Разследващите описват антиките на Божков, нищо не изнасяли

За всяка отделна антика ще се прави специална кутия
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нито един предмет от античната колекция на Васил Божков все още не е изнесен от офиса на „Нове холдинг“ на столичната улица "Московка", съобщиха пред БНР представители на Министерството на културата.

Това ще стане след като има заповед от прокуратурата.

Още по темата
Още в петък министърът на културата Боил Банов гарантира, че ценните предмети ще бъдат опазени и съхранени.

Около 20 картини от дома на Васил Божков вече са изнесени, съобщиха от Министерството на културата. Платната са на български и чужди майстори. Процесът ще продължи дълго, защото предметите на изкуството се снимат и описват подробно.

За съхранението им има определени две депа - едното в НИМ, а другото в Националната галерия, където ще бъдат транспортирани картините.

Председателят на фондация "Тракия" Кирил Христозов потвърди, че от музея засега не се изнася нищо, а се правят само описи.

Специална кутия се прави за изнасянето на всяка една антика, която разследващите изземат от музея на Васил Божков, съобщи и Десислава Виткова от фондация "Тракия", която се грижи за артефактите.

Това е стандартна процедура, обясни тя. 

Цялата колекция е от над 30 000 експоната, а изнасянето ще продължи месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Гледайте и те да не изчезнат както изчезна пакарда подарен от Сталин на Г.Димитров и мерцедеса подарен от фюрера на Цар Борис lll.Или пък уинчестерът на Панчо Виля който беше притежание на Батето,(така съм слушал) или картината на Шипка всичко е спокойно.
77
0
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Ама верваме ви. Крадци и лъжци.
76
5
 
3
 
! Отговори
Параграф 22 преди 4 години
Аз си работя каквото съм учил и каквото десет години имам опит. И си върша работата добре. Кой му се не работи *** лъже краде или трие билетчета! Те ако моя пример може да ви свърши работа като ваш пример ето ви го... Ама ме подслушват и да ме сочат мене да им обирам пешкира .... Айде нема нужда ....
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Документа е, фактът, че лицето има огромни задължения към държавата, които не са изплатени. Съответно цялото му имущество се запорира, за да може да се обезпечи плащането. А не да продаде всичко или да го прехвърли на приятели и да отиде при Галеви да се пече на плажа и да си пие коктейли необезпокоявано. Браво на прокуратурата!
74
3
 
4
 
! Отговори
Василев: преди 4 години
Абе Веселинов. К'во бе! Абе не бе. Да не съм *** бе. Мишка ама жива мишка. Лъв, ама мъртъв лъв. Аз с тухлата съм си добре вие не сте! Абе ти счупи ракията бе цветане, втори път го праите тоя номер първо с банка, после с билетчете Ще гониш комунисти твойта мама, че даже и такива дето никога не са били комунисти, не са били в партия! Много готино натопиш някой и сочиш е тоя беше .... и е бил комунист. Ти го уби, защото е черен!
73
3
 
4
 
! Отговори
Здрасти как сте! преди 4 години
Люс! 500 милиона някъде! Кажи му Сакскобург и Стивън и повече не го обиждай. Няма по-мръсни псувни в Европа. Красотаааааа ....
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е грабеж. Ако Черепа не беше ги купувал отдавна да са в частни колекции по света. Кое налага да се изземват от държавата? На какво основание?! Да не се заменят с копия,които да стоят в НИМ уж са Божковите,а истинските да заминат за метрополията САЩ?! Иначе не виждам защо се извършва този габеж. Не може да се използва държавата по този начин.
71
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно! Подкрепям с две ръце! Да ги взимат и да ги изложат в музея. Така всички ще могат да ги видят. Иначе не се знае какво можеше да стане с това съкровище. Може би щяха да го продадат извън България и никога нямаше да го видим. Гледам, че тук много защитници се появили. Къде бяхте, когато този обираше цялата държава, защото държавате сме ние! Веднъж да се свърши нещо хубаво!
70
1
 
1
 
! Отговори
А цар Плъх преди 4 години
Или цар Симо вече е пред умиране, обаче още някоя гадост ще направи! https://youtube/watch?v=fdIrilPyCwQКажи майтапа да си кажем истината!Тоя счупи ракията беееееее ...............
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да повярвам, че го казвам, но най-накрая да свършат нещо полезно за всички! Тук някои хора много са се загрижили за правата и чувствата на мутрите. Дано и останалите да ги оберат до шушка и да ги тикнат в затвора! Там им е мястото! Шепа хора ни обраха държавата и се мислят за недосегаеми.
68
4
 
2
 
! Отговори
ПЪРВО преди 4 години
ВИ ЗАТЪПИХА, ПОСЛЕ ВИ ИЗЦЪРЦОРИХА, НЯМА ПРОБЛЕМ ПИИТЕ СИ РАКИЯТА И ТЯ ПОЦЪРЦОРВА ДОКАТО ВРИ В КАЗАНА, АМА ПРАЩИНАТА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ПОСЛЕ И НЯКОЙ ВИ ВЗЕ И РАКИЯТА ИЛИ ПО-ТОЧНО СЧУПИ БУТИЛКАТА И С РАКИЯ И РАКИЯ НЯМА ВЕЧЕ!
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепа е математик и добре си е направил сметката.
66
4
 
11
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Пълна Диктатура - ако не си с Властта, значи си Против Нея!!
65
1
 
5
 
! Отговори
ВИКАМ: преди 4 години
ДА СПРЕТЕ КРАНЧЕТО И НА ВСЯКО БИЛЕТЧЕ ЗА ХАЗАРТ ДА ПИШЕ: НАЦИОНАЛНО И ЕВРОПЕЙСКО ПРЕДАТЕЛСТВО. АМА СИ Е ВАША РАБОТА ДЕ ....
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня има 13 милиарда суха пара, те тръгнали да му взимат картините, щото друго не могат му вземат на Черепа. И тези картини ще си ги завират и те незнаят къде. Муаахахахахахаа...Гешев, няма такъв клоун като теб.
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не е ясно каква е идеята на ГЕШЕФТурата, за да прави подобна простотия?! В какво обвиняват фондацията и въобще заща не запечатат сграадата, но да направят същото и с всички други сгради, офиси, производствени помещения и зони, гаражи и т.н.Иначе намирисва на милиционер.ски грабеж на бързоликвидни активи...
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инересно, как докъто са тука олигарсите, тия неща са ок, а като ги подгонат им прибират колекциите и изкуството. И има ли контрол на това кой и как брибира и къде отиват тия ценности.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибрали са и джипката на Божков, сигурно Боце я е харесал.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега 30 000 експоната!!! В крайна сметка колко са? До сутринта бяна 3 000!!! Еми то с 30 000 артефакти сигурно ще бием големи музей в Европа.
59
2
 
5
 
! Отговори
Кой ги знае тия преди 4 години
512 милиона къде са? Може и над милиард да ги няма? Инвестирани някъде? В Дубай, ОАЕ .... някъде в Китай? Не се знае ... И няма никакво значение, ако не бяха изманипулирани публични средства, поцърцорва по два, по пет, по повече лева от 5 милиона балъци. Това е американски номер обаче .... Няма да са в Китай! В туризъм ще да са ...