САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара

Това ще бъде 50-ият пакет помощ, изтеглен от запасите на Пентагона
3 ное 2023 08:46, Елка Василева
70
САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ се очаква да предоставят 425 милиона долара нова военна помощ на Украйна за борбата ѝ срещу Русия, включително около 300 милиона долара дългосрочно финансиране за закупуване на боеприпаси с лазерно насочване, предназначени да унищожават дронове, казаха американски служители, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Според длъжностни лица дългосрочните средства ще бъдат осигурени чрез Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която финансира договори за по-големи оръжейни системи, които трябва да бъдат изградени или модифицирани от отбранителни компании.

Освен това администрацията на президента Джо Байдън ще изпрати оръжия и оборудване на стойност около 125 милиона долара чрез президентския орган, който изтегля оръжия от наличните запаси в САЩ.

Според официални лица оръжията ще включват боеприпаси за високомобилни артилерийски ракетни системи ХАЙМАРС (HIMARS) и национални усъвършенствани ракетни системи земя-въздух НАСАМС (NASAMS), както и артилерийски снаряди, противотанкови ракети, оборудване за разрушаване и оборудване за използване при ниски температури.

Това ще бъде 50-ият пакет от помощ, изтеглен от запасите на Пентагона, и е сходен на пакета помощи отпреди около седмица, който беше на стойност 150 милиона долара.

По-малките общи суми на предоставяното са свързани с намаленото финансиране на Пентагона за войната в Украйна. Президентът Байдън поиска близо 106 милиарда долара допълнително финансиране, което включва пари за Украйна, войната на Израел срещу „Хамас“, усилията на САЩ да се противопоставят на Китай и допълнителна сигурност на границата с Мексико. Конгресът все още не е предприел действия по него предвид нарастващата съпротива на републиканците.

Помощта за Киев цели да предостави на украинските сили повече оборудване и боеприпаси за студено време, за да им помогне да продължат битката срещу руските сили през зимните месеци.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен нали нямаше да има пари за Украйна? - Ами продължава да няма пари за Украйна , както и нямаше до сега. Трябва да си пълен неивник за да си мислиш че тези обявени пари пристигат в Украйна. Дават се на Пентагона за заплащане на транспотра на оръжията които те "подаряват" извадени от сълбоките им резерви и имат нужда от замяна с по-нови. Отиват при няколко американски сенатора дето с гласовете им са помогнали това да се случи. Отиват в джобчетата на Зеленски. За народа..... Фуй.
18
5
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 месеца
Милиарди долари помощи... тонове оръжие... подкрепа на десете най-развити икономики в света ... неспиращи санкции срещу Русия ... сателитен интернет от Старлинк за безпроблемна комуникация... данните на трите най-големи разузнавателни агенции........... и Зеления да обяснява че ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА са завзели ЕДНО село и аха да завземат още едно. Бахахахахаха. САЩ не се ли усетиха че са заложили на КУЦИЯ КОН ?
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна в моемтна гори яко пари. Отделят се много вредни емисии, но печалбата от това горене отива в джобан ан 5-6 компани и Жобайдън.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
***, нали нямаше да има пари за Украйна? Как е сега?
15
1
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 месеца
Путиновите милионерски щерки знаят как добре за Картия
14
8
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 месеца
Откъде най-бедната и задлъжняла държава взима пари, за да дава на Украйна? С палаткови лагери за наркомани, с милиони хора под мостове, в полета и без осигуровки? Защо първо не се погрижат за себе си?
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Демократите ще използват до края оркаинжите. Това е наи голямото пране на пари в историята.
12
6
 
5
 
! Отговори
ТО ОСТАНАХА ЛИ преди 6 месеца
Руснаци да се боята за кремълския сатрап....
11
4
 
6
 
! Отговори
33 ГОДИНИ ПОД преди 6 месеца
Крилото на щатския орел и България е мирна и развиваща се държава.....
10
14
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
До Бензин... Това го кажи на Путлерчето. Малко ли жени и деца изби канибала?
9
4
 
2
 
! Отговори
Жалки преди 6 месеца
Подаяния..
8
4
 
10
 
! Отговори
Олена Зеле преди 6 месеца
Колкото една отърлица с диаманти в Картие ..
7
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
убии-ци по генезис
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Па това е нищо, едно смръкване и са свършили тия 425 милиона.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То останаха ли украинци, дето да се бият за американските интереси още?
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На заемите не се казва "помощ", стига лъгахте раята на територията!
3
6
 
15
 
! Отговори
Бензин преди 6 месеца
Наливай бензин в огъня, вместо да го гасиш! Наливай! Тениската си само-подписа указ със себе си да не говори за мир! Толкова хора умряха - за какво? Ако спре войната няма да има място ли? Какво ще стане ако спре? Няма да може някоя банка да си построй хотел ли какъв е проблемът? Защо омразата надделява подклаждана с пари. Сега ако спре какво няма място за живеене ли ? Няма какво? Или оръжието трябва да се продава!?!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хаха милиардите станаха милиони какво става ве вмiрисани кравари нещо сащ и те издишат ? И те самите знаят, че Украйна няма шанс и ще бъде смачкана и хвърлят джобни колкото да не е без хич. Каквато и техника да имаш не стъпи ли пехотата не можеш да постигнеш никакви успехи. А при Укрите има недостиг на хора скоро няма да могат да удържат позизициите си.
1
7
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
НАБЛИЖАВА КРАЯ НА ВОЙНАТА - ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ !!!