Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие

Излекуваните са 48, сред тях и жена на 70 години
Обновена: 9 апр 2020 10:31 | 9 апр 2020 08:09, Камелия Цветанова
325
Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последното денонощие са регистрирани 30 нови болни от коронавирус. От тях тях в болница са 18.

С 5,2% е увеличението на болните, съобщи началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

33 случая са установени сред медицинския персонал. Има нов случай  - една лекарка на 62 години без данни за контакти с пациенти.

Излекувани са 48 човека.  6 нови случая – 3 мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера

В Пазарджик един от излекуваните пациенти е жена на 70 години.

Мъж на 72 години е починал в Шумен. 24-ма са починалите. Средната възраст при тях е 65,2 г.

27 от болните са в интензивни отделения.

Най-много за болнично лечение са приети в София.

Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

Военните служители също са изследвани. Моряци, прибиращи се от Румъния, също ще бъдат подложени на тестове, няма оплаквания сред тях.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, смята Кунчев.

Проф. Мутафчийски призна, че онлайн се предлагат доста лекарствени продукти, някои от тях напълно фалшиви.

Подадени са сигнали, но в това отношение Наказателния кодекс трябва да се оправи, коментира той.

Според него няма никаква медицинска логика в това да се разхлабят строгите мерки за ограничения, след като нямаме никакъв имунитет срещу коронавируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ, Тръмп, Кралицата и Путин са новите световни владетели. Избрани са специално от цивилизация с разум в милиони пъти над земния познат до момента. За това и ви държат затворени, да не виждате подготовката за завладяване на земята и движението на военни части. Ненужните ще ги покоси вируса, а останалите ще са годни да служат на новите владетели.
229
1
 
3
 
! Отговори
Sfejarka преди 4 години
Другата прилика е с националния отбор по футбол. 11 човека с различно мнение за играта, професори и майстори на спорта - който ни хване ни бие с лекота. Той и Пената просто момче, ама с талант :D Иначе разбирам недоволството на всички, то си е нормално. Просто прекалявате с тази политика. Ще сте доволни само ако вие самите сте на власт, но дали ще ви стиска?
228
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тоя, който търси нулев случай. в нашата страна няма нулев случай, има стотици такива. Това са екскурзиантите и гастърбайтерите, които се върнаха от чужбина и вкараха заразата в страната.Хиляди "шведи" се върнаха от Италия. Явно имат много силен имунитет, не са изнежени като нас, защото одори не усетиха заразата.
227
0
 
5
 
! Отговори
информационна завеса преди 4 години
До До тук бешеКаквото и да чуеш и видиш, където и да идеш само за вирус се говори! Друго нема!
226
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да тестуват повече полицаи да бяха тестували повече лекари и мед.персонал работещи в спешни центрове и тежки отделения в болници:1.повече случаи сред тях на заболели.2.по-чест и продължителен контакт със болни със и без симптоми.3.Ненавременни и недостатъчни средства за лична защита .Българските болници не са само ВМА и Александровска.
225
0
 
3
 
! Отговори
долу БКП преди 4 години
До естествен подбор!БКП-ДС в първите редици и техните разклонения и метастази от Герб и ДС-СДС......
224
2
 
12
 
! Отговори
До тук беше преди 4 години
Лъжат и с долната задна половина на анатомията си!По начина, по който се "борят", "информират" и изобщо разтягат локуми по темата се издъниха яко!Нищо, абсолютно нищо друго не се пише, говори и случва, освен вируса. А не е така!Раздават се милиони, одобряват се концесии, дават се разрешения за строеж на немислими места...Иначе казано, заключиха ни мозъците.Който иска - да вярва в епидемии, пандемии, милиционери, генерали и ***
223
2
 
2
 
! Отговори
гълъби над София.... преди 4 години
До информационна мъгла!Най ми било самолети носещи заразата........
222
4
 
