Украйна сезира Международния съд в Хага срещу Русия

Настоява се Русия да спре своята военна инвазия
27 фев 2022 15:35, Елка Василева
84
Украйна сезира Международния съд в Хага срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна сезира Международния съд в Хага срещу действията на Русия, която според Киев манипулира понятието за "геноцид", за да оправдае инвазията си, съобщи днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

"Настояваме за спешно решение, разпореждащо на Русия да спре своята военна инвазия, и очакваме съдебното заседание по казуса да започне следващата седмица", написа Зеленски в Туитър.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
добре че е туитър и добре че пише на английски та да четат и го разбират всички украинци по-добре
67
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Поп преди 2 години
Какви *** пишат тук? Сергей Бандера?!?!?!?!?Степан Бандера, чукчи неграмотни! И кога точно е убивал евреи, съветски *** прости? Бандера е украинския Левски- националист, който се е борил за украинска република! Четете, бе, простаци, стига сте дращили глупости! Бандера е бил в полски затвор, а после в немски вкаран от Хитлер там, защото настоява за независима Украйна! Убит е в Мюнхен от КГБ!
66
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 2 години
Също и Арменския поп от Анадола сезираха......хахаххахах, ......100% (и)
65
0
 
0
 
! Отговори
не е имало скоро преди 2 години
война и света се ***
64
0
 
0
 
! Отговори
присмял се хърбел преди 2 години
на щърбел
63
0
 
2
 
! Отговори
Анализирай това преди 2 години
Освен 25000 калаша на който иска, Зе пуска и осъдените за тежки престъпления.... Малее там да не си!
62
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 2 години
А нещо за батальон Азов и нацистките знамена ще споделят ли с Хага ?Снимки има в нета...
61
0
 
4
 
! Отговори
МНОГО Хайли лайкли преди 2 години
Терориста иска да съди за тероризъм - мирише ми на английски съветници!
60
2
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Украйна даже няма регистрирани граници в ООН. За да се регистрират държавните граници на Украйна се иска съгласието на всички съседи. Такова съгласие до сега няма! Така каза генералния секретар на ООН. Ще излезе, че няма нарушение и на международното право. А и тая територия си е на СССР. Това е истината!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХААХААААААААААААА...................
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същия тоя съд в същата ситуация призна Косово :) Има прецедент вече, не знам как съдът ще се отметне. Може, може, всичко може в демократичния ни свят. Неслучайно скоро гледахме таен телефонен разговор между Байдън и Порошенко, в който Байдън одобрява нов прокурор на Украйна :) И Порошенко печели милиончетата, дето с под на чело за 24 часа успял да смени прокурора.
57
0
 
9
 
! Отговори
лъжльовци преди 2 години
Ако си пуснете гръцката телевизия, който и да е канал, включително и националната им телевизия! Най-обективно предават за Украйна. За разлика от западните, които лъжат.... Гърците много преди ООН изобличиха укрите дето самолет се разби в блок и казаха, че е руски. Гърците предадоха, че украайнаа лъже. Е, после и ООН. Гърците предават и как главорезите от десен сектор тероризират населението в момента,... Гърците предадоха и украта с танка, който прегази автомобил, че не е руски, а че укрите лъжат. Бандеровец е.... Гърците предадоха още първия ден към обяд когато започна операцията (впрочем Гъ
56
0
 
7
 
! Отговори
Гей преди 2 години
Искам го Зеленски, да си поиграем! Много е сладък
55
0
 
6
 
! Отговори
нещастник преди 2 години
През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г западът е лицемерно ла но! *** и уродливо. Съдът в Хага , божии съд ли е или какво?
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американска Украйна ,купиха президента ,а той артистчето кога е виждал толкова пачки ,има познати кото в момента са в Словакия ,не с а с много пари ,но в Словакия е по голям стандарта на живот от България ,те те говорят за натовеца за желанията му
53
0
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Украйна означава територия на края-о крайне.
52
5
 
20
 
! Отговори
??? преди 2 години
Само накрая да не съдят него за 10 години геноцид над хората в ЛНР и ДНР-за украинските бомби над училищата и болниците, където загинаха стотици деца , където Европа усложливо се правеше на сляпа(както беше в Сърбия).
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо путинистите вие сте луди като любимия ви диктатор!
50
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От векове московците се стремят да анексират Украйна. Украйна означава ,,роден край,,.
49
10
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Кого дезинформираш за Сергей Бандера,бе мишокЪ червен? Братята му загиват в Освиенцим, а Хрущов нарежда да убият Сергей. Неговите Борджии изстрелват в лицето му ампула с цианид. Светът вече не е същия. Информация има за всичко. Тежки времена за такива като теб,от петата руска колона в България. Няма абдари да ти се връзват. Може да агитираш в къщи срещу огледалото .