Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ

Разгневени хора запалиха магазин за бързо хранене
14 юни 2020 19:15, Нели Христова
138
Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ
Снимка: БГНЕС

Само три седмици след смъртта на Джордж Флойд, пореден случай на убийство на чернокож разпали гнева на хората в САЩ. В петък мъж на име Ришард Брукс бе застрелян от полицията, след като група граждани се оплакали от мъж, който спи в колата си и блокира движението в драйв-тру лентата на ресторанта за бързо хранене Wendy's. Когато властите отишли на място, те се опитали да арестуват Брукс. Ала той се отскубва от хватката им и взима тийзъра на единия. Насочва го към него и започва да бяга. След това полицаите стрелят.

Още по темата

Брукс не умира веднага, а издъхва по-късно от раните си в болницата. Според семейството му, полицията е имала и други опции, освен да стреля по него. Тийзърът не е оръжие, което може да причини смърт, а офицерите би трябвало да стрелят само ако има пистолет насочен срещу тях.

Служителите на органите на реда заявяват, че били уплашени, но адвокатът на семейството е категоричен, че ако "се плашиш толкова лесно, не трябва да работиш за полицията". Гарет Ролфе, офицерът, който убива чернокожият мъж, е бил освободен от работа, а помощникът му, Дейви Бронсън, бе наказан. Това е 48-та стрелба, която е с участието на полицаи. 15 от тях са били фатални.

27-годишният Брукс се готвил да празнува рождения ден на дъщеря си на следващия ден. Близки до семейството разказват, че 8-годишното момиченце го чакало в празничната си рокля, но той така и не дошъл.

"Имаше празненство за рождения й ден. С кексчета и всичко останало... докато ние обяснявахме на майка й, защо баща й така и не се е прибрал", каза на пресконференция адвокатът на семейството Джъстин Милър. Брукс имал три дъщери - на 1, 2 и 8 години, както и доведен 13-годишен син.

 Разгневените граждани на Атланта запалиха заведението Wendy's, където Брукс е застрелян, в знак на протест. 36 души са били арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няко влезе в къщата на афрото да краде и афрото го убие - ще бъде ли невинен?
36
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕКСТА Е ГРЕШЕН: ОТ УЕНДИС СА СЕ ОБАДИЛИ В ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ НА ПАРКИНГА ИМ ИМА КОЛА СЪС СПЯЩ МЪЖ И , ЧЕ ТОВА НЕ Е КРАЙПЪТЕН МОТЕЛ ДА ГО РАЗКАРАТ!!!ПОЛИЦИЯТА ДОШЛА И ГО РАЗКАРАЛА ПО ПАРКИНГА !
35
3
 
16
 
! Отговори
ист преди 3 години
В САЩ и вече *** расова дискриминация на белите от черните. Правителството поддаде, леви партии и партията на Обама шизофренираха гражданите. Ако Тръмп не извади тоягата, след година в САЩ ще управляват черните, а белите ще работят в кланици и по чистотата - смето събирането. Палачинката се обръща. Белите на протестите си вкарват автогол.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба си режисираната държава! Като си изберат 77 годишния военолюбец Дж.Байдън тъкмо черните ще са пушечното месо.Може и да е за добро!
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31 Авеее , ти гледа ли клипа? Тоя бяга от ченгето, обръща се и стреля по него. При стрелба срещу полицай ДАЖЕ и у нас ще те направят на решето, малоооумник!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали си давате сметка, че до 10-тина години и тук индианското население ще се държи така и ще имаме същите проблеми.
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицай ли си , мицифай ли си ,никой няма право да убива човек като куче !!!!!!! Само Господ има това право и то с известни условности...ама явно някои се мислят за Господ ,да убиват ей така човешко същество без съд и присъда....
30
3
 
9
 
! Отговори
W.A.S.P преди 3 години
Трябваше да го гръмне още като му посегна ,а не да го гонят
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Флойд колкото и да е бил престъпник ми дожаля, защото не оказа съпротива на полицая дето го уби с белезници на гърба задушен, ама тоя с кеф да го убиеш!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ще е така, докато седите пред мониторите и правите секс по ИНЕТА.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 26Точно това е лошото,че Тръмп ако хвърли войската по улиците ще стане гражданска война.А каквото стане в САЩ се пренася по цял свят.
26
1
 
13
 
! Отговори
Аре бе ! преди 3 години
Аре пратете куките да изринат тия мародери най- накрая бе ! Са кво чернокож ли е може да прави вече каквото си иска ли? Пращай армията и тия връщай на памуковите плантации !!!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните не знаят ли кой е президент?Не знаят ли че фашиста Дончо ще им разкаже играта ако се надигат?Те пък откъде да са чували тази дума " фашист"!Ей тука си паднаха на майстора...дето ги обича само такива! )))
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво чака Тръмп?Тези съсипват всичко градено от цивилизовани хора.Има и високообразовани американци с черен цвят или жълт цвятна кожата,които имат стандарт.За тези мързеливи *** само палка и съд и принудителна работа за възтановяване на унищоженото.Същото правят и жълтите жилетки във Франция.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 23Пистолета е електрошоков не е боен.Те затова скачат,защото с него няма как да убие полицаите.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата вървят към граждански войни не само в САЩ, но и във всички страни със смесено население. Мултикултурализмът се провали тотално, а последиците от колониализма започват да се усещат едва сега.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятайте..преди малко гледах клипа...младия полицай му говореше 4 минути на тоя пияния черния без никакви действия от негова страна...само му говореше и на 4-тата минута отиде до полицейската кола взе дрегер и го даде на тоя да издиша в него. След като се установи че е карал пиян ченгето с колегата си тръгнаха да му слагат белезници и тоя започна да буйства. Въпросът е дали е взел оръжие от едното ченге, че да стреля докато бяга...или е бил въоръжен със собствено оръжие тоя.Браво на полицая!
20
0
 
0
 
! Отговори
ненормална работа преди 3 години
"Крол, който става президент на полицейския синдикат в Минеаполис през 2015 г., често се е сблъсквал с полицейските началници и кметове. Той подкрепя така наречената тактика 'полицай-воин", която разрешава на полицаите да приемат всяко взаимодействие с гражданите като потенциално опасни"
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 20Пистолета е електрошоков не е боен.Те затова скачат,защото с него няма как да убие полицаите.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хей-така от нищо нещо ще направят.Още един афроамериканец ако утрепа полицията и ще стане война между бели и черни.А това се пренася и по цял свят.Ние какво ще ги правим в махалите наще цветнокожи?