Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена

Киев призова за скъсване на всякакви отношения с Русия
17 мар 2022 11:38, Елка Василева
391
Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена
Снимка: архив, БГНЕС

Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена, заяви днес украинският министър на отбраната Олексий Резников, който участва с включване онлайн в съвместно заседание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и отбрана и по външни работи.

Той съобщи, че във взривения вчера Драматичен театър в Мариупол са се укривали 1200 жени и деца.

Още по темата
Резников нарече руските войски "чудовища" за това, че обстрелват жилищни сгради и нанасят удари дори там, където е сигурно, че ще има цивилни жертви.

По неговите думи досега руските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от СССР в Афганистан за 10 години.

Резников посочи, че руските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 училища, 110 болници, над 1000 жилищни сгради. Волноваха е срината изцяло, в Мариупол се извършва геноцид и жертвите вече са 20 000 цивилни, добави той.

Това не е просто война, а държавен терор. Води се умишлен обстрел на населени места. Кремъл извършва варварство, заяви министърът.

Тиранията за нас е напълно неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към ЕС. Продължаваме да защитаваме този избор днес с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден много висока цена, но не виждаме друга възможност, добави той.

Можехме да предотвратим това, ако ЕС беше реагирал по-рано, ако беше опитал да спре (руския президент Владимир) Путин, посочи министърът. Той призова за скъсване на всякакви отношения с Руската федерация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлексКого защитават украинците? Зеленски и олигарсите, които ги убиваха, ограбваха, тероризираха, а сега избягаха извън Украйна? А на украинците, украинските власти не им разрешават да напуснат и ги държат като заложници и жив щит!
260
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам осъдени доживот Турчинов и Яйценюк,които са дали заповед, за свалянето на пътническия самолет и убитите граждани и холандци! Турчинов е бя-сна, из-родска твар!
259
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе с кви наркотици ги тъпчат краварите тия???
258
9
 
5
 
! Отговори
До Обективен преди 2 години
До Обективен Наполеон и Хитлер нападнаха Русия.Сега Русия е нашественик и окупатор.
257
8
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
на никаква цена разрушена изтърбушена подвела се по ам интереси коитое тръгнал с янките хаир не е видял даите пример за преуспяваща страна благодарениена сащ какво си мислеха украинците ще потече мед и масло няма такъв филмспрете наркотика на клоуна защото се излага
256
16
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ясно е ,че Украйна ще спечели войната.От едната страна са украинците:силно мотивирани да защитят земята и държавата си,въоръжени с модерно оръжие като "Джавелин" и т.н ,от другата са руснаците:без мотивация,излъгани ,че отиват на учение,оставени без храна,гонят кокошки по селските дворове.
255
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази война лъсна цялата истина за Русия, че е една корумпирана държава, ограбвана от Путин и олигарсите. Руската армия е огледален образ на държавата - корупция и грабеж. Шойгу дал генералски пагони на 3 от метресите си?!!! Генералите крадат за вили в Средиземноморието, най-вече в Кипър. Офицерите крали за апартамент в Бетономорието. Сержантите крадат храна и бензин. Е как войници хранени с консерви с годност до 2015 г. да спечелят война? Крадат кокошките на украинските баби?!!! Тотален позор!
254
2
 
10
 
! Отговори
Късно е преди 2 години
Тая цена да я бяха мислили преди това.Сега няма как да я мислят.
253
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 289 "Запада е планирал война поне няколко месеца. Украинците ще унищожават танкове и бронетехника, руснаците ще унищожават градове." Брех, не знаех, че Путин работи за "запада"!
252
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 284 "Ще спечелите една пълна разруха и много трагедии за народа." Нямат избор след като ги нападнаха, но ще дойде ДЕН ЗА РАЗПЛАТА, а РЕПАРАЦИИТЕ, които Империята на Злото ще трябва да плати, ще бъдат ЗЛОВЕЩИ.
251
9
 
10
 
! Отговори
да , да преди 2 години
ако не убият диктатора-фашист, Сатана и Антихрист - Путин, в следващите сто и повече години ще са под санкции и все повече и повече надолу, това е факт
250
7
 
10
 
! Отговори
Малинов преди 2 години
нашия бащица - цар и император Путалер, не го интересува броя на убитите руснаци - 5 - 10 -15 или 20 хиляди или повече, няма значение, важна е целта, така воювахме и във Втората световна
249
11
 
12
 
! Отговори
Ваня, преди 2 години
трябва да се ликвидира Касапина от Кремъл, а другите от фашистката шайка около него - дядо лавров, тунгуса шой-***, клоуна песков и прочие руски нацисти, да минат в пенсия и всичко в света може да си дойде по старому, ако ли не - трябва и те да се зачистят...
248
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ше спечелиш, 30 държави срещу 1 русия, ви тъпчат с пари и оръжие и пак нема спечелите некадърници, накрая като наш Киро ше хванете пътя.язък за ония дето си дават живота само (ама и те да не са глу*пави)
247
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще спечелите една пълна разруха и много трагедии за народа. Дано да ви дойде акъла в кратуните.
246
3
 
7
 
! Отговори
? преди 2 години
750 самолета ???
245
8
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
След всяка война която води Русия зад...граница през вековете е на...плюс.За това е станала толкова...голяма и продължава да се...увеличава.
244
11
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!
243
10
 
8
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 2 години
Всички които умат мозък в главата си. Само ге йо ве като тебе искат хамериканците да ви е бът.
242
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путине, оди да товариш русначета на камиони!