Трагедията край Елхово - заради трафик на мигранти или на наркотици

Сарафов: Задържани са двама, единият е извършител, другият е заподозрян като помагач
Обновена: 8 ное 2022 20:43 | 8 ное 2022 20:30, Красимир Ангелов
36
Трагедията край Елхово - заради трафик на мигранти или на наркотици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става въпрос или за трафик на мигранти, или за трафик на наркотици. Какви са причините ще установим в хода на нашето разследване, считам, че в рамките на 12 часа установихме не малко от информацията". Това съобщи на брифинг за медиите заместник–главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов.

Той даде информация за трагичния инцидент от снощи, при който млад граничен полицай бе убит, докато патрулира по границата с Турция, в района на село Голям Дервент.

Още по темата
Починалият е 32-годишният Петър Бъчваров от Елхово. Борислав Сарафов изрази съболезнования към близките на полицая.

"Престъплението винаги има възмездие и ние няма до пощадим усилията си да накажем извършителите на това тежко злодеяние", заяви той.

Заместник–главният прокурор уточни, че от международния отдел на турската прокуратура са уведомили българската страна, че са задържали две лица. "Единият е извършител, другият е заподозрян като помагач на извършителя“, посочи Борислав Сарафов. Самоличността на задържаните се установява, добави той.

Наши колеги следователи ще бъдат изпратени на място, за да присъстват на следствените действия, които ще провеждат турските колеги, каза още Сарафов, цитиран от БТА.

Според него подобно посегателство освен престъпление и злодеяние, е и вандалски акт срещу българската държава и срещу суверенитета. „Да простреляш униформен полицай на границата на една държава, това граничи с терористичен акт, това е посегателство срещу суверенитета на държавата“, заяви Сарафов.

По думите му особеното в този случай е, че има две престъпления, извършени на територията на две държави.

"Вредоносният резултат е настъпил на нашата територия, така че се надявам този аргумент да бъде възприет и в крайна сметка нашият, българският съд да даде справедливост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че е за наркотици. Миграните и водачите им не стрелят. Едните са бежанци, а другите нямат интерес от конфронтация. Убийствата са от наркотрафика. Те са тотално готови на всичко. Ще изрека еретична мисъл, но дори и при наркотрафика, ако са от другата страна на оградата, защо им е да стрелят. Просто се връщат. Нашите не могат да преминат. Да не се окаже, както с войницитв в Камбоджа, загинали преди време. Наркотрафикантите, обикновено убиват при неуредени отношения.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе този Сарафов е под прикритието на Гешев. Преди време Сарафов тормозеше собствените си колеги, отнасяше се с тях като с боклуууцииии. Дори искаха и да го съдят за обиди.
6
9
 
1
 
! Отговори
Stalinista преди 1 година
Някои питаха защо сирийци и афганистанци не са в хотелите, но тия изброениети са истински *** и са много по-опасни от украинските бежанци!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турските власти ги били задържали... имах си аз да са нашите льоххмани !
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да работиш в МВР, означава почти всеки ден да имаш риск за живота си.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да кажем на този "Борец за справедливост" Сарафов нещо.. Ако извършителите са турски граждани, както предполагам (иначе защо ще им крият имената), то Турция никога няма да ги предаде на България, за да бъдат съдени у нас. Тъй че той може да си пише там бумагите и да води някакви дела и разследвания, резултата у нас ще бъде нулев
2
0
 
9
 
! Отговори
р преди 1 година
Ко се чудите, питайте Семерджиев
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко стана банално вече. Случва се. Това му е работата. Риск всеки ден. Има застраховки. Нищо интересно. Ежедневие.