4
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Стига си заблуждавал хората с този имунитет.Къде в Китай е изграден имунитет че допуснаха хората свободно да се движат и да работят.Да не би 1 милиард да са го изградили?Да не би да имаше имунитет или пък ваксина за другите корона вируси през 2003 и 2012 година които имаха по 20-30% смъртност и от тогава не са се появявали отново.Стига с тези Мангърови изпълнения да се тества за антитела за да се потрошат 300-400 милиона.Видяхте че дори тези които всеки ден обработват стотици коли нямат имунитет
221
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венци, в Швеция работят китайските рестуранти. Отваряй да ям, бе! Братчед ми наскоро беше ходил на китайски в Германия, искам и аз, бе! Мен не можеш да ме уплашиш с вируси. Искам да живея докато все още имам време. Времето е пари, а заради 20 бабички си ми нарушил правата. Помня кога казваше, че било като грип, а си въвел мерки все едно е гръмнал Козлодуй.
220
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За новите случаи е важна не само бройката, но и профила на заразените и това как са се заразили, къде и кога. Особено ако има заразени в нашата страна, за нулевия случай аз нищо не можах да разбера, *** все тая. От нас нищо не зависи, макар че не е правилно..
219
16
 
2
 
! Отговори
Sfejarka преди 4 години
Прочетох 2-3 страници коментари, чувствам се по-добре. Голямата част от мненията приличат на - глупавите домашни кучета, които не им се нрави да дремят на синджир, дигат излишно джабала и после ги бият мощно. Хитрото животно си трае, гледа умно и трупа точки. После яко разходка и трътки. Оревахте орталъка бе :D Гледам има и притеснени от работното облекло на генерауа :D На моя пес куту му покажа плесницата и са прае на омрел :D Ае хубав ден, професори!
218
0
 
7
 
! Отговори
без думи преди 4 години
"US разузнаването предупредило през ноември за опасна болест в Ухан"
217
2
 
12
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
Друже Мутафчийски,съблечи мундира с лампазите,облечи цивилни дрехи,за да те приемат хората като обикновен човек от нашето общество.Не сме във военно положение,не сме някъде в Чили както беше преди десетилетие,но се прилагат подобни приоми,които се харесват на някои "фактори".Защо "помогна" на проф. Костов и на неговия експертен медицински екип,да си "тръгне" от мястото отредено му в тежката ситуация в която се намираме!?Егоизма на българина,както кашлицата,не могат да си скрият.
216
0
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Що не кажеш ,че има бум при кафевите.
215
1
 
8
 
! Отговори
информационна мъгла! преди 4 години
До Аерогара София.....Няма ли кой да ни каже откъде прелитат самолетите над София? Бизнес ли е това?
214
1
 
8
 
! Отговори
Аерогара София..... преди 4 години
До UFOВсичките полети са анулирани а над главите ни прелитат излитащи и кацащи НЛО????
213
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече месец мина а мерките за борба са им телевизионни и милиционерски, със служебни бележки. Не се съобщава от кои квартали са? Къде пазаруват? С какъв транспорт се придвижват? Не се проследява движението им за да се извърши тотална дезинфекция на посетените места. Даже и в латинска америка вече дезинфекцират по няколко пъти на ден машинно всички публични пространства, а у нас още действат по традиционият метод с метлата и тук таме с лозарска пръскачка.
212
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На моите скромни писания и тук и в други сайтове, винаги се появява един минус, все едно ме преследва, при цялото ми уважение. Може да има повече или по малко плюсове, но единия минус винаги е тук, да е жив и здрав. Демокрация сме все пак.
211
6
 
3
 
! Отговори
UFO преди 4 години
Нещо по лошо се случва по света, само държавните ръководители и определени кръгове от бизнеса знаят. От края на миналата година се забелязват неидентифицирани летящи обекти около земята. Затова ви държат затворени, да не виждате движението и какво се случва.Не вируса в опасен нещо много по страшно.