Убиецът на журналистите - разочарован бивш служител

След стрелбата нападателят се е опитал да се самоубие
Обновена: 26 авг 2015 19:19 | 26 авг 2015 18:36,
21
Убиецът на журналистите - разочарован бивш служител
Снимка: Youtube

Губернаторът на американския щат Вирджиния Тери Маколиф заяви, че предполагаемият убиец на двамата журналисти от местна телевизия, застреляни по време на пряко предаване, е идентифициран, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Той, както изглежда, е разочарован бивш служител на медията. Заподозреният се издирва. Той е избягал от местопрестъплението с кола, която сега полицията преследва, твърдят местни медии.

Репортерката Алисън Паркър и фотографът Адам Уорд, съответно на 24 и на 27 години, и работещи за вирджинската телевизия Дабълю Ди Би Джей Севън (WDBJ7), бяха застреляни тази сутрин местно време в град Монета, докато взимаха на живо интервю в местен търговски център.

Още по темата

Убийството беше показано буквално на живо по телевизията, за която работеха журналистите. Докато репортерката взимаше интервюто от посетителка на мола, отекнаха най-малко 8 изстрела и камерата на колегата й падна на земята. Тя продължи да работи и засне краката на нападателя, както и последните викове на ужасените журналисти.

Противоречиви са данните за състоянието на интервюираната жена. Според някои медии тя е останала невредима, а според други е била ранена.

Малко след убийството един от водещите в телевизията, Крис Хърст, написа в Туитър, че убитата Алисън и той планирали да се оженят в скоро време. Застреляният фоторепортер пък бил сгоден за продуцентката Мелиса От.

Това било последното участие на Алисън в сутрешната програма на телевизията, посочва Франс прес, като цитира директора на медията Джефри Маркс. Журналистката дори планирала да го отпразнува и била донесла в студиото балони за партито по повод последното си участие в ранното предаване. 

Убиецът се е опитал да се самоубие, но не е успял, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на световните медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кво толкова сащ-русия .... русия -сащ......и едните идругите са ***, на които не им пука за нас... освен ако не трябва да ни издоят
8
3
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Американската мечта е умряла за един US-гражданин!А какво ли ще стане,когато умре за десетки милиони?Тоя момент наближава!Вместо да спасят Америка,като я обеднят плавно,господарите решиха,че отново може да поддържат благосъстоянието и за сметка на Света!За целта е мобилизиран целия военен и пропаганден ресурс.Тия са по-съгласни на ядрена война,отколкото да загубят доминиращата си позиция!Е,няма да е бъде!Има достатъчно несъгласни и имат ресурс да се противопоставят!
7
5
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Малко статистика за русофили:" Например руската пропаганда вменява мисленето, че в САЩ има огромна престъпност, но официалните данни от 2011г. говорят, че в Русия е имало над 14,3 случая на убийство на 100 000 души, докато в САЩ те са под 4,7. Данните за 2013 са сходни. "
6
0
 
2
 
! Отговори
ВТ преди 8 години
на черните винаги някой друг им е виновен...
5
1
 
3
 
! Отговори
Брайвик преди 8 години
Това е демократично убийство !
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Яга е добра ,руска, православна баба. А американците са лоши ***.
3
3
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И сега част от българите няма да си намерят място докато не разберат ,кои луди ,американските или съветските са по луди,верния отговор е в коментарите ви драги сънародници
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас разочарованите служители не застрелват невинни хора. Явно проблемът е в чипа на краварите.
1
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един съвсем нормален ден в САЩ.