайлов и по 3000 евро на Йордан Петров и Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЕТ 43Неотдавна стана ясно, че и в църквите това правят - ядене, пиене и секс. Така че... примери колкото щеш от най-най-най-целомъдрените на тоя свят....
47
1
 
1
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
убиецът е друг, в момента по стечение на съдбата е в същия затвор ..... лежи за изнасилванесигурно затова тоя не го пускат да се разхождаама то и ал капоне са го осъдили за неплатени данъци.
46
0
 
4
 
! Отговори
МСП преди 5 години
На тоя е платено да лежи и да си затваря устата!След десетина години "за добро поведение",когато всичко се забрави,ще го пуснат!Той още от сега си заработва пари!
45
4
 
13
 
! Отговори
Днесбг =помияри преди 5 години
Лазар Колев не е убил Белнейски! Убиецът е синът на един комунистически червен *** от Пазарджик.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонкме преди 5 години
Какво нагло животно. Там ти е мястото! И гладен трябва да те държат, пак много те глезат,!
43
4
 
3
 
! Отговори
До СЕТ преди 5 години
Не говори така не всички българи са изр.ди . Вярвам че има добри българи които биха се жертвали за да направят доброто. Това означава да минаваш през пътека пълна с бодли и шипове отстрани да те режат и ти в името на доброто продължаваш напред наранявайки се докато стигнеш края и спасиш нещо ценно за теб дали кола , човек , пра.е или п.ес ти си осетил болката. А тези които ги е страх да се порежат режат другите без да осетят болка това му се вика страхливец а плячката усеща болката.
42
4
 
30
 
! Отговори
СЕТ преди 5 години
Българинът е животно. Все тая дали е в затвора или на свобода. Не съчувства, защото и той живее животински, но по собствен избор. Ценности за него се ограничени до ядене, пиене и секс. Като животно. За това и църквите са празни.
41
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато го има тоя закон,който позволява на престъпниците да съдят България в Страсбург,така ще е.Този закон е унизителен за нас,българите,които се стараем да спазваме законите на тая държава,като,че ли ние сме виновни,че някой не е мислил като е убивал.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми че не го опънат на асвалта да слага асвалт или ремонт да прави сложете му тв и нет и да си лежи спокоино
39
3
 
26
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Тези пари трява да се платят от бшджета на съдебната и охранителната система. Не от общия бюджет. Колко пари платихме за показните арести, извършени по заповед на Цветан Цветанов!?
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да ги пуснат да се поразходят сред другите затворници.После да и дадат бели чаршафи и бели покривки.А парите които са спечелили да отидат за почернините семейства.
37
0
 
8
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Е бравус
36
2
 
29
 
! Отговори
ГОВОРЕТЕ БЪЛГАРСКИ преди 5 години
Предлагам със парите които ще се получат от Българският данъкоплатец да им се електрифицират килиите със : ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ, ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЛЕГЛО, ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДУШ, ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЧЕШМА и т.н.Само при това положение не бих възроптал къде са ми отишли парите от данъците
35
7
 
46
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До 1488"Това, че са в затвора, не означава че спират да са хора... Не живеем в средновековието, претендираме че сме интелигентни, пък се държим като примитивни същества."ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ??? Дай да вземем да ги преместим на Слънчев бряг че е лято и те са хора и имат нужда от моренце, а зимата на Боровец а???Ами нека тези" хора" да вземат да изколят твоята майка , сестра и братовчедка , и тогава да те питам дали ще ги защитаващ .
34
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисълта че са отнети човешки животи как са умирали бавно или бързо в жестоки мъки може би са се молили да ги оставят живи, поставете се на мястото на убитите до като са чакали и са се молили жертвите се опикават осират защото това е последната защита на организма и Страх, наистина ли заслужават убийците в затвора лукс.
33
4
 
67
 
! Отговори
Габриел Батистута преди 5 години
EC в този си вид не само не работи ами е пълна трагедия, на почит са убийците, изнасилвачите, хомосексуалистите, травестити и всякакви други недоразумения на природата, ама нормално, все пак се управлява от дърти бездетни педофили и алкохолици!
32
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези осъдени изплатили ли са си кръвнината на роднините на жертвите? Ако не са моля парите директно да бъдат преведени на роднините на жертвите като част от дължимата кръвнина.
31
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали убитите имат тези екстри там където са?И това им е много
30
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Храни се на вестник на леглото, но се храни, пита ли обаче българския пенсионер като има маса кво слага на нея? Затвора затова е затвор, да е мислил
29
3
 
84
 
! Отговори
Мосю Густав преди 5 години
Ще ни съдят, разбира се - като няма смъртна присъда...