Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна

В Бердянск вече няма лекарства, няма и хранителни стоки в магазините
4 мар 2022 09:29, Елка Василева
123
Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна
Кадър: БНТ

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред БНТ за ситуацията в града

"Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът живее с руските войници. Държат под обсада общината, но ѝ позволиха да работи", каза тя.

Още по темата
В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам, че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб", разказва Лариса.

В сравнение с другите градове в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", сподели тя.

В момента гражданите на Бердянск са разтревожени заради пожара в района на атомната централа „Запорожие“.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват", обясни жителката на Бердянск.

Според Лариса въпреки преговорите войната ще завърши само с победа на една от двете държави - Русия или Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съобщение от 2023 година: На украино-китайската граница инциденти няма.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия никога няма да падне, а по-скоро П-кин е време да си ходи, да не отъждествяваме едното с другото.
101
1
 
5
 
! Отговори
Кой ще победи ли! преди 2 години
Нито Русия нито Украйна, ще победи смъртта.
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109. Така съм чул. Русия дава много, но накрая взима всичко.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителката така вижда руските войници. Просто дошли на разходка. Добре , но след 20-30 дена като свършат консервите. Така ли ще се разхождат по улиците! Може да си пощипват туй , онуй от тук от там. Така де войник гладен не воюва.
98
1
 
5
 
! Отговори
Американеца преди 2 години
До БългаринРусите дават жертви материални и животи, защото го карат с мекия бруст. Бий врага да те уважава
97
4
 
13
 
! Отговори
някой преди 2 години
то е ясно, че путин ще победи.
96
4
 
17
 
! Отговори
158 преди 2 години
При положение, че е ясно кой ще я спечели, въпросът е защо въобще започна?! Всякакво въоръжване на многократно по-слаб противник е убийство..
95
10
 
0
 
! Отговори
манго до али преди 2 години
Аз харесвам само часовника му! Руският БТР де го гепих преди няколко дни го разфасовах и му взех добри пари! Ама на часовника на Путин съм му хвърлил две очи,не само едно!А и за тоя БТР се охарчих 10 кила ракия платих,па зор,зор дорде се натръшка екипажа!След два дена чак се събудиха и униформите им продадох.Мале голем келепир!
94
14
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 2 години
Афганистанците се научиха да използват "Стингър".То и украинците ги имат.Реално погледнато ако имат средства с които да свалят руските самолети и повече противотанкови ракети и дронове Русия ще понесе големи загуби.Дори в един момент да завладеят Украйна с останалите оръжия още дълго ще се съпротивляват.
93
4
 
3
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
До Българин Афганистан как спечели войната срещу ядрената сила СССР?
92
10
 
10
 
! Отговори
за винаги преди 2 години
Войната ще завърши когато новия Владимир легне до стария Владимир.
91
22
 
19
 
! Отговори
do 76 преди 2 години
Веднъж нахлули, руснаците доброволно няма да излязат повече от Украйна. Ще окупират територията и ще я проят като част от русия. После са Молдава и Прибалтийските и т.н. ....Възраждане на СССР един вид.
90
10
 
21
 
! Отговори
Химлер преди 2 години
Когато Вермахта влезе в това градче преди години, не позволявахме на аптеките да работят или хранителните магазини. Това беше първа заповед директно от върха, та *** от глад и болести..... Тез Руснаци много хуманни излязоха....
89
14
 
13
 
! Отговори
Сега поне е ясно преди 2 години
Колкото и смотана да е нашата държава, все пак е западна! Вероятно е време да признаем, че трябва да сме благодарни че живеем тук.
88
3
 
36
 
! Отговори
999 преди 2 години
Ако вярваме на западните медии - то БЪЛГАРИЯ Е АГРЕСИВНА спрямо Македония. ТАКА ЧЕ БГ ВЕЧЕ Е ЗАГУБИЛА БОРБАТА ЗА ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА. Това е УГОДНО НА ЗАПАДА. ЗНАЧИ Е ИСТИНА. ТАКА ЛИ?
87
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безмислена война без победители само мъртви и мизерия след нея
86
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде предавайте се вече. че заради вас цяла Европа страда. Да си бяхте изпълнили Минските споразумения, нямаше да е така. Колко пъти ви казаха, че натовски войници на руско-украинската граница няма да има! Какво не разбрахте? И за клоуни гласувате! 7 год. бомбите етническите руснаци в Украйна, ама това не ви притесняваше. Те са далече...ние сме си добре тука. Е. сега и вие не сте добре...и ревете...
85
18
 
29
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Същото ще стане и с Македония. България вече е загубила. И ако много държи на историческата истина - ще получи същата международна изолация. Падне ли Русия - заминава си и държавицата България. Вероятно ще ни прекръстят на Източна Македония. Мислете с нещо! Гл.ав.и.те е цензурирана дума.
84
6
 
22
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
страхотни лъжи,първо Бердянск е етнически РУСКИ град, няма как да са против руската армия.Второ живота си е доста нормален