Протест в Сидни: Върнете Джок Полфрийман у дома!

Десетки австралийци се обявиха в негова защита
90
Протест в Сидни: Върнете Джок Полфрийман у дома!
Снимка: Facebook

Десетки австралийци се събраха на протест пред сградата на кметството в Сидни с искане убиецът Джок Полфийман да бъде върнат в родината си.

Още по темата
Организации, наблюдаващи спазването на човешките права, настояват българските власти да обяснят защо го държат задържан в Бусманци, след като апелативният съд го е освободил от затвора, макар и предсрочно.

Искането на Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийство в България, да бъде освободен предсрочно, предизвика политическа буря в страната, както и в родния град на Полфрийман, пише електронното издание 9news.

Според българското законодателство съдебното решение за предсрочно освобождаване е окончателно и обикновено не се обжалва, както се случва с Полфрийман.

Ако Джок Полфрийман е задържан в Бусманци само за да чака решение на Върховния касационен съд (ВКС) за възобновяване на делото му за предсрочното освобождаване, то това е произвол, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
14
 
! Отговори
haha преди 4 години
прави са да протестират и даже е странно, че Австраийското посолство е толкова тихо.Всичко е БГ е политическо решение и законите нямат почти никаква стойност.
55
7
 
15
 
! Отговори
съдия Калпакчиев преди 4 години
В името на народаДжок Полфрийман да излиза и на негово място да влиза дъртия Монов за неуважение и неподчинение към съда, това е справедливо.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа, не може така, първо ни върнете "Сидни Ав$$$тралия"
53
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Монов ченгето от ДС точно пък за кръвнината се е притеснил. Със сигурност е откраднал милиони.
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха. Върнете им го момчето. Да си го вземат там и да го направят телевизионна звезда :)
51
4
 
13
 
! Отговори
Блокираха ми ИП преди 4 години
Адреса в дир.бг , но това не променя факта, че Монов 2013 гласува за Пеевски да оглави ДАНС и му лъска имиджа. Това е и причината Джок Полфриймън да е в Бусманци, друга закона причина няма. Всеки може да е на негово място , мислете какво следва.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джок трябва да остане в България защото е смел и непоколебим човек, който е готов да ни отърве от челядта на червените ченгета, имаме нужда от повече като него въоръжени с ножове
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще излезе когато Монов каже, точка
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите съдии постъпиха глупаво,Фрийман не е изплатил кръвнината от 450хил.лева,а не само го освобождават ,а и го гонят от България със забрана да я посещава за 5год.Някой да попита съдиите как ще се изплати кръвнината.Ако ,дължа на държавата 450хил.лева ,дали биха ме пуснали в чужбина?
47
3
 
18
 
! Отговори
Страх преди 4 години
Изобщо не става въпрос за лицето Джок. Става въпрос за законността и как Боко, Каракачанов,Цацата и сие насаждат Страх.Те са недосегаеми,те определят,а не закон или съд, кой е виновен. А после....после ние,ще плащаме милионите обезщетения....Като сме тапири да ги избираме....
46
10
 
23
 
! Отговори
Джок преди 4 години
И българите сме с теб. Само една пренебрежително малка група маргинали лаят против теб.Съвсем скоро ще си пиеш бирата на някой плаж в Австралия. Наздраве от мен!!!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият дебел ***,каквато параноя го гони до три дни ще ви го прати!
44
1
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Че ви го върнат,бе! Само изборите да минат...
43
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега вече наште слуги със сигурно ще го пуснат тоя доказан и осъден на 20 години за убийство на българин в България! Брово Бойко за 10 години толкова
42
13
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Убиецът-Герой?/ колко е цинично всичко в Новият Свят- едни убийци се уважават от хората- едни крадци на милиони -пак печелят уважение- Невидимите са-тези обикновенни хора спазващи правилата и законите и работещи всекидневно за да се хранят!! Каква ТРАГЕДИЯ И ЦИНИЗЪМ Е ВСИЧКО! Едно ненормално дете вместо да ходи на училище - То получи Световната Сцена за да пищи и се зъби пред камерите в името на Природата И ВСИЧКИ ДА МУ РЪКОПЛЯСКАТ! УЖАС!
41
9
 
7
 
! Отговори
Радио Ленинград преди 4 години
Тия на снимката са македонисти-фиромци.Те ни мразят много.Джок в Белене при прасетата.
40
9
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Значи този съдия който се оказа мъпет на НПО трябва да се разстреля.За някой долар гледайте какви панаири направи
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vanschnata ministerka oravitelstvoto stanahte sa snah s 4ovek koito se e saschtitava ot kompania napadateli balgari i e lekal po4eti 12 g bg sa mn bedchta e stanaka v eu sa snah s dohodi s falschivi vaksini lekarstva s krajbi ubiistva na oeschahodni pateki s prostituki po moreto triperi sifilst spin ibandi koito napadat 4ujdenzite da gi bijat i ograbvat
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Розителя на Монов е част от крадлива партизанска група от Б. Слатина.
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно, че протестирали няколко човека... Ще има да почакат комунистическото си братче хахаххх...