Загасен е пожарът на територията на АЕЦ „Запорожие“ в Украйна

Огънят е горял на три етажа в административна сграда в атомния комплекс
4 мар 2022 08:09, Елка Василева
38
Загасен е пожарът на територията на АЕЦ „Запорожие“ в Украйна
Кадър: YouTube

Пожарът, избухнал в близост до АЕЦ „Запорожие“ в Украйна, е потушен. Кметът на град Енергодар уточни, че бойните действия в района на централата са прекратени.

Пожарът е избухнал на три етажа в административна сграда в атомния комплекс след ожесточен руски обстрел според властите. Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че огънят е потушен.

Още по темата
По-рано генералният директор на Международната агенция по атомна енергия Рафаел Роси увери, че няма повишени нива на радиация и реакторите продължават да функционират нормално, предаде БНР.

„Запорожие“ е най-голямата атомна електроцентрала в Украйна, там се помещават шест от 15-те ядрени реактора на страната.

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Москва, че прибягва до „ядрен тероризъм“ и иска да „повтори“ Чернобилската катастрофа.

По-рано Зеленски поиска от Владимир Путин разговори на четири очи, като заяви, че това е единственият начин да се сложи край на войната.

След втория кръг от преговори руските и украинските представители се споразумяха да организират хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани, което беше оценено като положителен ход от международната общност.

Южното пристанище Мариупол остава под обсада, като местните власти съобщават за интензивен обстрел.

Киев остава под контрола на правителството, а голям руски брониран конвой е блокиран на около 30 км разстояние от украинската столица.

Съединените щати и Обединеното кралство наложиха допълнителни санкции на още няколко руски олигарси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Лудото джудже със свинските очички,няма ли кой да го СПРЕ
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На представеното видео ясно се вижда огромния брой бронирана техника на ВСУ, която използва площада пред административната сграда на АЕЦ за военен укрепен пункт. Бендеровците използват АЕЦ за прикритие.
25
1
 
0
 
! Отговори
Джонсън преди 2 години
До 18 Ти ходил ли си войник в бойно поделение 2 г и не като артелчик, и възкар.? А какво им е било на фронта!!!
24
5
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
като чета и направо ми е смешно как лъжат нашите медии, украинските, американските и даже вече руските... до Днепър всичките атомни централи са защитени от руска войска, да не може укритата-бандеровци да направят някоя беля... те знаят, че до края на месеца няма да са живи и им е все едно...
23
7
 
5
 
! Отговори
От укрите преди 2 години
Това е саботаж на украинските нацисти. Чернобил въобще не беше авария ,а саботаж от укрите.
22
0
 
1
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Погледнете безпристрастно на нещата и тогава ще оцените кой е прав койе крив Тука доста хора се правят на герои Щом е така не на приказки а дела трябват По делата ше ги познаете кой е трала ла
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дядо Соци == за това чувал ли си? =="Ръцете на Чърчил са толкова окървавени, колкото тези на Хитлер. В следствие на решенията, които той лично е взел и одобрил, 4,3 милиона човека умират от гладна смърт в Бенгал. А през 18-и, 19-и и 20-и век умират около 60 милиона човека в Индия. При всички от тези трагедии, с много малко изключения, действията на британците са пасивни, тромави или липсващи, което води до нарастването на броя на жертвите.,
20
6
 
2
 
! Отговори
18 преди 2 години
Да умрем далеч не е най-лошото, което може да ни се случи. В случай, че ти липсва въображение, нека ти помогна - ако имаш жена и деца, нещата, които могат да преживеят, могат да ги накарат да виждат смъртта като спасение. Жените са особено уязвими по време на война, защото животните стават неконролируеми - справка - виж любимата червена армия какво е вършила Втората световна. А един ядрен инцидент може да ти помогне да си водиш децата на химиотерапия и да им обясняваш колко си смел.
19
2
 
14
 
! Отговори
Az преди 2 години
Запорожката атомна централа е в ръцете на руснаците от 01.03. Кой я обстрелва снощи?
18
10
 
5
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Путин и да взриви ядрена бомба в България пак ще се намярят платени *** да го защитават. Продали са си душите на дявола за копейки безскруполни хора това си е подържане на тероризма трябва да бъдат разследвани от прокуратурата!
17
7
 
5
 
! Отговори
От Русия С ЛюбоФФФ преди 2 години
Малкият гном. Айде бе русофилите, какво клепете. Фащайте оня кретеноид Коцето и марш за Русия, н.ещастници
16
10
 
12
 
! Отговори
Въх преди 2 години
Защо ревете сега , а не ревяхте когато бандеровци избивахс и горяха българи. Когато фактите говорят и боговете мълчат Нр се правете по големи от боговете
15
1
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Владооо,голям ахмак си!
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е по-страшно от страха. Уплашеният човек е лесна плячка, защото спира да мисли. Какво е най-лошото, което може да ни се случи? Да умрем. Е, и? Смъртни сме, все пак. Каквото и да направим, ще стане, както искат те. Можем само да спрем да се страхуваме. Изключете телевизора!
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън и Хилари си говорят: Виж, Байдъне, колко пари загуби Путин, докато спечели цяла Украйна.
12
19
 
11
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Прости руски ***. Губят войната и искат ядрена катестрофа.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и Байдън е доволен от войната, и Путин е доволен от войната. И Хилари Клинтън е доволна от войната, похвали се тя. Русия ще губи пари, а Украйна ще губи земя.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО гледа мача между Украйна и Русия и скандира като истински запалянко.
9
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти са Бандеровци. Както изгориха жив българин през 2014 г така и сега палят и убиват мирни украинц Те стрелят по собсвените си жилища и палят централата за да обвинят други
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има нещо вярно, само че не са били 500, а 500 хиляди, и не са били компютри, а компоти, и не са били за Япония, а за Германия, и не са били изнесени, а са били върнати."