US град се надигна: Защо умря една горила?

Според хиляди майката на паднало в клетката дете е виновна
Обновена: 30 май 2016 07:41 | 30 май 2016 07:39,
68
 US град се надигна: Защо умря една горила?
Снимка: архив Reuters

Стотици жители на американския град Синсинати изразиха гнева си заради убийството на горила в зоопарка. Животното бе застреляно след като 4-годишно дете падна при нея.

Служителите на зоопарка казаха, че решението да се стреля по животното е било трудно, но неизбежно.

Над 2000 души подписаха петиция, в която остро критикуват полицията и управата на зоопарка и държат да се търси отговорност от родителите на детето, които са го оставили без надзор, съобщиха Ройтерс и АП, цитирани от БТА.

Още по темата

В събота служители на парка застреляха тежащата повече от 180 килограма мъжка горила на име Харамбе, за да спасят четиригодишно момченце, озовало се в клетката й. Животното бе убито десет минути, след като горилата хванала детето и по думите на директора на зоопарка го повлякла със себе си.

Детето бе откарано в болница без наранявания, опасни за живота. То вече е изписано и е добре.

В петицията се казва, че горилата е загинала, защото родителите не са внимавали какво прави детето и се изразява възмущение от действията на служителите на зоопарка.

Facebook страницата "Справедливост за Харамбе" бързо събра около 2000 харесвания. Хората питат защо е трябвало да бъде застреляна горилата, която е от застрашен вид и по принцип не напада, ако не е предизвикана.

Директорът на зоопарка обясни, че е било преценено, че дори само заради огромната маса на горилата детето е било в смъртна опасност, а и животното е било неспокойно. От зоопарка не рискували да използват успокоителни, понеже те нямало да приспят веднага едрата горила.

Според очевидци преди случката момченцето било чуто да повтаря, че иска да отиде при горилите. Малко след това то се покатерило на оградата и паднало от около 3,7 метра в плиткия ров с вода около мястото, където били горилите. Детето седяло и гледало към животното, което докоснало ръката и гърба му. В един момент изглеждало, сякаш му помага да се изправи.

Двама свидетели казаха, че горилата според тях се опитвала да предпази детето, докато не се уплашила от виковете на хората. Тогава го извадила от рова и го помъкнала към друга част от клетката.

Според очевидец майката била в парка с още няколко малки деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: детезоопаркгорилаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
38
 
! Отговори
Видял преди 7 години
Гледах клипа с детето, което падна при горилата.Животното отиде и застана до него.Хвана го за крачето, после го хвана през кръста, по едно време му оправяше и панталонките защото се бяха свлякли!Който не вярва да потърси клипа.Защо тия *** застреляха горкото животно не знам.А това не е първия такъв случай.Гледал съм как дете пада при 200кг горила, но си удря главата и изпада в безсъзнание.*** го взе и го занесе при вратата, от която влизат пазачите.
8
8
 
2
 
! Отговори
от мен преди 7 години
"по думите на директора на зоопарка го повлякла със себе си" - е това как го разбирате ?????
7
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мрънкали са такива, чиито деца не са били в клетката с горилата. Отстрани е много лесно да плюеш.Ами ако е нямало друг начин?Ами ако е нямало време?Ами ако детето беше умряло тогава пък какъв вой щеше да се вдигне ?!Понякога трябва да се вземат бързи и трудни решения, нямаш време да питаш половин град дали да спасиш детето или горилата...
6
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците първо стрелят и после е чудят дали е имало нужда.
5
17
 
2
 
! Отговори
не са виновни преди 7 години
нито майкатанито дететонито горилатанито спасителитенито протестиращите.Виновни са ДРУГИ, те редят нещата
4
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка изтрепа стотици хиляди хора по света само за има-няма 10 години, та една горила ли ще пощадят? В Америка убиването е национален спорт, във влякакви условия те използват израза KILL, това вече им е в ДНК-то. В Америка е царство на злото и смъртта.
3
12
 
60
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Спомняте си онзи клип,в който женската горила беше прибрала дете и дори го пазеше от другите маймуни.След като приспаха благородната майка взеха човешкото дете.В случая мъжкарят 10 мин. го е държал и детето е живо и здраво.Освен,че хората са *** и не заслужават даровете на земята,са забравили,че за разлика от тях,животните са благородни.То ще ни се върне,наближило е.
2
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе американците изтрепаха половината свят-те за горилата се надигнали----еми наистина е жалко за животното-----ама протестите за милионите жертви на САЩ КЪДЕ СА????
1
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако горилата беше оставена жива и го беше наранила,пак щяха да се бунтуват. и те като нас не знаят какво точно искат. майката си е виновна,ама дай заради това да зарежем детето в клетката?