Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
558
1
 
5
 
! Отговори
до 568 преди 6 години
Ами тогава защо си с българка, ходи при евроджендърките с розовите, зелени или сини коси и кецове.
557
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
567 - Искаш да кажеш, че половината нямаше да се обличат, като типа жена, която след секс ти казва да оставиш парите масичката. ? Не мерси ! Искам ги красиви, Конго искам с някаква достойнство.
556
0
 
4
 
! Отговори
до 565 преди 6 години
Значи ако почна да казвам, че съм от Мароко или Египет ще се котирам повече?
555
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та красиви извън България в Европа има най-много в Полша, Румъния и бившите Юго републики. В Скандинавието и Холандия имат данните, но не знаят как да се гримират и обличат. Не харесвате чалгата, но ако не беше тя и нашите нямаше да знаят как да бъдат секси. Всички ние искаме мадама като Моника Валериева или НиЛо, а не някоя сива мишка тип хипстъпка, нали?
554
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
564 - Пич, не всички трябва да а"мяза на лъскава мадама". Ти как се обличаш ? Носиш костюми редовно ? Прическата ти е като на фотомодел ? Гладко обръснат, или ходиш на бръснар ? Питам ?
553
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравих Холандия - имат красиви, но и там са твърде *** - малко от тях носят достатъчно грим, а имат нужда, защото са руси и със светли мигли и вежди и изглеждат твърде измити. Иначе са основно стройни и високи. Обличат се нескопосано и неглиже, по западняшки, а е жалко, защото имат данни да са лъскави мадами. На българите гледат като на долнопробни хора, но се таковат с Хасановци и Мехмедовци. Луда работа.
552
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 561Това сте - българите - фурнаджийски лопати!
551
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като плюете по българките осъзнавате ли, че наричате и своите майки труженички?! А освен това като сте толкова ербап кажете колко чужденки свалихте, а? Защо накрая всеки си взема нашенка, дори да живее в чужбина?!
550
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 556Ааааахахаха.... " трябва пак визи за Европа "Българите станахте много!
549
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 555Ама африканеца вади 20 сантиметрова бухалка.За жените това е много важно, ако и да разправят, че размерът нямал значение .
548
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българките - контингента от труженички в Европа...подържат се!
547
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях в Англия - дебели розови прасета. Франция - слаби, стройни, но в лицето като най-смотаната българка. Прага - средна работа, не знаят как да се обличат, то лилаво-зелени коси и дрехи като от битака. Братислава - имаха много красиви, но си търсят платежоспособни от Западна Европа или Америка или словаци. Само бившите юго републики и Румъния имат жени които могат да се мерят с нашите по хубост в Европа.
546
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 553Чий го дириш в български форум тогава? Като не ти харесват българите си напълно свободен да общуваш с немци, холандци, шведи.Все открити и контактни хора.
545
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите са екстра жени, затова много се котират навън. Знаят как да се обличат и гримират секси и да пазят тялото си стройно. Докато чужденките не харесват българи, на тях им дай техен или някой екзотичен неандерталец от Африка.
544
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускините например дето уж красиви често са с дебели баджаци и се обличат ужасно. Нашите са по-секси. На мен много ми се искаше да се оженя за чужденка, просто за да може децата ми по рождение да знаят поне 2-3 езика, а не като мен - само с Български и английски (не ми се отдават чуждите езици).Ако е чужденка може би само латино американка, румънка или сръбкиня би могла да мине за наша, те имат хем лъскави, хем красиви. Щото с тях сме рода дето се вика.
543
1
 
3
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Красива чалгаджийка - празна кесийка!Женичка чалгаджийка - нечия уpycпийка!
542
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
546 - Да, ама точно 3 секунди, след като свършиш, ти се иска да я изхвърлиш от къщата ... И гл правиш, се :)
541
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактите са, че гроздето е кисело.
540
2
 
5
 
! Отговори
фактите преди 6 години
Имаше една певица през 90-те Кати. Един ден в чужбина осъзнах, че такива като нея в България са масово срещани, а тук в Европа ги няма. По-скоро в Латинска Америка може да намериш такъв тип, главно Венецуела. В Европа красиви просто няма или ако са красиви са със студена красота и не знаят как да се гримират и обличат.
539
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво против чалга визията, ами секси са, нима не ти трепва душата като видиш лъскава мадама? Или си евроджендър и харесваш небръснати мишници и откачени *** или зелени коси и дрехи като на наркоманка? Женската красота е нещото, което най-много ми липсва извън България.