Обама: Уважаваме решението на Великобритания!

И ЕС, и Островът оставали важни партньори на САЩ
24 юни 2016 17:30,
21
Обама: Уважаваме решението на Великобритания!
Снимка: Reuters

Въпреки че президентът на САЩ Барак Обама се обяви нееднократно срещу излизането на Великобритания от ЕС, той обяви днес, че САЩ "уважава решението на гласоподавателите за Brexit и референдумът няма да има голям ефект върху отношенията на Америка с Великобритания и ЕС".

Още по темата

"Специалната връзка между САЩ и Великобритания е стабилна и членството на Обединеното Кралство в НАТО ще остане крайъгълен камък във сигурността, външната и икономическата политика", заяви Обама в писмено обръщение.

Той изрази и подкрепа за ЕС, като заяви, че съюзът е направил изключително много за стабилността в региона, икономическият растеж и развитието на демокрацията.

И ЕС, и Великобритания остават "неотменни партньори на САЩ", увери Обама.

"Дори когато те започват да преговарят взаимоотношенията си, за да осигурят стабилност, сигурност и просперитет за Европа и света", допълни Обама.

По време на скорошно посещение на Барак Обама във Великобритания, президентът се обяви категорично против референдума за излизане от ЕС и предупреди, че евентуален Brexit ще повлияе на икономическите отношения със САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще уважаваш ами няма де да ходишАко не беше Великобритания още щеше да висиш по Клоните в Кения
15
1
 
1
 
! Отговори
Тъпаци преди 7 години
Много *** хора има в този форум!!! Или са платени руски ***... Едно от двете . Лошо
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** за ЕС - долууууууууууууууу и вън!!! Да живее Евроазианския съюз!
13
1
 
8
 
! Отговори
Вутенане преди 7 години
Един въпрос към Обонго:Абе кога и вие ще се разпаднете на щатчета?Ще ви уважим решението!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя макак па какво тъърси майка си в Европа.
11
0
 
5
 
! Отговори
тръмп е надеждата преди 7 години
СЕГА , УВАЖАЕМИ, СТИСКАМЕ ПАЛЦИ СОБСТВЕНИЯ ВИ НАРОД ДА ОТВЕЕ ГОСПОЖА "ЯСТРЕБ" КЛИНТЪН, ТОЧНО КАКТО АНГЛИЧАНИТЕ ОТВЯХА НАЛАГАЩИЯ ИМ РАЗНИ "БЕЖАНЦИ" И ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ ЕС! И ГЛЕДАЩИЯ БЕЗУЧАСТНО ЕС УЖАСЯВАЩАТА КОРУПЦИЯ И БЕДНОСТ , ИЗЧЕЗВАЩИТЕ МАЙ В РАЗНИ ДЖОБОВЕ ФОНДОВЕ У НАС В ПЪЛНА ТИШИНА И БЕЗ НИКАКВИ САНКЦИИ ЗА УПРАВНИЦИТЕ! СТИСКАМЕ ПАЛЦИ ЗА ТРЪМП, ПОНЕ САМ СИ Е НАПРАВИЛ ПАРИТЕ!
10
2
 
11
 
! Отговори
Свидетел, изучаващ к преди 7 години
Няма по-смотани хора на света от британците и техните заселници в САЩ, Канада и други по-малки нецивилизовани островчета. Пълни шестаци и мегафони! Арогантни и безвкусни!
9
0
 
15
 
! Отговори
браво британци преди 7 години
Нали точно заради вас и вашите слугинчета Турция и Саудитска арабия на хората в Европа им писна. Нали точно вие разбунихте света с "демократични пролети" и изпращате милиони ислямисти май за да дестабилизирате Европа! На англичанина, който бачка за да издържа толерантно ограбващите социалните фондове, крадящи и убиващи роми, бежанци и др. от цяла Африка и Азия явно му писна, но май е време да се спасяват и останалите. Свят, в който правата на гейове и мързеливи роми са по-важни от правата на чес
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама не само че уважава решението, но ще даде и един голям банкет
7
1
 
13
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Този негер в качеството си на какъв изказва мнение относно нещата в ес???Най вероятно вътрешно се радват понеже ги е страх от една икономически и политически независима Европа!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заради ветропоказатели като тоя, Тръмп ще спечели в САЩ и света ще стане още по-объркан. Какви ги говореше допреди 12 часа, какви ги плещи сега. Интересното на цялата сигтуация, е че всички, САЩ, ЕУ, ГБР, че и Русия (заради петрола) загубиха от този вот. Даже швейцарците се чудят как да си поевтинят валутата.
5
1
 
5
 
! Отговори
Доместос преди 7 години
ДрОгарите от федералния резерв играха "вабанк", като зомбираха британските пияндета да се махнат от ЕС. Това може да се окаже лоша шега за тях, защото, първо ВБ не е в еврозоната и излизането им от ЕС може да налее вода във воденицата на еврото.Друго, ЕС може да се консолидира, еманципира и да откаже да се разплаща с долари.Тенденцийте са Меркел и Оланд - ционистките мекерета да си ходят. И тогава...милиарди долари ще умрат !
4
0
 
1
 
! Отговори
Манф Андолски преди 7 години
Аз уважавам бай Минко 47 в гръб. Друго си е сутрин , на него , на Шопа и Василев да им премеря температурата ,че летният грип е много опасен.
3
0
 
7
 
! Отговори
Жулвио Текилас преди 7 години
И аз като се накъркам го избивам на "уважение"...
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всяка манджа- мерудия. На всяко гърне- похлупак.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тебе пък кой те пита за мнение или разрешение бе, марш на клона!