Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена

Киев призова за скъсване на всякакви отношения с Русия
17 мар 2022 11:38, Елка Василева
391
Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена
Снимка: архив, БГНЕС

Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена, заяви днес украинският министър на отбраната Олексий Резников, който участва с включване онлайн в съвместно заседание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и отбрана и по външни работи.

Той съобщи, че във взривения вчера Драматичен театър в Мариупол са се укривали 1200 жени и деца.

Още по темата
Резников нарече руските войски "чудовища" за това, че обстрелват жилищни сгради и нанасят удари дори там, където е сигурно, че ще има цивилни жертви.

По неговите думи досега руските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от СССР в Афганистан за 10 години.

Резников посочи, че руските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 училища, 110 болници, над 1000 жилищни сгради. Волноваха е срината изцяло, в Мариупол се извършва геноцид и жертвите вече са 20 000 цивилни, добави той.

Това не е просто война, а държавен терор. Води се умишлен обстрел на населени места. Кремъл извършва варварство, заяви министърът.

Тиранията за нас е напълно неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към ЕС. Продължаваме да защитаваме този избор днес с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден много висока цена, но не виждаме друга възможност, добави той.

Можехме да предотвратим това, ако ЕС беше реагирал по-рано, ако беше опитал да спре (руския президент Владимир) Путин, посочи министърът. Той призова за скъсване на всякакви отношения с Руската федерация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци Окрайна щеше да е само лунен пейзаж и то само с хуманитарни оръжия...както до сега тея миротворци употребяваха... ядpени бомби в Япония, ***(***) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия и колко ли други хуманитарни способи по целият свят, където са плъзнали!!!! На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички!!!!
240
7
 
5
 
! Отговори
До анонимен кешел преди 2 години
Само и диоти като тебе дето си нямат и бъкел понятие от нищо дртнкате такива идиотизми. Явно искаш под американски и *** ботуш. Ш матка
239
4
 
4
 
! Отговори
@269 преди 2 години
Точно това интервю 100% не е фейк, защото идва от човек, който е пълен русофоб, американец е и няма никакъв интерес да разпространява руска пропаганда. Даже бях изненадана, че го публикува. Жената се крие на 70км от Киев.За да го каже, вероятно има причина.
238
10
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тея ги попиляха и оше продължават да дрънкат глупости. Щял да спечели. ***
237
13
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Наполеон, Хитлер и болшевиките не успяха да унищожат Русия, а вие ли ще я победите бе, укрофашистки ***!?!
236
4
 
7
 
! Отговори
Руски фейк преди 2 години
До Анонимен..... от вчера на укриваща се в някакво село жена - каза, че и забранявали да говори на руски.. Абсолютно глупава руска пропаганда тиражираш приятелю. Например Харков, Мариупол и Одеса са рускоезични градове. Кмета на Харков Олег Терехов е руснак и изобщо не знае украински, такъв е и доктор Комаровский от същият град. Може да го чуеш в You Tube. Не е хубаво да лъжеш!
235
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На путин му е криво огледалото, очилата са му розови, а ракията, метилова! След всяко пиянство следва махмурлък и отрезвяване! Руска работа!
234
12
 
8
 
! Отговори
човеко преди 2 години
ТАЗИ ВЪШКА ИЗГЛЕЖДА Е ПИЛА ВОДА ОТ РЕАКТОРА В ЧЕРНОБИЛ1
233
9
 
8
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Мокри сънища
232
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще я спечелите, но страната ви е унищожена. Нищо не може да върне загубените животи. Нищо няма да може и да върне единството между рускоговорящите и останалите. Интервю от вчера на укриваща се в някакво село жена - каза, че и забранявали да говори на руски. Това няма как да се оправи. Изобщо ... няма по-глупав начин за решаване на проблеми от с война. Може би ще влезете в НАТО, може би не. В ЕС със сигурнсот няма да е скоро. За какво беше всичко това? За какво?
231
1
 
2
 
! Отговори
за 262 преди 2 години
Нещо не се разбира лесно какво искаш да кажеш, но по подразбиране да те осведомя, че и ти и аз и всеки българин праща помощ защото тя е платена с нашите данъци.
230
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Днес, оправете си цифрата, защото става повод за яростна пропаганда на руските военнопрестъпници и антиукраинската истерия!
229
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен.... тогава да им пращаме помощи те са....... Такива като теб помощи не пращат приятелю, сигурен съм, че след време, когато в Русия яко ще го закъсат няма се им пращаш помощи!
228
4
 
16
 
! Отговори
Тъпа пропаганда преди 2 години
Защо тук се публикуват откровени лъжи?
227
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешивият е забравил за вълшебното копче, което може да го изпари преди да завърши изречението си, така че е доста опасно да обяснява как е спечелил нещо в аванс.
226
2
 
2
 
! Отговори
до Я па Я преди 2 години
не бе човек, не са били 75 а 7,5 летателни средства. 0,5 защото едната гарга след като я свалили взела, че литнала отново пущината непослушна.
225
8
 
9
 
! Отговори
РР преди 2 години
Яко трепане на руски войници и техника. 20г. руснаците модернизират армията, а украинците за 3 седмици я направиха за смях. Скоро путля-ка ще трябва да прати новобранци, че руските "професионалисти" не стават за нищо и ще настъпи един голям обстрел на руски гъски посред пролет.
224
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Към сутринта на 17 март, споредГенералния щаб на въоръжените сили на Украйна, руските военни са загубили около 14 000 души, както и 88 самолета, 108 хеликоптера, 11 оперативно-тактическиБЛА, 43 системиза противовъздушна отбрана, 72MLRSсистеми , 201 артилерийски системи, 444 танка, 1435БТР, 10 броя специална техника, 864 военни превозни средства, 60резервоара за гориво, 2 леки скоростни лодки, 1 кораб.
223
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тогава да им пращаме помощи те са победители и да си вземат още днес бежанците с джиповете.
222
2
 
2
 
! Отговори
Кифладжията преди 2 години
До Министърчето Колега, спри да се излагаш.