US град се надигна: Защо умря една горила?

Според хиляди майката на паднало в клетката дете е виновна
Обновена: 30 май 2016 07:41 | 30 май 2016 07:39,
68
 US град се надигна: Защо умря една горила?
Снимка: архив Reuters

Стотици жители на американския град Синсинати изразиха гнева си заради убийството на горила в зоопарка. Животното бе застреляно след като 4-годишно дете падна при нея.

Служителите на зоопарка казаха, че решението да се стреля по животното е било трудно, но неизбежно.

Над 2000 души подписаха петиция, в която остро критикуват полицията и управата на зоопарка и държат да се търси отговорност от родителите на детето, които са го оставили без надзор, съобщиха Ройтерс и АП, цитирани от БТА.

Още по темата

В събота служители на парка застреляха тежащата повече от 180 килограма мъжка горила на име Харамбе, за да спасят четиригодишно момченце, озовало се в клетката й. Животното бе убито десет минути, след като горилата хванала детето и по думите на директора на зоопарка го повлякла със себе си.

Детето бе откарано в болница без наранявания, опасни за живота. То вече е изписано и е добре.

В петицията се казва, че горилата е загинала, защото родителите не са внимавали какво прави детето и се изразява възмущение от действията на служителите на зоопарка.

Facebook страницата "Справедливост за Харамбе" бързо събра около 2000 харесвания. Хората питат защо е трябвало да бъде застреляна горилата, която е от застрашен вид и по принцип не напада, ако не е предизвикана.

Директорът на зоопарка обясни, че е било преценено, че дори само заради огромната маса на горилата детето е било в смъртна опасност, а и животното е било неспокойно. От зоопарка не рискували да използват успокоителни, понеже те нямало да приспят веднага едрата горила.

Според очевидци преди случката момченцето било чуто да повтаря, че иска да отиде при горилите. Малко след това то се покатерило на оградата и паднало от около 3,7 метра в плиткия ров с вода около мястото, където били горилите. Детето седяло и гледало към животното, което докоснало ръката и гърба му. В един момент изглеждало, сякаш му помага да се изправи.

Двама свидетели казаха, че горилата според тях се опитвала да предпази детето, докато не се уплашила от виковете на хората. Тогава го извадила от рова и го помъкнала към друга част от клетката.

Според очевидец майката била в парка с още няколко малки деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: детезоопаркгорилаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ограда , която едно малко дете може да прескочи , не е ограда .2
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше убила детето, щяха да са квит. Жалко, трябваше да го размаже. 7 милиарда човешки *** срещу 100 горили в зоопаркове - гнусна история.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не са я готвели за президент? Тя тазгодишната кампания свърши.
46
19
 
8
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 7 години
От пушача, кучкаря и природозащитника по-нахално няма! Светът се е побъркал, щом *** е по-важна от детето.
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не я бяха застреляли и нещо се беше случило с детето сегга щеше да има страхотен джангър. Правилно са действали полицията, родителите са за съд!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета и се чудя, откъде плуткоумниците винаги успяват да намерят връзка с Русия, със "савецките ***". Сигурно Нобеловият лауреат, нареченият приживе Princeps Physiologorum акад. И.П. Павлов би нарекъл това "условен рефлекс". Изпълняваш правилно задачката - получаваш награда, в случая - парична.
43
20
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Не искам да си представям стреса, който е изпитало детето. Гадта го влачеше из гьола като парцалена кукла.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГледайте видеото, чудо е, че това дете е живо. За съжаление решението да застрелят горилата е правилно.---------Ай стига ве, това не може да е вярно.
41
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледайте видеото, чудо е, че това дете е живо. За съжаление решението да застрелят горилата е правилно.
40
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще падат рубли и днес защитавайки горилата...
39
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова захранка за съвецките трьолове :)
38
12
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Нали се сещате, че ако някой не подеме специална кампания и не раздухва случая, на обикновените хора им е през оная работа за няква си горила. И нали се сещате кой в света е толкова изпаднал, че да плаща за черен ПР срещу "пиндостанците" в Интернет. За по една баничка ще налазят сайта на зоопарка и ще напраскат 1000 "възмутени" коментара от "будни граждани".
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в България децата падат от балконите на осем етажни блокове и пак никой не у през ****.
36
6
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
М,даа...., имало в това ZOO 1-а майка за бой! Егати ZOO-о дето нямат средства за приспиване на животни! Оправданията са глупави.
35
3
 
12
 
! Отговори
до 42, 41 и т.н. преди 7 години
Арогантността ти е покъртителна, а сляпата вяра във вселенската доминацията на човека - смешна. Освен това, някъде там в края на всяко скучно и глупаво обяснение фигурира позоваване на "еволюцията" от някой невеж мислител като теб. Поне засега, няма никакви изгледи да достигнем звездите, а докато се отрият такива възможности, вероятно вече ще сме се самоунищожили. Но да, горилите ще сме ги избили много преди себе си, и ще е виновен не друг, а именно човекът.
34
3
 
44
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ИзводДа точно така, горилата е проявила повече грижовност от майката - и за награда са я застреляли!И то защото тълпата се развикала и горилата явно решила да предпази детето от викащата тълпа.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кво им обяснявате за екосистеми и равновесие, това са невежи хора, чийто мироглед не се простира по-далеч от носа им.
32
3
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Лекувай се! Явно според празната ти кратунка да желаеш откровено смъртта на дете е висша форма на нравственост, но всъщност е нещо друго.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами правените в задният двор на бежавият салон са такива. Над 90 % от сбирщината отвъд океана са правени в задният двор. Да оставиш малко дете без контрол на това му се казва олиго.рения!
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започвам с: Не съм от зелените.Човека отдавна е прекрачил безвъзвратно ареала си. Земята е пренаселена, много животни и растения са изчезнали благодарение на това. Други са на път. Дори ледовете са на изчезване. Научно доказано е че изчезнат ли пчелите изчезват и хората. И все още повечето хора разсъждават - Всички животни не струват колкото един човек. Екосистемата се крепи на биоразнобразието. Проблемът не е в зоопарковете, а в "дивата" природа, която вече трудно се нарича дива.