Затвор за шофьор отказал тест за алкохол, младите да не карат през нощта...

Ананиев: В България корупцията убива на пътя
116
Затвор за шофьор отказал тест за алкохол, младите да не карат през нощта...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шофьорите, които отказват тест за дрога и алкохол, да бъдат съдени. Това е една от пременените, които готвят депутатите от мнозинството срещу войната по пътищата.

Още по темата

Настимир Ананиев от ПП-ДБ обясни пред Нова телевизия, че в момента се проверява какви тестове се използват в Европа, за да вземем пример от тях.

„В Холандия, например, където марихуаната е легализирана, се използват акуратни тестове. Когато говорим за пътна безопасност, се сблъскваме с много корупционни модели. Всъщност в България корупцията убива на пътя. Спомняте си случая с Георги Семерджиев, който помете две жени в центъра на София. Той е рецидивист с множество катастрофи. Трябва да има законодателство и правила”, подчерта Ананиев.

Той обясни, че се мисли и по възможността първата година младите шофьори да нямат право да карат мощни коли, както и да се кара с по-малко точки.

„13% от всички ПТП-та се правят от млади шофьори, но те скачат драстично в нощните часове. Много от автошколите не обучават на тъмно. Взимате книжка, излизате с приятели и какво става – катастрофа“, каза той.

Затова се мисли и за забрана за шофиране на младите водачи между 22.00 и 06.00 ч. „Изключение може да се направи, ако има придружител – човек със стаж зад волана“, обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълни глупости направете както направиха в Сърбия заради българските шофьори и нещата ще си дойдат на мястото.В Сърбия като караш пил ти отнемат колата и веднага българите дето ходят на алкохолно гастрономичен туризъм спряха да карат пили.Относно тестовете за наркотици, ами те са менте и всеки катаджия ще ви го каже, самите тях като ги провериха с техните тестове и ревнаха до небесата. И корупцията е навсякъде по нишката, трябва отнемане на пенсия и осигуровки за корумпираните държавни служители
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен2 преди 9 месеца
Имам 30 години зад волана.Любимо ми е да карам!Но започнах да изпитвам страх от шофиране нощем.Да ти кажа ли причината?Всички надрусани изверги,които изхвърчат в 23,30 ч от квартала и отиват да дрифтят по пътя.........Е,а карай!
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
като си знаем държавата ще си патим от неверни тестове за наркотици а тия дето си плащат пак ще се измъкват. и сега като те изкарат смъркал лежиш, губиш книжката и после работата си и доказваш с месеци че нямаш сестра за своя сметка щото нямало лаборатории. за мен тва са някви на агенти на кокорчо да запушат бюджета му с глоби. а ония дето си карат на бяло пак ще си карат щото тва е от празните им глави.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом за алкохол е затвор, за наркотици трябва да е доживотна присъда!!!
88
0
 
8
 
! Отговори
Мамата преди 9 месеца
ДА СЕ ЗАКРИЕ ПАРЛАМЕНТА НЕДНАГА
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите политици са лош материал защото не мислят какво ни е нужно а преписват лошо и наготово от другите държави, затова резултатите са лоши. В останалото време са заети са да редят схеми да крадат пари. Чуждите политици като няма от къде да копират мислят с главите си.
86
3
 
2
 
! Отговори
Гошо Петков преди 9 месеца
Бонус Малус?!?!? Какво стана, защо плащам гражданска като на съседа, който има тотал кола всяка година?!?!?! На българина докато не му бръкнеш в джоба, няма да се поправи. Пример: Автоматичните камери в бус лентите в София!
85
2
 
2
 
! Отговори
първите 2 години преди 9 месеца
да не карат сами, а с някои който има стаж минимум 5 години, и колата да е до определена мощност, така е в някои страни, и ще се усети веднага по нарушенията с фатален край.
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоз образ дори няма шофьорска книжка, а закони за пътна безопасност твори :))) Много неграмотно говори!
83
1
 
4
 
! Отговори
те са лоши преди 9 месеца
на пътя щото са мнозинство . 99 процента от хората и нарушителите. Мнозинство на убиците . омагиосан кръг .
82
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както винаги досега, ако се приемат тези предложения за промяна в закона, нарушенията, катастрофите и загиналите ще се увеличат.
81
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И още,стига с тези болни дето взимали лекарства!Как ще караш болен,бъди клиент на градския транспорт!Пътувай и не пречи на хората !
80
0
 
46
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Аз пък предлагам всяка сутрин да проверяват депутатите и министрите за алкохол и дрога. И който откаже - моментално шут отзад и да заминава в ТКЗС-то да копа компир! Как ви се струва идеята?
79
7
 
17
 
! Отговори
Бивш канадец преди 9 месеца
Ми приемете австралийските закони - ако ченгетата те сгепцат къркан и/или надрусан, се конфискува автомобила - независимо чий е. Отделно - много тлъста глоба. Пък там, странно защо, никой не протестира!? Затова пък има дисциплина!
78
1
 
8
 
! Отговори
Затвор преди 9 месеца
Ами кога ще тестват народните предатели като този клоун и като откажат да ходят в затвора? Иначе не вярвам някой да подкрепя употребата на алкохол, но този *** е чист популист в случая.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да и това го има!Не си затваряйте очите,че всичко стана миш -маш!Вижте и велоалеите!Няма тротоари за пешеходците!Ние да летим ли?И дали там няма замяни веловодачи!Също не виждам полиция в града!Всичко е на коли и никой не обикаля пеша!Имат ли райони!Къде са?
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предложи ли се закон за озаптяване на тарикатите, веднага се разциврят из ефир, а адвокатчета спретват поредното "нарушаване правата."Задължителни видеоегистратори с камери-предна и задна, с възможности проследяване историята на шофиране, всички камери по държавна поръчка ,еднакви за всички, пломбирани. И тежко му и горко на оня при опит за повреда, или манипулация.При градско шофиране до 50км/ч-без колан. Пречи.Разговор по телефона при шофиране-без книжка 6 месеца.И никакви ограничениястар-млад
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ще трябва да построят нови затвори, че с тези тестове всеки 2-ри ще го изкарат наркоман
74
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
значи след тази поправка ще изповкарат по затворите всякакви хора, болни, приемащи лекарства, употребили марихуана преди 3 месеца, защото тя се задържа в организма месеци без да въздейства... отново неграмотни промени, искаме полицаите всеки ден да ги тестват преди работа със същите тестове
73
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ауу ,ами сега готвачът Токев и Белослава ,как ще карат пияни и надрусани?