Демократите с първа стъпка за импийчмънт срещу Тръмп

Това е лов на вещици, възрази президентът на САЩ
Обновена: 31 окт 2019 21:36 | 31 окт 2019 20:48, Красимир Ангелов
26
Демократите с първа стъпка за импийчмънт срещу Тръмп
Снимка: Reuters

Камарата на представителите в САЩ прие днес резолюция с официални правила за разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса одобри текста с 232 гласа "за" при 196 "против". Гласуването до голяма степен бе по партийна линия, съобщава БТА.

Това бе първото официално гласуване по процедурата за импийчмънт, която по всяка вероятност ще продължи с месеци, евентуално и през първите седмици от изборната 2020 г., отбелязва АП.

Важното заседание бе ръководено лично от председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Изходът от гласуването е победа за демократическото мнозинство в камарата, което ще има контрол върху разследването. Демократите ще могат да ограничават възможностите на републиканците и на адвокатите на Белия дом да призовават свидетели.

След решението президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е подложен на "най-големия лов на вещици в американската история".

"Това е несправедливо, противоконституционно и по същество антиамериканско", се казва в изявление на Белия дом.

Конгресмените демократи се опитват да докажат, че Доналд Тръмп е оказал натиск на Украйна за получаване на компрометираща информация за бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който в момента е фаворит за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са като политбюро на стероиди.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите да се прекръстят на КПСС на САЩ.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите не си научиха урока от миналите избори .Тогава заложиха на негативна кампания и качиха сами Тръмп във властта.Днес пак ще го направят президент .