В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ

„Руската армия има своя командна структура в Източна Украйна"
Обновена: 4 мар 2015 22:56 | 4 мар 2015 22:49,
504
 В Украйна има хиляди и хиляди руски войници, обявиха САЩ
Снимка: архив Reuters

Хиляди и хиляди руски войници и военна техника присъстват в Източна Украйна в подкрепа на проруските сепаратисти, които се  бият срещу украинската армия. Това заяви помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нюланд  на слушания в комисията по външните работи на Камарата на представителите.

"Бих казала, че те са хиляди и хиляди", цитира Франс прес отговора на Нюланд на въпроса колко руски военни има в Източна Украйна.

Тя добави, че от декември Русия е прехвърлила стотици единици военна техника, включително танкове и други бронирани машини, както и  тежка артилерия. „Руската армия има своя собствена командна структура в Източна Украйна с всички офицерски чинове", обясни още Нюланд.

Тя отказа да коментира по-подробно числеността на руските войски в Източна Украйна с аргумента, че изслушването й пред комисията за външни работи на Камарата на представителите не протича при закрити врата и не е класифицирано като поверително.

"Както каза президентът (Барак Обама) неотдавна, те (руснаците) финансират войната, подхранват я, командват я и я контролират", обвини Нюланд, която ръководи отдела на Държавния департамент за Европа.

Вчера Обама, френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел обещаха "силна реакция" на Запада в  случай на "сериозно нарушение" на въведеното в Източна Украйна прекратяване на огъня и призоваха за по-силна роля на ОССЕ при следене на спазването натова примирие, отбелязва АФП.

Президентът Барак Обама все още не е взел решение по въпроса за изпращане на оръжия за Украйна, за да се защитава тя  от атаките на сепаратистите в източната част на страната, активно подкрепяни от Русия, продължи Нюланд, цитирана от Асошиейтед прес.

Тя добави, че президентът получава препоръки и съвети от редица правителствени агенции по въпроса, но още не взел  решение.

АП отбелязва, че конгресната комисия засилва натиска върху Обама да изпрати оръжия в Украйна. Много европейски правителства обаче са против изпращане на каквато и да е американска военна подкрепа за украинското правителство, опасявайки се, че това само ще налее масло в огъня на войната.

Нюланд съобщи, че тази седмица американски екип ще обсъжда в Европа възможно затягане на санкциите срещу Русия, ако мирното споразумение от Минск не се спазва. Тя изрази загриженост от новините за тежък артилерийски обстрел около Донецк и по шосето за Мариупол, както и за нов руски конвой, навлязъл на украинска територия. Според нея са регистрирани 100 нарушения на примирието.

Нюланд добави, че санкциите, забраняващи на американски и европейски компании да оперират в Крим, остават в сила, докато полуостровът не бъде върнат под контрола на Киев. Тя уточни, че изпълнението на споразуменията от Минск не е обвързано със санкциите, наложени заради анексирането на Крим от Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** малей,много ***,много изтрещели из тоз велик хамерикански Департамент!таз убавица ще изпапка не дробчето,а направо макариците на хъзбънда си.ако има такъв,де!
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вещица !!!
20
0
 
29
 
! Отговори
Marin Ruseborn преди 9 години
Абе светът забрави за Крим а тази сега се досетила. Yankies, GO HOME!
19
0
 
2
 
! Отговори
ДАН.............. преди 9 години
До мислех да пиша но...................ДА-ТАКА Е---УБИЙЦИ
18
0
 
23
 
! Отговори
ивко преди 9 години
А вие какво искате, американска армия ли?
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICKI VI VIGDAME KAKVO PISHETE PROTIV RUSIA,DA NE KAGETE CE NE STE IZVARSHILI PRESTAPLENIE,ZA KOETO SHTE IMA NARODEN SAD ZA VAS I VASHITE NASLEDNIZI
16
1
 
35
 
! Отговори
Миткалото преди 9 години
На самата снимка виждате не човешко същество а сатанинско изсчадие.Тя беше на майдана когато под нейни заповеди убиваха невино протестиращите.
15
0
 
18
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
До Анонимен--------------ТАКА И------ТЪРСЯТ ВОЙНА............ВИЕТНАМ.........НИЕ ПОМНИМ
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отиде в google, напишете "*** the EU" и обърнете внимание какво ще ви излезне при видеоклиповете, кое име, и при снимките, кое лице ще се покаже! Ето това са вашите приятели американци, скъпи европейци!
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Садам беше залят с химически оръжия дето още ги търсят. Има ли желание за конфронтация ще се намери и повод, само дето Русия не е Ирак и годините са доста различни
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахха тази идва на помощ на ЕС, за Украинското бъдеще в ЕС?!? Тази, която каза - 'F.uck the EU!' хахахахахаххахахахахах
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami ima razbirase, ima milioni ukrainci ot ruski proizhod. Te si jiveiat tam y tova si e tiahnata zemia. Vuprosa e kakvo tursiat americancite tam
10
0
 
29
 
! Отговори
преди малко се преди 9 години
Ужасих от кончитата сега от тази. Малей какви орибили креатури има и не хващам защо наште главанаци искат да ги харесваме че дори да се чифтосваме. Явно недоразумение некакво. Докат си гризат мръвката ние на тези ***.
9
170
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая на снимката отгоре е рептил?Да -> +Не -> -
8
1
 
45
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Госпожо Фък, искаш ли една хубава концесия от руски нефт?
7
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че сте сатанисти ви го пише на мутрите!Такива изчадия не може да са Божие творение!
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIKOIA MAIKA NIAMA DA PUSNE DETETO SI V DETSKA GRADI NA ,AKO TIAIM E GOSPOGATA
5
1
 
52
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Крим го забравете, и се пригответе за още загуби, защото съветниците Ви имат нужда от съвет.
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая дето миналата година по това време факаше целия ЕС барабар с ЕК сега говори като кьор-кютук пияна. Абе много са зле работите в бялата каща.
3
2
 
77
 
! Отговори
мислех да пиша но преди 9 години
Като видях това злобно същество пълно с омраза и злъч се отказах. Баси урода.