US град се надигна: Защо умря една горила?

Според хиляди майката на паднало в клетката дете е виновна
Обновена: 30 май 2016 07:41 | 30 май 2016 07:39,
68
 US град се надигна: Защо умря една горила?
Снимка: архив Reuters

Стотици жители на американския град Синсинати изразиха гнева си заради убийството на горила в зоопарка. Животното бе застреляно след като 4-годишно дете падна при нея.

Служителите на зоопарка казаха, че решението да се стреля по животното е било трудно, но неизбежно.

Над 2000 души подписаха петиция, в която остро критикуват полицията и управата на зоопарка и държат да се търси отговорност от родителите на детето, които са го оставили без надзор, съобщиха Ройтерс и АП, цитирани от БТА.

Още по темата

В събота служители на парка застреляха тежащата повече от 180 килограма мъжка горила на име Харамбе, за да спасят четиригодишно момченце, озовало се в клетката й. Животното бе убито десет минути, след като горилата хванала детето и по думите на директора на зоопарка го повлякла със себе си.

Детето бе откарано в болница без наранявания, опасни за живота. То вече е изписано и е добре.

В петицията се казва, че горилата е загинала, защото родителите не са внимавали какво прави детето и се изразява възмущение от действията на служителите на зоопарка.

Facebook страницата "Справедливост за Харамбе" бързо събра около 2000 харесвания. Хората питат защо е трябвало да бъде застреляна горилата, която е от застрашен вид и по принцип не напада, ако не е предизвикана.

Директорът на зоопарка обясни, че е било преценено, че дори само заради огромната маса на горилата детето е било в смъртна опасност, а и животното е било неспокойно. От зоопарка не рискували да използват успокоителни, понеже те нямало да приспят веднага едрата горила.

Според очевидци преди случката момченцето било чуто да повтаря, че иска да отиде при горилите. Малко след това то се покатерило на оградата и паднало от около 3,7 метра в плиткия ров с вода около мястото, където били горилите. Детето седяло и гледало към животното, което докоснало ръката и гърба му. В един момент изглеждало, сякаш му помага да се изправи.

Двама свидетели казаха, че горилата според тях се опитвала да предпази детето, докато не се уплашила от виковете на хората. Тогава го извадила от рова и го помъкнала към друга част от клетката.

Според очевидец майката била в парка с още няколко малки деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: детезоопаркгорилаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Решили, отстреляли преди 7 години
*** факт, който няма как да се промени. Но може би е редно финансово да се "отстрелят" и родителите, за да се научат по трудния начин, че всяко дете най-вече е възпитание и отговорност. Утре ще му скимне да търчи на отсрещния тротоар и ще трябва да гърмим по шофьорите ли?!! Ами след година...Преди година бях свидетел на обяснения между баща и син, който правеше всичко възможно да се промуши през парапетите около Палатинския хълм и на висок глас заявяваше как това не трябвало да му се забранява
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце ако беше там,голем бой щеше да яде маймуняко,ама немаше да го утепат и да си замине като офца без история!
27
5
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
А когато на човек отварят шофьорската врата и го застрелват като куче, тогава не 2000, а 2 сигурно не се обаждат ? Краварска им работа !
26
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато имаш 4-5000 горили в целия свят, които не правят на никой нищо лошо, и 7 милиарда човешки паразита, които унищожават планетата и всичките и видове, бих казал че живота на една горила струва неизмеримо повече от живота на един човеки за тия, неуспели да стигнат до 8-ми клас ще поясня, че човека е един от животинските видове, технически и практически човек е животно, за съжаление доста по-калпаво от всички останали
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се карайте колеги!Путин е виновен!
24
6
 
13
 
! Отговори
еколог преди 7 години
Гледах клипа-горилата нито за момент не прояви агресия към детето-напротив,изправи го от водата .А стрелбата е идиотско решение,защото горилата можеше да помисли че тя идва от детето и да го нарани.Или да го затисне без да иска при агонията си.
23
12
 
