Протест в Сидни: Върнете Джок Полфрийман у дома!

Десетки австралийци се обявиха в негова защита
90
Протест в Сидни: Върнете Джок Полфрийман у дома!
Снимка: Facebook

Десетки австралийци се събраха на протест пред сградата на кметството в Сидни с искане убиецът Джок Полфийман да бъде върнат в родината си.

Още по темата
Организации, наблюдаващи спазването на човешките права, настояват българските власти да обяснят защо го държат задържан в Бусманци, след като апелативният съд го е освободил от затвора, макар и предсрочно.

Искането на Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийство в България, да бъде освободен предсрочно, предизвика политическа буря в страната, както и в родния град на Полфрийман, пише електронното издание 9news.

Според българското законодателство съдебното решение за предсрочно освобождаване е окончателно и обикновено не се обжалва, както се случва с Полфрийман.

Ако Джок Полфрийман е задържан в Бусманци само за да чака решение на Върховния касационен съд (ВКС) за възобновяване на делото му за предсрочното освобождаване, то това е произвол, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Та нали държавата им е основана от престъпници? Да го интернираме, но след като излежи присъдата си и си плати......По добре престъпници отколкото лаййнннааариссттааннцции като повечето ромо-българи!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Едва ли някой българин ще иска да си спомни за Боевски.Смучкайте си дружно дрогата, синът му ще има грижата за снабдяването ви и от пандиза, ама нали си е "справедлив" СЪДЪТ - тутакси го е пуснал на широчко и грижа няма да имате.Да живее БКП и всички БКП-та и олигарсите им по сичките земни кълбета!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да им го върнем, аз съм съгласен още утре...но в комплект със цялото Столипеново натоварено на кораби армаган. Нали роми френдли и защитници, да си ги земат!
13
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
Та нали държавата им е основана от престъпници? Да го интернираме, но след като излежи присъдата си и си плати.
12
6
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Е , след протестите на стотина човека, Бойко ще ви занесе Полфрийман на ръце... Нашето мекотело е готово да угоди на всеки протестиращ, ако ще да е на другия край на света.
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 *** срещу защитник на приятеля си осъден от корумпирани български алчни ***. Дано ердоган да пусне 3,5 милиона млади и силни сирийци в българия че да разберете че наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА а това не е случайно!!! Сяхте семката на омразата идва ред да го жънете.
10
6
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Реално трябва да го пуснат да убиец е ,но не е виновен той че са ни жалки и смешни законните . Търсим приблема в него а дефакто ние сме си виновни че продължаваме да живеем в беззаконие
9
3
 
9
 
! Отговори
Пипий преди 4 години
А го пуснаха наште, ще трябва да приготвят някое и друго милионче неустойка за неправомерното му задържане.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В какво точно е обвинен Фрийман. Мотивите на съда за повдигане на обвинение и изтърпяване на наказание.
7
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука им на австралийците за някакъв си убиец нейде-някъде си!Проверете откъде е източникът на КамИлчето Днес-бегеевска!А че Съдът не е български, а чиста проба Цецо-васильовски кремльовски е очевидно.Хайде, трольо, марш да протестираш не срещу СЪДА на Паничков и Магдалинчов, а тъкмо срещу Гешев, заради когото оставате без копейки!
6
2
 
10
 
! Отговори
699 преди 4 години
На плаката в дясно антинацистка акция ли пише на немски? Тия хора нормални ли са?
5
2
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Че кой и кога в България е правил митинги в подкрепа на Боевски? Подобни имаше само за медицинските сестри!
4
8
 
12
 
! Отговори
Лозан от БХК преди 4 години
Човек на годината и борец за свобода...с ножа в задния джоб
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са крайно леви анти фа, които според тях може да убиваш безнаказано всеки който не изповядва твоите разбирания, повечето наркомани или с психични отклонения., като самия убиец!
2
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално И ние искаме така да върнат у нас някой българин осъден в чужбина Спомнете си само Боевски
1
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е международната общност да се събуди и да иска преразглеждане на делото и присъдата, издадена от корумпирания БГ-съд.