Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна

В Бердянск вече няма лекарства, няма и хранителни стоки в магазините
4 мар 2022 09:29, Елка Василева
123
Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна
Кадър: БНТ

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред БНТ за ситуацията в града

"Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът живее с руските войници. Държат под обсада общината, но ѝ позволиха да работи", каза тя.

Още по темата
В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам, че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб", разказва Лариса.

В сравнение с другите градове в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", сподели тя.

В момента гражданите на Бердянск са разтревожени заради пожара в района на атомната централа „Запорожие“.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват", обясни жителката на Бердянск.

Според Лариса въпреки преговорите войната ще завърши само с победа на една от двете държави - Русия или Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
20
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Американците ни сложиха канадо-американец дето говори що годе български за премиер за да "правел профит" (по негови думи). Зеленски е същият само дето руският му е майчин. По нататък е излишно да коментираме за независимост.
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са върнати буквално в първи клас: вече няма НИКАКВИ свободни медии в страната. Всеки, който каже нещо против официалната пропаганда е заплашен със затвор. Дори и в СССР имаше Радио Свободна Европа. Путин им разката фамилията, а тепърва ще става по-зле. Русия се превръща с всеки изминат час в огромен концлагер.
21
4
 
12
 
! Отговори
Това не е вярно преди 2 години
Това са *** разсъждения. Погледнете глобално - НАТО разполага войски в цяла Европа. Винаги основната заплаха на НАТО и САЩ е била Русия. Фактите какви са - в Украйна се избиват два братски народа. Армията на Русия отслабва, спряха им парите. На Украинците им изпращат оръжия, а НАТО-вските войски са се струпали за Украйна и чакат.. Какво гарантира на Русия, че след като отслабне тяхната армия, НАТО няма да премине през Украйна към Русия ?! Украйна са пешките в тази война
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук нататък западнаците само ще работят като животни за да си плащат сметките за ток и отопление, а парите които изкарват ще отиват в Русия, за да купуват руснаците западни стоки и коли. А западняците ще карат западни коли втора употреба внесени от Русия.
19
2
 
6
 
! Отговори
нискоразвита преди 2 години
в технологично отношение е България, овладяването на космическото пространство едва ли е възможно с бълнувания за 30 годишно изоставане.Китайците междувременно кацнаха на обратната страна на Луната, сигур и те са технологично изостанали
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната щяла да завърши с "Победа" за Украйна,някой наистина живее в някакъв измислен свят!
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдбата на Путин и Русия ще бъде същата, като на Хитлер и Германия . С тази разлика, че никой няма да ходи до Кремъл за да убие диктатора .
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът загуби. Русия отново победи.
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора трябва да устискат. В противен случай ако попаднат под руско влияние всичките тези ограничения ще засегнат и тях. При всички случаи западния свят няма да посзоли на Русия да използва технологиите му за направа на оръжия - микропроцесори, ноухау и т.н. могат да забравят вече. А за нискоразвита технологично страна като Русия е невъзможно да навакса близо 30-те години изоставане.
14
0
 
11
 
! Отговори
L. преди 2 години
А за хората - много жалко, че трябва да преминат през това. Но да ни е за урок какви и колко търпим у нас!!!
13
3
 
12
 
! Отговори
както знаем преди 2 години
от холивудските клишета, накрая доброто побеждава.Който победи, той ще е добрия..
12
4
 
18
 
! Отговори
Петров преди 2 години
След провала в Афганистан американците ще бъдат изгонени и от Украйна. Ако много знаят - и от цяла Източна Европа.
11
7
 
23
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Русия нападна американските хора в Украйна който вече осма година избиват руснаци в полза на САЩ. Както те казват - трябва да унищожим около милион руснаци и сме зрадни (победители).
10
7
 
24
 
! Отговори
Бачо Кико преди 2 години
Русия ще е победител,дано тия украински гадове начело със Зеленски,които тормозеха и ограбваха години наред украинския народ да си получат заслуженото.
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война не е Украйна-Русия. След като натовски държави пратиха оръжие, а в Англия има доброволци за Украйна, това вече е конфликт нато-русия изнесен на територията на Украйна. Тази държава ще бъде тотално срината. Не знам кой мисли, че сама държава може да победи Русия? И какво? Да тръгват за Москва? Не е сериозно. Лошото е, че вместо за деескалация, четем за това кой какви оръжия дава. Човечеството не е помръднало и на кота от животинското.
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще завърши само ако САЩ престанат да се заяждат с Русия.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "Украйна се хвана на провокацията на запада" Русия нападна Украйна.
6
7
 
21
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Русия вече е победила, но фалшивите медии ни дават такива като тази, за която няма никакви доказателства че живее в този град или че изобщо е в Украйна. Уж някаква връзка с някаква дето говори с руски акцент но неизвестно откъде, може и от студиото в София, драги зрители.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се хвана на провокацията на запада, а познават добре руснаците и знаят, че няма да стоят дълго кротки с такъв вид провокации. Имаше начин това да бъде решено много културно, но проблема е че някои хора нямаше да спечелят много пари и нямаше да отклонят вниманието от проблема ковид и фашистките издевателства върху народите цели 2 години. Знаете ли че Пфайзер е осъден заради вакситите? Беше направен конфликт с Русия за да не скочат народите и да изметат управляващите. Факт!
4
6
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Относно второто твърдение за Украйна се съмнявам дълбоко. Дано войната по-скоро да свърши, не ни трябват 20 милиона беглеци в Европа. Нямам нищо против да идат на гости на Байдън.