Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ

Разгневени хора запалиха магазин за бързо хранене
14 юни 2020 19:15, Нели Христова
138
Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ
Снимка: БГНЕС

Само три седмици след смъртта на Джордж Флойд, пореден случай на убийство на чернокож разпали гнева на хората в САЩ. В петък мъж на име Ришард Брукс бе застрелян от полицията, след като група граждани се оплакали от мъж, който спи в колата си и блокира движението в драйв-тру лентата на ресторанта за бързо хранене Wendy's. Когато властите отишли на място, те се опитали да арестуват Брукс. Ала той се отскубва от хватката им и взима тийзъра на единия. Насочва го към него и започва да бяга. След това полицаите стрелят.

Още по темата

Брукс не умира веднага, а издъхва по-късно от раните си в болницата. Според семейството му, полицията е имала и други опции, освен да стреля по него. Тийзърът не е оръжие, което може да причини смърт, а офицерите би трябвало да стрелят само ако има пистолет насочен срещу тях.

Служителите на органите на реда заявяват, че били уплашени, но адвокатът на семейството е категоричен, че ако "се плашиш толкова лесно, не трябва да работиш за полицията". Гарет Ролфе, офицерът, който убива чернокожият мъж, е бил освободен от работа, а помощникът му, Дейви Бронсън, бе наказан. Това е 48-та стрелба, която е с участието на полицаи. 15 от тях са били фатални.

27-годишният Брукс се готвил да празнува рождения ден на дъщеря си на следващия ден. Близки до семейството разказват, че 8-годишното момиченце го чакало в празничната си рокля, но той така и не дошъл.

"Имаше празненство за рождения й ден. С кексчета и всичко останало... докато ние обяснявахме на майка й, защо баща й така и не се е прибрал", каза на пресконференция адвокатът на семейството Джъстин Милър. Брукс имал три дъщери - на 1, 2 и 8 години, както и доведен 13-годишен син.

 Разгневените граждани на Атланта запалиха заведението Wendy's, където Брукс е застрелян, в знак на протест. 36 души са били арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хамериканските мангаляри нещо много тръгнаха да скачат, ама бай Дончо е по- откачен от тях! ще ги навре у миши дупки всичките черни!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има го клипа в тубата от днес. Събрал е няколко милиона гледания за няколко часа. Ченгето му дава да духа в дрегера и след това тръгват двама да му слагат белезници и тоя тръгва да бяга и стреля по полицая дето го гони . Много ясно че ще го разстреля това куче ченгето!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и тук... докато отглеждаме зоологически индивиди, после ще им слугуваме...
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите нормални американци при тази соро ска анархия и вандализъм още по-мощно ще гласуват за Тръмп. Ще стане отново президент,и този път сароските са танисти ще бъдат унищожени. Едно време в САЩ при аферата Уотъргейт само за подслушване на щаба на опонентите,имаме импийчмънт на президент,а сега противниковата партия демократите наемат терористи,правят Майдан и анархия, и никой не ги забранява като политическа сила. Много изпаднаха САЩ,въобще света е в ръцете на психопати.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах видеото със случая. Да беше мирно седял, не беше чудо видял. Сега щеше да е жив. За какво се дървиш на полицай, събаряш го на земята, удряш го, измъкваш му зачислено оръжие и бягаш? А ако беше убил някой после, и не е бил спрян, тогава полицая пак щеше да е виновен, защото нищо не е направил.
12
4
 
17
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
В залязващата държава САЩ се оформя и новия термин - белокож . Това е индивид , който започва да се усеща като слуга на бившите си роби ! Все повече белокожи ще падат в калта на новата американска политика, докато накрая ще останат без държава ! Както са нямали държава когато са се преселвали и са избивали ***.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май се оформят условия за гражданска война там. И при всички положения ще спечелят индианците. То и земята си е тяхна...
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А убите черни полицаи от "мирните протестиращи?За един приятел питам.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се манипулиращите медии наблягат на това, че човекът имал няколко деца. Ами разбира се, че има няколко деца. Всички знаем кои правят кариера и правят по едно дете на 40 и кои правят по няколко деца за спорта.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук нарастна броя на неграмотните, които са убедени, че ТИ трябва да ги храниш!Какво мислиш по въпроса?
7
3
 
30
 
! Отговори
Condor преди 3 години
Е кажете нормален човек ще открадне ли електрошока на полицай да го заплашва и да бяга после?! После се сърдят.
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Флоид си е бил престъпник отвсякъде. Даже е опирал пшистолет в корема на бременна жена, за да я ограби. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ БЕ МАСКАРИ!
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастията в краварника се опитва да направи това, което успешно приложиха преди 30 години в България-да се ограничат правата на полицаите!Да може маргиналите си вандалстват на воля, докато данъкоплатците ги изхранват!Дони, няма да го допусне, и това ги кара да изтерясват...
4
3
 
23
 
! Отговори
малко им е преди 3 години
гледах ареста, и как според кмета Кииша! може да атестуваш *** нгал който бяга с електошока! ще го гониш ли? длъжен ли си да го гониш? никой не е длъжен да му търпи простотиите! като застреляш още 10 либералчета и следващите като им и кажат скай в полицейската кола, ще влязат тихо и кротко
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% от престъпленията са дело на чернокожи.
2
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Офицерите чупи уши. И да, ако спрат да нападат и убиват полицаи, африканците не имат по-малко починали вследствие на полицейски действия.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко чудо за 3 дни. При оня Флойд малко повечко продължиха...към седмица. И тоя за няколко дни и толкова!