Тръмп готов да оттегли Съединените щати от СТО и СЗО

Държавата му била малтретирана от тези организации
14 апр 2020 10:40, Елка Василева
80
Тръмп готов да оттегли Съединените щати от СТО и СЗО
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкри в понеделник вечерта, че страната е готова да се оттегли от Световната здравна организация (СЗО), както и от Световната търговска организация (СТО), като заяви, че ще вземе окончателното решение до края на тази седмица.

Президентът отбеляза, че не е доволен от работата на двете организации, твърдейки, че неговата държава е била "малтретирана" и от двете.

Още по темата

"Ще си тръгнем, ако спрямо нас не се отнасят справедливо", заяви той и добави, че наскоро страната не е спечелила почти никакви съдебни дела в рамките на СТО.

Тръмп обвини организацията, че напоследък тя не се произнасяла в полза на САЩ, тъй като неговата страна вече не "играе никакви игри".

Преди няколко дни Тръмп предположи, че САЩ могат да намалят финансирането на Световната здравна организация, тъй като според него СЗО е ориентирана към Китай и не е успяла да докладва за сериозността на ситуацията в град Ухан, където възникна вирусното огнище на COVID-19, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩСЗОСТОДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
14
 
10
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Не мога да повярвам, че човек като Тръмп е избран за политик. Като бизнесмен безспорно е велик, но като политик и човек вони.
45
5
 
17
 
! Отговори
Фил и Белинда преди 4 години
Точно така дедо Дони !Кръцни им субсидиите на СЗО-то! После да видим дали милиардите на Сорос ще ги оправят ! Много бързо ще заприказват,че...коронавируса изненадващо е изчезнал,така,както и се е появил. Други са "вирусите" в този грешен свят !!!! И всички са с кипи на главите!
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и понеже не искам и нас да ни наричат Булгерия или Болхар или други дивотии.Те понеже уважителните като теб мноооого обичат да ги питат разбираш ли. Я кажи Солун ли се казва този стар български град или как?
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искали са да му кажат на Тръмп, че вече не бръснат Америка за cливa, но той предпочита ролята на сърдито дете.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бейжински ти е само патешкия акъл. На руски обаче. На български си само антиумен.
41
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 4 години
В Китай, както и по света от 1949 се нарича Бейджин понеже звукът е Б, не П а накрая има Г. В Русия обаче са продължили с неправилното име. Благодарение на *** като тебе и ние българите, от солидарност с руснаците (вие *** разбирате от солидарност до наси.ане) продължавжаме да говорим като недочули и недоразбрали. Предпочитам да изговарям правилно имената на другите, от уважение и понеже не искам и нас да ни наричат Булгерия или Болхар или други дивотии.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На български се казва Пекин бе, "умнико"---- Пекин се казва на руски к няма общо с реалното звучене на китайски. Бейджин е много по-близо до истината.
39
1
 
3
 
! Отговори
Напуснете преди 4 години
Земята и се преселвайте на Марс и Луната. Има кой да ви замести. Само дето напразно учихме английски... Язък.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потърсете Chinas Silent Takeover While America's Elite Slept на YouTube или други видеа с General Robert Spalding, генерал от въздушните сили на САЩ автор на стратегия за националната сигурност в областта на технологиите, експерт по 5G , живял в Китай, владеещ китайски - човекът обяснява методите на китайската комунистическа партия по превземането на света. Глобализацията, казва той, не доведе до демократизиране на страната, както е очаквал западът, а точно до обратното.
37
13
 
14
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Браво на Тръмп-все някой някога трябваше да им каже истината. Аз наистина не виждам СЗО да са допринесли с нещо.Седят си там,усвояват едни пари и си драпат -знаете кое.Единственото ,което направиха е да посъветват лобистки населението ,да не пие ибуброфен ,че бил противовъзпалително!!!! ,а вместо това да вземат хепатотоксичният парацитамол.
36
7
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
СТО ....СЗО Тръмп мръмп Ама бсп пак ще загуби изборите а рублста ще става се по нищожна като Пуся
35
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека си останат сами в краварника, да видим от какво ще живеят като не могат да грабят!
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно е прав за СЗО. Директора на СЗО не е дори лекър. Да не говорим, че силно подценихра проблема и не затвориха Китай.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това Бейджин бе, мандарин калинков герперастки. На български се казва Пекин бе, "умнико"
32
13
 
11
 
! Отговори
Йелоустоун преди 4 години
Говедарите малтретират целия свят. Време е да ги помалтретирам и аз!
31
6
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 4 години
Защото лидерът и е заклет марксист-ленинист в буквалният смисъл - партията му е комунистическа революционна етиопска партия с петолъчка, чук и факел на герба. Те са глобалисти като всички комунисти, а от глобалния свят печели основно Китай.В момента целият свят е в карантина само китайци пътуват безрепятствено. Епиденията достигна всички контитнети но не докосна Шанхай и Бейджин, които никога не са били под карантина?!!
30
12
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"твърдейки, че неговата държава е била "малтретирана" и от двете."Тоя е бил малтретиран и от майката Природа и от бащата Космос. И от двамата и то яко.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За СЗО и СТО е прав, но защо забрави НАТО? Какво мисли за ООН? Грешни пари за грешни хора с грешни политики! Необходим е рестарт, но и той няма как да е успешен при липсата на политици с капацитет и разум!
28
13
 
8
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Тоа Тръмп е като Ку.рнито - винаги неадекватен, постоянно прави изцепка след изцепка.Истинският лидер си личи по последователността на вземане на решения, а не люш наляво, люш надясно или да се крие като баба Меркел!
27
5
 
14
 
! Отговори
САШ... преди 4 години
...които след ВСВ промотираха глобализацията, като по този начин успяха да заемат позицията на първа световна свръхсила, сега се опитват да стопират процеса?Хе, хе - ти да видиш ;)