Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена

Киев призова за скъсване на всякакви отношения с Русия
17 мар 2022 11:38, Елка Василева
391
Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена
Снимка: архив, БГНЕС

Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена, заяви днес украинският министър на отбраната Олексий Резников, който участва с включване онлайн в съвместно заседание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и отбрана и по външни работи.

Той съобщи, че във взривения вчера Драматичен театър в Мариупол са се укривали 1200 жени и деца.

Още по темата
Резников нарече руските войски "чудовища" за това, че обстрелват жилищни сгради и нанасят удари дори там, където е сигурно, че ще има цивилни жертви.

По неговите думи досега руските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от СССР в Афганистан за 10 години.

Резников посочи, че руските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 училища, 110 болници, над 1000 жилищни сгради. Волноваха е срината изцяло, в Мариупол се извършва геноцид и жертвите вече са 20 000 цивилни, добави той.

Това не е просто война, а държавен терор. Води се умишлен обстрел на населени места. Кремъл извършва варварство, заяви министърът.

Тиранията за нас е напълно неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към ЕС. Продължаваме да защитаваме този избор днес с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден много висока цена, но не виждаме друга възможност, добави той.

Можехме да предотвратим това, ако ЕС беше реагирал по-рано, ако беше опитал да спре (руския президент Владимир) Путин, посочи министърът. Той призова за скъсване на всякакви отношения с Руската федерация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
9
 
26
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Украйна вече загуби ,но още не са го разбрали.
280
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия арестува всеки, който говори против войната. Тук засега само трият постовете с призив против войната или спирането й, вероятно скоро ще започнат и арестите.
279
8
 
20
 
! Отговори
аз преди 2 години
не бързай, путин има винаги последната дума.
278
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагли провалени политици! Обвиняват нас за собственото си безумие! Сега няма накъде и искат да завлекат и нас! А ние като безполови слушаме как ни изнудват да им даваме самолети, оръжие, Ц300 за да продължат с убийствата! За победа на всяка цена! Слава Украинi!
277
14
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
можехте моментално да прекратите войната като се откажете да напирате за НАТО ------////------ Това пък откъде накъде? Кой е Тоя Путин, та ще поставя такива условия? Не може да се поставят такива условия, а ако не се откажете от НАТО, ще ви избием жените и децата :)))) Русофилчета, вие нещо на сте наред с главите, някой казвал ли ви го е?
276
26
 
13
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЙНА преди 2 години
Евала на украинците. Направиха за смях цялата армия на Путин. Руснаците останаха без гориво и без храна. Крадат кокошки по селата щото ще умрат от глад. Само с РПГ-та украинците ги трепят. Объркаха плановете на лудото джудже диктатор. До момента руснаците за загубили над 400 танка и 1200 БТР-и. Това ли е мощната руска армия? СМЯХ
275
18
 
8
 
! Отговори
Единствения фашист преди 2 години
е Путин
274
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От колкото разбирам по думите на Резников на 9 май Украинската Армия ще марширува на Червения площад...
273
11
 
17
 
! Отговори
Украински наркоман преди 2 години
Какъв е тоя Путин, бре ? Искал да ме денаркоманизира?!!! Нагъл дядка.
272
11
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Как лъже тоя Резников , не му мига окото!Скоро ще ти се изясни обстановката - руската армия ви е хванала навсякъде с железни клещи , ще *** като кучета , но засега може да си полаяте!
271
7
 
25
 
! Отговори
MONAD преди 2 години
Имам въпрос за "специалистите" във форума които анализират колко е слаба и неподготвена руската армия, ако приемем това за факт не може ли това да е аргумент срещу твърденията на всички политици, генерали от НАТО и разни активисти за "огромната руска заплаха за Европа и света", и за това трябва да се въоръжаваме до зъби и да харчим все повече пари за военна техника?Къде е логиката тук, ако Русия не може дори да превземе Украйна, как точно ще превземе Европа?
270
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше война щеше да е свършила отдавна и този папагал нямаше да е жив и да говори глупости. Смилете се над народа алчни кръвопийци! Те са невинни.
269
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ви пукаше за народа ви можехте моментално да прекратите войната като се откажете да напирате за НАТО. Просто е. Тоя явно не го интересува колко хора ще пострадат - важното е да победят на каквато и да е цена.
268
28
 
17
 
! Отговори
СВОБОДАТА НЯМА ЦЕНА преди 2 години
....БЕЗЦЕННА Е ...!!!!...СМЪРТ НА РУСКИЯ ПОРОБИТЕЛ И АГРЕСОР!!!!
267
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената я плащаме ние - обикновените граждани на ЕС !!!
266
24
 
12
 
! Отговори
цената преди 2 години
Цената ще я плати агресорът.
265
15
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
..първо да пуснем малко кръвчица на Малинов , баш русофила и доносника на Русия ...!
264
16
 
10
 
! Отговори
Ей , русофилчета ... преди 2 години
Щом искате да се радвате на проливането на българската кръв в Украйна , ще ви пуснем малко кръвчица и на вас .....Щете ли..??!
263
4
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
спечелихте го вече
262
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна вече печели войната!Слава на Украйна!!!Непобедимата,славна руска-червена армия не става за нищо!