US генерал: Бих се отървал от десния си крак, за да летя с F-16!

Предложихме ви най-доброто, категоричен е Филип Брийдлав
Обновена: 21 яну 2019 17:03 | 21 яну 2019 12:30,
354

След бурни дебати парламентът одобри правителственото предложение да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав коментира изборът на изтребител и защо трябва трябва да даваме милиони за въздушна охрана, без война.

"Летял съм на почти всички модели на F-16. Този, който се предлага на страната ви, е последният - най-нов модел. Това, което наистина отличава този самолет, е, че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност за атака през деня и нощта. Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът.

Според него охраната на въздушното пространство е много важно задължение на всяка една страна.

"Нашите компютри и софтуерни системи трябва да могат да влязат във взаимодействие с вашите по всяко едно време. Затова е НАТО - да споделяме и да си помагаме при всяка една ситуация", споделя Брийдлав.

По думите му най-добрият начин да избегнем война, е да сме най-добре подготвени за нея постоянно.

Генералът смята, че това, което НАТО прави през последните няколко години, е постоянно да се въоръжава, за да не е изненадан Алиансът.

"Служил съм 8 пъти в мисии на НАТО. Дълбоко съм убеден, че това е най-успешният алианс в историята на нашия свят. Имало е конфликти, но те са били дребни и са решавани бързо. Този съюз не е толкова важен сега, колкото в бъдеще", допълни военният.

Все пак бившият главнокомандващ е на мнение, че в момента Европа е в особена и скрита опасност, защото много близо се водят военни действия.

"Русия използва сила, за да промени международно признати граници. Те анексираха Крим и сега там, на украинска територия, има огромно позиционирана сила. Никога не сме си мислели, че в Европа някой може да си позволи да наруши националните граници на една държава", коментира още Филип Брийдлав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До АнонименДнешното БГ правителство в лицето на Цв.Цв/ГЕРБ Разхищават или прахосват бг народна пара/средства ! За никаква Русия не става въпрос!
195
2
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 206 АнонименОт кога Грипен е руски самолет, м? Сприте с Тази Русия, де! Изборът е САЩ или Европа!
194
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че ме интересува какви самолети ще са ,но тук гъмжи от руснаци ,а не българи....Невероятно е как в една държава може да има точкова българи ,мразеше държавата се и вживяващи се р руснаци....А между другото аз нямам и нищи против Русия...,просто бе ми пука нито за Русия ,нито за САЩ.Интересува ме само България да върви независима напред
193
2
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Генерале, искаме да те видим с патерици и тогава ще поверваме! Принеси кракът си в жертва, в името на Америка, НАТО и ЕС;)))
192
4
 
19
 
! Отговори
alex преди 5 години
убеден съйм че тоя "генерал" е просто някакв чиновни в Пентагона и самолет е виждал само по филмите
191
2
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Бих се отървал от десния си крак, за да летя с F-16!----------------US генерала е все още с двата крака, нал тъй / щот не е летял все още с Ф-16 ? :)) Новият модел тестван ли е въобще или е само на хартия още?
190
6
 
22
 
! Отговори
Наглост преди 5 години
Тъпия кравар не предполагал , че могат да се нарушават граници .А вие *** *** какво правихте в Корея , Виетнам ,Панама , Никарагуа, Югославия и целия Близък изток? Или за вас правилата не важат. Най добре си отрежи тиквата , без това е празна и ще летиш на летящо килимче. Светът ще се оправи , когато от вашата страна останат не повече от 2 милиона да обслужват крематориумите за преработка на "демократична суровина".
189
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е хубаво.,че ще си имаме суперсамолети.Браво!
188
6
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 5 години
Ще го отървем и от празната хамериканска кpaтуна и ще го повозим на Маруся!
187
3
 
23
 
! Отговори
sss преди 5 години
като са ни такива приятели и партньори американците, както се изразяват винету и ония с помощното училище - да ни подарят няколко самолета, имат ги си хиляди... Хамериканците ползват български бази без да плащат, ходим до сащ с визи, спряха ни стратегическите проекти и какво ли още не... с тези 8 самолета и без армия кого щв уплашим??? вместо това по -добре да бяха взели ПВО системи... тиквата си го каза - правим каквото заповядат големите началници...
186
4
 
10
 
! Отговори
195 преди 5 години
F-16 си летят, защото не ги заплашва С-400, а само старите С-300 с оператори сирийци. С-400 пазят само руските бази, които и без това никой не би посмял да застраши.
185
7
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САЩ НЕ ПРЕДЛАГАТ ПО-ДОБРА СДЕЛКА ОТ ШВЕЦИЯ.ДОЛУ ГЕРБ
184
3
 
3
 
! Отговори
Темелко преди 5 години
Бая лебец имат да изядат китайците докато стигнат Русия, САЩ и Израел! Те са добри икономисти, но във военно отношение винаги са били скарани!
183
17
 
6
 
! Отговори
dd преди 5 години
Най-добрата реклама за Ф-16 е присъствието на С-400 в Сирия! Въпреки тяхното разполагане около Дамаск, Ф-16 спокойно си летят над сирийска територия-даже унищожиха един "Панцир"-има видео в тубата!!
182
6
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Естествено-американски генерал ще хвали американското оръжие-естествено и САЩ трябва да са много прости за да си продадът съвременни технологии- ще ни продадът един стар модел Ф16 с радар с повече меню и лампички)-Да се радват диваците в БГ - Гарантирам че за 1 година поне 3 самолета ще паднат по писти и т.н.Отностно силата на Русия и САЩ -Истинската сила е КИТАЙ-Тигър правещ се на умрял- Огромна войска-доразвити до съвършенство руски и американски технологии и оръжие-Фанатизирана 10 мил Армия
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как не си чувал по-тъпо изказване?Валери щеше да скача от мост с релса на врата,а Волен май щеше да се самоубие ритуално.
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами може да се прекрояват международно признати граници ,защо не??? Мисля ,че Косово е ярък пример ко ше кажеш?
179
10
 
8
 
! Отговори
Ф-16 или Грипен? преди 5 години
Двете най-силни армии в БИ (израелската и турската) са с американски изтребители. Въпроса е затворен.
178
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА-ПРАВИШ ВНОСКА ЗА КОЛА И ЧАКАШ 5-6 ГОДИНИ НАЙ-МАЛКО.СЕГА ПРАВИМ ВНОСКА ЗА САМОЛЕТИ(ПРИ ТОВА 100%-НА) И ЧАКАМЕ МИНИМУМ 5 ГОДИНКИ.... А КОЛКО СА ЛИХВИТЕ ОТ ТЕЗИ СРЕДСТВА И КАКВИ СА ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ ОТ ТОВА НИКОЙ НЕ КАЗВА. ТОВА СИ Е НАПРАВО ЗА СЪД ЗА УМИШЛЕНО ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ.
177
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-*** изказване не съм чувал! Тая планета май се управлява не от нормални човешки същества, а от психопати.