17
 
! Отговори
честит преди 7 години
. Живота на всички животни на света не струва колко един човешки живот - набийте си това *** зелени тикви!---зависи от човека.Такива кат тебе да ги вида се гърчат на земята ще ги подмина и ще извадя коте от водата.
22
2
 
25
 
! Отговори
Извод преди 7 години
С други думи, горилата е проявила повече грижовност спрямо детето в сравнение със собствената му майка, която по това време е бляла някъде.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горилата е била от изчезващ вид, а детето си е обикновено човешко същество с *** родители...
20
12
 
14
 
! Отговори
СМЕХ преди 7 години
"Зелените" навсякъде са еднаквожалки. Айде сега да оставим детето да го утрепе горилата, затова че майка му го изпуснала в клетката. Баси смешниците. Само изнудват инвеститорите а те самите карат коли и д.рискат в химически тоалетни, зареждат си таблетите с ток от ВЕИ, затваряха си очите за строежите на мутрите по Слънчев бряг, нали?
19
2
 
14
 
! Отговори
мую преди 7 години
Трябваше да оставят детето на маймуняка да си го отгледа . След няколко години щяха да си имат Тарзан
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато горилата е влачила детето, охраната е могла да използва силно упойващо средство, с което ефектът щеше да е същият- да я обезвредят веднага. Но това е въпрос на умение бързо да вземеш решение. Хубаво е, че все пак детето е спасено, но мисля, че родителите трябва да платят мъртвата горила. Липсата на контрол върху децата често струва много, а понякога е и фатален.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше само да я приспят, а като се събуди да и дадат тъ.пата майчица на детето за назидание. Да си поиграе малко горилата с нея на майка и баща и на чичо доктор. Но пък като се замисля то пък може и да и хареса. Не е наказателно някакси.
16
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото животът на детето е бил в опасност, ***! Не сме оскотяли дотам, надявам се, да смятаме, че животът и на най-милата горила е по-важен от рискът за живота на едно дете!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората питат що е трябвало да бъде застреляна горилата Преди да питаха трябваше да идат в зоопарка и да влезат в клетката на мъжка горила .ай тъй да си поседят да си починат па ако преценят да и попеят Аман от хибридни *** Изборът е да умре човек или горилата очевидно е взет в превес на това да се даде шанс на поколението на едни слабоумни и умствено деградирали родители с отрочето им пред това на горилата.
14
1
 
9
 
! Отговори
до всички по-долу преди 7 години
Моля, ама наистина много ви моля, прочетете "статията" още веднъж!!! Абсолютно неграмотен правопис, непълни двусмилслени изречения, направо нямам думи. Ами, че дъщеря ми в 4 клас ще напише нещо далеч по-сносно и правилно. Срам!!!
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новина би било, ако американски град се вдигне на протест заради милионите избити през последните десетилетия в Близкия Изток, Либия, Ирак, Сирия, Югославия ХОРА, а не горили, в името на демокрацията.Ама е трудно да очакваш подобно нещо от затлъстели, оядени и алчни ***, които си мислят, че цветът на човечеството и целия свят им е длъжен.
12
10
 
13
 
! Отговори
Ghost преди 7 години
Има едни такива приспивателни стрелички...Жалко за горилата , опасно е наистина особено щом е била мъжка но ...чак да я застрелят.Сигурно безотговорната майка познава някоя важна клечка и е заплашила да уволни целия зоопарк.
11
11
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Нали се сещате, че ако някой не подеме специална кампания и не раздухва случая, на обикновените хора им е през оная работа за няква си горила. И нали се сещате кой в света е толкова изпаднал, че да плаща за черен ПР срещу "пиндостанците" в Интернет. За по една баничка ще налазят сайта на зоопарка и ще напраскат 1000 "възмутени" коментара от "будни граждани".
10
5
 
46
 
! Отговори
ined преди 7 години
Душичка миличка, застреляли я заради някакво американско келешче.Ама те и нашите не са по-добри - нали застреляха Алонсо а той никого не е нападал.