САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара

Това ще бъде 50-ият пакет помощ, изтеглен от запасите на Пентагона
3 ное 2023 08:46, Елка Василева
70
САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ се очаква да предоставят 425 милиона долара нова военна помощ на Украйна за борбата ѝ срещу Русия, включително около 300 милиона долара дългосрочно финансиране за закупуване на боеприпаси с лазерно насочване, предназначени да унищожават дронове, казаха американски служители, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Според длъжностни лица дългосрочните средства ще бъдат осигурени чрез Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която финансира договори за по-големи оръжейни системи, които трябва да бъдат изградени или модифицирани от отбранителни компании.

Освен това администрацията на президента Джо Байдън ще изпрати оръжия и оборудване на стойност около 125 милиона долара чрез президентския орган, който изтегля оръжия от наличните запаси в САЩ.

Според официални лица оръжията ще включват боеприпаси за високомобилни артилерийски ракетни системи ХАЙМАРС (HIMARS) и национални усъвършенствани ракетни системи земя-въздух НАСАМС (NASAMS), както и артилерийски снаряди, противотанкови ракети, оборудване за разрушаване и оборудване за използване при ниски температури.

Това ще бъде 50-ият пакет от помощ, изтеглен от запасите на Пентагона, и е сходен на пакета помощи отпреди около седмица, който беше на стойност 150 милиона долара.

По-малките общи суми на предоставяното са свързани с намаленото финансиране на Пентагона за войната в Украйна. Президентът Байдън поиска близо 106 милиарда долара допълнително финансиране, което включва пари за Украйна, войната на Израел срещу „Хамас“, усилията на САЩ да се противопоставят на Китай и допълнителна сигурност на границата с Мексико. Конгресът все още не е предприел действия по него предвид нарастващата съпротива на републиканците.

Помощта за Киев цели да предостави на украинските сили повече оборудване и боеприпаси за студено време, за да им помогне да продължат битката срещу руските сили през зимните месеци.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледах филм за Финландия. Те са промивали мозъци там докато откъснат хората от традиционно добрите им съседски връзки с Русия. Даже има един художествен филм който между редовете ясно показва как е станало това.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бг медиите говорят непрекъснато срещу Русия и целия т.н. политически елит за да оцелее води буквално война на всички фронтове срещу Русия. Народа не реагира но то българите са превзети от останалите етноси...
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А напишете поне едно име готово да мре за Зеленски даже Магарев неще я го питайте
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички мислещи укри избягаха отдавна по света Ьелето допря до жените и мъжете над 60 за фронта нема кооой немаааа
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха кви са тия занижени цифри бе брат в САЩ 250 милиона да под четатата за бедност а 90 милиона по улиците и поид мостовете просто мечта
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Янките са подстрекатели на тази ужасна братоубийствена война. Те от години са се намърдали в украйна в прибалтика дори във финландия и водят подривна антируска политика като в украйна откъсват буквално брат от сестра и брат от брата синове от бащи. Същото правят и в останалите източно европейски страни от бившия соц лагер. У нас имат небивал успех поради прростотията и tziganiqata които са достигнали потресаващ размер.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще има за много дрога за укрите кой луд даниде на бистър ум на смърт заради САЩ и Зелето продажно
32
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир преди 6 месеца
Такаааа демократична логика: Раздаваме пАри налево и надесно - и двете посоки сочат Украйна. Няма лошо, така е решил дедо Байдън, така е и направил. Лошото е, че има къде 586 000 бездомни и над 6 400 000 безработни в САЩ. Ща така си мисля, че ако парите срещу Путин бъдат насочени в посока грижа за гражданите на САЩ, ще има повече полза от тях - както икономическа, така и демократична. Изнасяме бомби за демокрация, но имаме над половин милион бездомни????????
31
1
 
8
 
! Отговори
Последни преди 6 месеца
кравешки напъни, но безуспешни. Все едно с глава да се мъчиш да събориш бетонна стена. 0спег! :D
30
1
 
10
 
! Отговори
Следващият преди 6 месеца
Транш ще е 42 долара и 50 цента - за последната доза на зелию!
29
1
 
13
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
А какъв е резултатът от предните 49 пакета Супер Дупер Мега Яка помощ от САЩ. Щото се налага впечатлението, че Дедо Байдън и Политическият му внук изпраха едни милиарди и ги прибраха по джобовете. Да дават щом искат, но да има и резултат, в освободени територии, не в убити войници на ВСУ. Засега се очертава Путин да си върне Харков, после Херсон и Одеса, и накрая дунавските пристанища плюс свързване с Приднестровието. Поне това се вижда от Космосът.
28
1
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 6 месеца
Кажи го това на сина на инпекса.....
27
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
До Анонимен-19"САЩ се ОЧАКВА да предоставят 425 милиона долара", а не предоставиха Между другото на Израел конгреса вчера им ПРЕДОСТАВИ помощ ,за Украйна нищо не каза
26
8
 
5
 
! Отговори
33 ГОДИНИ СМЕ преди 6 месеца
Под крилото на щатския орел... Мир и развитие за България.
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 22Превзехте ли Киев? Има ли достатъчно вода под кила на флагмана Москва? Ватен ките напредват ли на фронта? Пари за украйна е имало и ще има!
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До 17 - Много хора, които бачкат, са доста бедни и мизерни в тоя товй САЩ. АМериканската мечта бавно, но сигурно умря някъде между 90т-а и 2008-а година.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ха ха ха - САЩ никоаг не са залагали за Украйна, кяото да "разбие Русия". САЩ залагат на дълготраен конфликт, кото да изтощи и двете икономики, а после да се плщснат като "спасители".
22
8
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 6 месеца
САЩ...най могъщите....първа в света по БВП.....там който не бачка и е мързелив е ...беден.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"До Анонимен нали нямаше да има пари за Украйна?" - Ако някой друг го е казал, може и да го вярва, но не съм бил аз.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Целта на Русия е, да накара Украйна да признае Донбас за репоблика и да се откаже от НАТО. Сега Украйна не признава Донбас, така че Донбас стаа част от Русия, а за НАТО им е скоро времето.