US генерал: Бих се отървал от десния си крак, за да летя с F-16!

Предложихме ви най-доброто, категоричен е Филип Брийдлав
Обновена: 21 яну 2019 17:03 | 21 яну 2019 12:30,
354

След бурни дебати парламентът одобри правителственото предложение да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав коментира изборът на изтребител и защо трябва трябва да даваме милиони за въздушна охрана, без война.

"Летял съм на почти всички модели на F-16. Този, който се предлага на страната ви, е последният - най-нов модел. Това, което наистина отличава този самолет, е, че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност за атака през деня и нощта. Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът.

Според него охраната на въздушното пространство е много важно задължение на всяка една страна.

"Нашите компютри и софтуерни системи трябва да могат да влязат във взаимодействие с вашите по всяко едно време. Затова е НАТО - да споделяме и да си помагаме при всяка една ситуация", споделя Брийдлав.

По думите му най-добрият начин да избегнем война, е да сме най-добре подготвени за нея постоянно.

Генералът смята, че това, което НАТО прави през последните няколко години, е постоянно да се въоръжава, за да не е изненадан Алиансът.

"Служил съм 8 пъти в мисии на НАТО. Дълбоко съм убеден, че това е най-успешният алианс в историята на нашия свят. Имало е конфликти, но те са били дребни и са решавани бързо. Този съюз не е толкова важен сега, колкото в бъдеще", допълни военният.

Все пак бившият главнокомандващ е на мнение, че в момента Европа е в особена и скрита опасност, защото много близо се водят военни действия.

"Русия използва сила, за да промени международно признати граници. Те анексираха Крим и сега там, на украинска територия, има огромно позиционирана сила. Никога не сме си мислели, че в Европа някой може да си позволи да наруши националните граници на една държава", коментира още Филип Брийдлав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луда работа. Хора, не си давайте така лесно части от тялото, та ако ще и тон платина да ви дават.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този завижда на Алексей Маресиев, който по времето на Великата Отечествена е летял с протези и на двата крака.
14
2
 
28
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът." Да се разбира: бих се разделил с десния си крак за да забогатея още малко. Не ви ли е срам да тупате България ни като брашнен чувал? Такива съюзници ли сте ни, които знаят само да вземат и последния залък от хората?
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Братушка" може и без глава да лети на F-16, но без "Бояришник" не може !
12
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-16, кошмара на руснаците
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега какъв е самолетът - какъвто е, такъв е. Можеше и по-стар да е, а и по-нов да е, това не променя нищо - и 40 самолета да са пак ще бъдат унищожени на момента при военен конфликт а може и пилотите ни да откажат да летят и да се бият срещу Русия или Турция защото това си е самоубийство.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падението на американеца,просташки пазарлъци,кого ще защитаваш бе махай се,лицемери,гнусно племе.Бита карта сте,я се махай
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето бивши генерали в пенсия са платени от компании като Локхийд Мартин,Рейтеон,Боинг и т.н. да правят реклама на оръжията им и да настройват общественото мнение да демократизират поредната страна по света.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност за атака през деня и нощта."А предишните модели на F-16 не са могли да атакуват през нощта - егати американските технологии...
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хихихи. Троловете пак се разпенявиха.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хейтърите, които ще кажа, че завода за самолетите още не е построен.Боко и Цецо направиха първата копка на магистралата към завода миналата седмица. Джи-Пи груп ще я асфалтира
5
3
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
По скоро ако се отървеш от десния си крак не само че няма да ти позволят да летиш ами и директно ще те изхвърлят от армията и ще ти осигурят доживот стая с изглед в някоя лудница .
4
5
 
26
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
И тоя говори като Цветанът на мисълта!
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да си отреже и двата и ще го командироваме у нас да лети на две ефки. ***!
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го ли е срам да изнудва един беден народ да му купува безполезните ламарини?
1
4
 
39
 
! Отговори
младен преди 5 години
"Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът.Па да ти го резнат тогава. И тиквата също и ще летиш екстра.