US генерал: Бих се отървал от десния си крак, за да летя с F-16!

Предложихме ви най-доброто, категоричен е Филип Брийдлав
Обновена: 21 яну 2019 17:03 | 21 яну 2019 12:30,
354

След бурни дебати парламентът одобри правителственото предложение да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав коментира изборът на изтребител и защо трябва трябва да даваме милиони за въздушна охрана, без война.

"Летял съм на почти всички модели на F-16. Този, който се предлага на страната ви, е последният - най-нов модел. Това, което наистина отличава този самолет, е, че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност за атака през деня и нощта. Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът.

Според него охраната на въздушното пространство е много важно задължение на всяка една страна.

"Нашите компютри и софтуерни системи трябва да могат да влязат във взаимодействие с вашите по всяко едно време. Затова е НАТО - да споделяме и да си помагаме при всяка една ситуация", споделя Брийдлав.

По думите му най-добрият начин да избегнем война, е да сме най-добре подготвени за нея постоянно.

Генералът смята, че това, което НАТО прави през последните няколко години, е постоянно да се въоръжава, за да не е изненадан Алиансът.

"Служил съм 8 пъти в мисии на НАТО. Дълбоко съм убеден, че това е най-успешният алианс в историята на нашия свят. Имало е конфликти, но те са били дребни и са решавани бързо. Този съюз не е толкова важен сега, колкото в бъдеще", допълни военният.

Все пак бившият главнокомандващ е на мнение, че в момента Европа е в особена и скрита опасност, защото много близо се водят военни действия.

"Русия използва сила, за да промени международно признати граници. Те анексираха Крим и сега там, на украинска територия, има огромно позиционирана сила. Никога не сме си мислели, че в Европа някой може да си позволи да наруши националните граници на една държава", коментира още Филип Брийдлав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
17
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
сащ колко наем плащат за ползването на 4 военни обекта в България???и понеже сме ги пуснали безплатно да правят каквото си искат те ни натрисат ужасно скъпи самолети с незнаен срок на доставка
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май вече се е разделил с дясното полукълбо на мозъка...
34
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А на българите пожелавам , да им са здрави ръцете и краката, след като им липсва акъла!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Арчи Бенинг!ЦРУ!!!
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не без крак, а май е останал без акъл!!! И айде стига с тия клишета вече.....отдавна знаем, че АКО НЕЩО АГРЕСИВАНО СЕ РЕКЛАМИРА, ЗНАЧИ ЗА НИЩО НЕ СТАВА!!!!!!!!!!!!!! Ще ни пробутат някакъв скраб, но лошото е, ЧЕ НИКОЙ ПОСЛЕ НЯМА ДА ОТГОВАРЯ!!!!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А АКО СЕ ОТЪРВЕ И ОТ ДВАТА ЩЕ ЛЕТИ С РАКЕТА НА ДОБЪР ЧАС
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Цял свят ни завижда за ф16 блок 70"Кой свят- Третия ли? Щото основните военни играчи на НАТО са с Ф-35, затова питам...
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да си плати членството в НАТО, вече 15 години нищо не е плащала, а има задължение да харчи 2% от БВП за закупуване на оръжия от САЩ. Айде в началото няколко години градитесен период, но в крайна сметка трябва да си плаща. Вече трябва да започне да прави по 2-4 милиарда годишни вноски в НАТО под формата на закъпуване на оръжия, няма значение дали са нови или стари.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки летец на изтребител ще Ви каже, че е по-добре два двигателя зад гърба вместо един и, че Ф16 поради ниското разположение на въздухозаборника не са пригодни за нашите летища!
28
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Никога не си бил помислял, че в Европа някой може да промени национални граници. А за Косово нито дума. Типичните американски двойни стандарти.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз сигурно работи за Норгруп Груман или някой друг контрактор на САЩ.
26
2
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ужас нЕмам думи за тоя по-скоро му пречи акъла, а не крака и е бил главнокомандващ представяте ли си докъде могат да ни докарат такива като него?!?!?!
25
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Тук нямаме закон за лобизма така че не ни интересува този навлек
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези изтъркани холивудски лафчета е по-скоро нелеп и смешен, отколкото убедителен.
23
3
 
19
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Отношението на генерала към българите, е отношение към аборигени и д.ебили, само на много прости хора може да кажеш, че би се разделил с единия си крака за да караш самолета!!!За мен това е обидно отношение!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!
22
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял свят ни завижда за ф16 блок 70, само *** би се разделил с едното си мдо да лети на Грипен.
21
2
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Ами да се разделя и с левия ако иска, нас какво ни интересува!
20
3
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Има доста българи които са се разделили с главите си за да ни отърват от фесовете които сащ подкрепя в европа, дпс, дост, косово, албания и цялата арабска с *** в европа. На тоя ще му кажа че още има българи са готови да се жертват за да ни отърват от такива като този
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A защо точно с десния, защо не с левия?
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След посещението на Путин в Сърбия - сърбите получават безплатно 20 бройки Миг-25 които по много храктеристики превъзхождат F-16.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете с тази промивка на мозъци! Отрчвртатително е!