Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна

В Бердянск вече няма лекарства, няма и хранителни стоки в магазините
4 мар 2022 09:29, Елка Василева
123
Войната ще завърши само с победа – или на Русия, или на Украйна
Кадър: БНТ

Украинският град Бердянск вече е обсаден от руските войски, общината е изцяло под техен контрол. Учителката от града Лариса Савченко разказа пред БНТ за ситуацията в града

"Засега сме добре, спахме вкъщи. Вече свикваме. Винаги нещо стреля, но няма основание за тревога. Градът живее с руските войници. Държат под обсада общината, но ѝ позволиха да работи", каза тя.

Още по темата
В града има вода, но лекарствата са свършили.

"Пазарът вчера беше отворен до обяд, вярвам, че има малко стока там. Аптеките също работиха до обед. Вече няма за какво да стоят хората, няма вече лекарства, няма вече и хранителни стоки в магазините. Пекарната обаче работи, има хляб", разказва Лариса.

В сравнение с другите градове в Бердянск все още се опитват да поддържат по-нормален начин на живот.

"Това напрежение, че ще се срещнеш с войници, които вчера са обстреляли две граждански коли, даже не знам има ли жертви. Казват, че са обстреляни, тук-там се чува нещо, но не знам. Ходя на работа, за да прегледам училището и се връщам с кола", сподели тя.

В момента гражданите на Бердянск са разтревожени заради пожара в района на атомната централа „Запорожие“.

"Знаем, че е изгорял учебен център на територията на станцията. Те (руските войници, бел. ред.) влязоха вчера около 11 или 12 часа, жителите не можаха да издържат на натиска на техниката на войниците. Държаха ги три дни, излизаха по 2000 души и спираха техниката. Вчера започнаха да стрелят край хората и започнаха да предупреждават и да настъпват", обясни жителката на Бердянск.

Според Лариса въпреки преговорите войната ще завърши само с победа на една от двете държави - Русия или Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин окончателно му се е разхлопало дюшемето. Оня комунистически мухъл Янукович го закарал в Минск и сега чака кадировските бандити да убият Зеленски и да провъзгласи мухъла за държавен глава на Украйна който да подпише на мига капитулация пред Русия. Само че няколкото кадировска банди от по 50-60 човека вече са ликвидирани. Вчера се заговори и за друг ход на психопага. Гримирали един двойник на Зеленски и той да подпише капитулация пред Путин. Безизходицата на Русия е тотална.
42
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна Русия прати само стари железа и бракми, които нямат никакви шансове срещу модерните западни оръжия за водене партизанска война. Руснаците са пушечно месо и затова масово се предават или дезертират.
41
8
 
6
 
! Отговори
До45 преди 2 години
Викаш Германия беше победител във ВСВ,вярно бе как съм го пропуснал тоя факт!Ама спомени какво да правиш,явно на някого се губят,въпросът е на КОГО?
40
1
 
14
 
! Отговори
али преди 2 години
Всяка империя си има край - Дали това няма да е края на Руската ??? Има много руски автономни републики и бивши съветски републики, които искат да се откъснат от Русия... Ако Русия покаже воена или икономическа слабост, това може да се случи.... Сирия, Грузия, Казакстан, Украйна... Успя ли запада да вкара Русия в капан ????
39
16
 
11
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Пчелата побеждава мечката само в приказките за деца.Все едно сърна да победи вълк.Русия от три века си води войни на европейска територия,дори Фридрих Велики яде пердах,русите за първи път влизат в Берлин през 1760.Преди нашествието на Бонапарт през 1812 пък по леда излизат на шведките брегове и от шведска Финландия става руска през 1809.Пак Финландия го отнася губейки територия през 1940 преди нашествието на Хитлер през 1941 с цел укрепване отбраната на Ленинград.Сега е същото и част от целите.
38
1
 
2
 
! Отговори
Пич, преди 2 години
разбирам само, че нищо не разбираш от технологии..Здрав бъди и се развивай все така технологично...
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви руски канали да гледаме, като "демократичният" западен свят ги спря?!?
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До39/41 "По спомен" Явно и спомените са ти като всичко останало.
35
16
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Зелински трябва да наблегне на белото знаме и капитулацията... иначе лошо му се пише!!!
34
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз Какви руски канали бе абдaл. В Русия ако кажеш нещо различно от това което казва тяхното МО отиваш 15 години в колония за подриване на държавата. И тоя мухлясъл русофил седнал да говори за руски канали.
33
14
 
14
 
! Отговори
До39 преди 2 години
По спомен високоразвита Германия през ВСВ беше смазана от тия същите допотопни колхозници.
32
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия загуби, тази война от първия ден. 700 000 украинци въоръжени с най-модерните оръжия на Запада няма как да бъдат победени от армия с танкове, които не знаят по какво да стрелят...
31
8
 
14
 
! Отговори
до 23 нискоразвита преди 2 години
Пич, прави разлика между космически технологии, които фактически не са мръднали особено от 60-те години и съвременни средства за водене на война. Виж като пример противотанковите оръжия, с които в момента снабдяват Украйна - не с право мерене, а лети по маршрут някакъв и удря отгоре, където е най-слабо място. Руснаците заваряват някакви решетки, но файда няма. За противодейстивие на подобно оръжие трябва технология, която те нямат
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа за Украйна?Само някой с тежко ментално заболяване може да си помисли това .Слава на Русия.Путин всегда побеждават Американските ***
29
3
 
9
 
! Отговори
до Петров преди 2 години
Спомни си какво се случи с Германия и ще ти стане ясно, как се обръщат нещата.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От написаните 27 коментара 12 (дванадесет) са руски копи-пейст опорки, които съм чел неведнъж преди. Отделно "мненията" в подкрепа на руските терористи.
27
3
 
17
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Не мога да се ориентирам украинците ли са на прага на Москва или руснаците са обкръжили Киев? Щото от нашите медии не е ясно?
26
7
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
Не гледайте нашите медии - бълват само фалшиви новини! Гледайте руските канали! Нашите медии са слугинаж - даже отишли в украйна, защо не си стоят тук и да копират новините на снн и ббс?
25
11
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
*** *** се навряха в нов Афганистан.Поражението на Русия е гарантирано.Дори и да завладеят Украйна,това ще е само временно.Чака ги безмилостна партизанска война.Целият цивилизован свят е зад Украйна.Накрая ще се изнесат с клепнали уши,както го направиха в Афганистан.
24
11
 
10
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Колкото "победи" в Афганистан, толкова ще победи и в Украйна. Хубавото е, че тази война ще приключи и със ликвидирането на кремълския диктатор.