Красивият архипелаг Мадейра

Оазис насред Атлантика
Обновена: 30 авг 2014 08:10 | 30 авг 2014 08:10, Теодора Драгоева
3
Красивият архипелаг Мадейра
Снимка: raredelights.com

Красивият португалски архипелаг Мадейра е една от най-добрите островни дестинации в Европа. Групата от острови се намира буквално по средата на Атлантическия океан, далеч от почти всичко: 540 морски мили от европейския континент и 280 морски мили от африканския бряг (и на 450 км северно от най-големия канарски остров - Тенерифе).

Истината е, че Мадейра, освен родно място на топ футболиста Кристиано Роналдо, е един вълшебен оазис, с невероятна природа и приятен климат почти през цялата година. Това е една отлична ваканционна дестинация, където цари вечна пролет (температурите са между 16 ° и 22 ° градуса).

Всяка година около 1 милион туристи идват на Мадейра. Една от най-хубавите атракции тук е колекцията от естествени водни басейни от лава, някои от които са били отделени от океана, за да предложат по-безопасно и по-спокойно място за къпане.

Тук също така има изобилие от прекрасни плажове, като най-популярният е разположен на втория по големина остров от архипелага - Порто Санто.

Мадейра е любима дестинация за авантюристите, които си падат по парапланеризъм и уиндсърфинг. Водата тук винаги е с идеална температура за плуване и гмуркане. Островът има една интересна система от пешеходни пътеки, някои от които дори минават под водопади. Най-големият град тук се нарича Фуншал. Неговата красива старинна архитектура определено заслужава време и внимание. Градът разполага с оживени пазари, пълни с колоритна продукция.

Може би най-подходящото време да посетите острова е около Великден, когато тук се провежда един от най-големите улични фестивали в Европа, известен като Мадейра Карнавал.
Вижте снимки на островната група в галерията нa Tialoto.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МадейраВеликденФуншал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
ако всички отидат ще ни е скучно без "ястреби" и до бъмзита
2
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
Галерията е чудесна, създава ваканционно и романтично настроение!
1
0
 
4
 
! Отговори
СЛОНА преди 9 години
Всичкото крадец да отива там да почива .СБОГОМ .