Янукович призова Зеленски да спре кръвопролитията

Той трябвало да постигне мирно споразумение
8 мар 2022 14:55, Елка Василева
73
Янукович призова Зеленски да спре кръвопролитията
Снимка: архив, БГНЕС

Сваленият от поста при прозападни протести през 2014 г. бивш проруски президент на Украйна Виктор Янукович призова настоящия държавен глава Володимир Зеленски да прекрати кръвопролитията и да сключи мирно споразумение, предаде ТАСС.

„Искам да се обърна към Володимир Зеленски по президентски и дори бащински“, написа Янукович. „Владимир Александрович, Вие може би мечтаете да станете истински герой! Но героизмът не е показен, не е в това да се воюва до последния украинец“, се казва в обръщението на Янукович, с което ТАСС разполага.

Още по темата
„Добре разбирам, че имате много съветници, но лично Вие сте задължен на всяка цена да спрете кръвопролитията и да постигнете мирно споразумение. Това се очаква от Вас в Украйна, в Донбас и в Русия. На Вас ще бъдат благодарни украинският народ и западните Ви партньори“, заявява бившият украински президент.

Янукович, който живее в Русия и бе осъден задочно на затвор в Украйна, подчертава, че приема с голяма болка всичко, което се случва сега в родината му и че дълбоко съчувства на страданията, които украинците са принудени да търпят. „Във всяка трагедия има момент, в който тя все още може да бъде спряна“, отбелязва в същото време той.

Бившият украински президент казва, че постоянно мисли за това дали е постъпил правилно, като през 2014 е напуснал страната. „И тогава, и днес съм убеден, че това беше единствената възможност да се избегне широкомащабна гражданска война, кръвопролития на територията на цяла Украйна“, смята той.

Янукович, който е смятан за изключително корумпиран, беше свален от власт в Украйна през 2014 г. с прозападни протести, отбелязва ДПА. Оттогава 71-годишният бивш украински президент живее в изгнание в Русия.

Янукович беше осъден задочно на 13 години затвор в Украйна за държавна измяна. Украински медии заявиха наскоро, че Кремъл иска да го върне на президентския пост.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, да...Зеленски да спаси украинците??А, Путин не може ли да спаси милиони украинци като просто спре да ги бомби???
36
2
 
21
 
! Отговори
Мужик преди 2 години
Ха ха ха, тоя дето му взеха златната тоалетна когато избяга при Путин и тоя дава акъл
35
3
 
8
 
! Отговори
ЯНУКОВИЧ ЩЕ СИ ПЛАТИ преди 2 години
НЯМА КЪДЕ ДА БЯГА
34
4
 
20
 
! Отговори
Боб преди 2 години
Той не е започвал кръпролитията.. За да ги спре трябва да се съгласи с исканията на агресора и да предаде народа си.. Смърта на всички убит украинци ще е напразен..Само Путин може да спре кръвопролитията...
33
6
 
18
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА! преди 2 години
СЛАВА НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ БРАТЯ ОТ УКРАЙНА--САМО КОМУНИСТИТЕ И МАРГИНАЛИТЕ СА СРЕЩУ ВАС! ...ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ ВИ ОБИЧАТ И ПОДКРЕПЯТ В БОРБАТА СРЕЩУ РУСКИТЕ УБИЙЦИ!
32
11
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Истината е в това, че 2 милиона избягали и няколко десетки хиляди, които се бият, въобще не представляват цялото население на Украйна. След приключването на специализираната военна операция ще се разбере какво мисли голямата част от населението и. А междувременно САЩ ще бъдат изправени пред международния съд за тайно разработване на биотехнологични оръжие на територията на Украйна.
31
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво му дреме на Зеления, той си чете монолозите и се прави, че е в Киев, да му мислят тия дето нямат 5000 долара да си платят на граничарите.
30
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт - Янукович беше първият изборт на 50% повече украинци отколкото Зленски
29
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 10 г. в Созопол една украинка ми се обиди като й казах, че Украйна е най-смешната държава в света, защото президентът й не е украинец. Тя поклати глава и каза - Прав си! Янукович е с руски поризход, макар, че има и малко белоруски корени. Член на КПСС от 1980 до 1991 г. Такъв човек сега в Украйна може да застане начело само пазен от поне 500 гавази. Иначе няма да е жив и 10 минути. Самото му изваждане на Янукович от нафталина показва пълното безсилие на Путин в тази нелепа война.
28
9
 
13
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
Този вероятно е не по-малко корумпиран от много западни лидери, но всички видяхме, че го свалиха с преврат, с помощ отвъд голямата вода!
27
12
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Русия има работа да върши в Украина и ще я свърши. Както винаги досега е довеждала всичко до край.
26
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янукович добре изглежда са го хранили докато е на каишка при господаря
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да сайта е проруски
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янукович е просто предател на родината си. Не зависимо каква е истината родината му се бори а той я предава. Такива има и в България.
23
6
 
24
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Така е, Зеленски трябва да спре да се бомбардира сам
22
16
 
17
 
! Отговори
РР преди 2 години
Тая руска поглога я изритаха от Украйна, а сега тръгнал съвети на украинците да дава, колко жалки са руснаците, смях.
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност това си продължава да си бъде някакъв проруски сайт. По-дбре да се прекръсти на севодня
20
18
 
11
 
! Отговори
Леся украинка преди 2 години
Не си правете илюзии , че вие престъпниците , които избивате украинския народ , ще избегнете ВЪЗМЕЗДИЕТО--ще ви издирим и избием , ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ И НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ , СКРИЕ ИЛИ ЗАЩИТИ! На първо място ще са генералите давали заповедите да се избиват украинци . ГОТВЕТЕ СЕ! !ДА СЕ ГОТВЯТ И ЗАЩИТНИЦИТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ НА РУСКИТЕ УБИЙЦИ!
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако го монтират начело на проруско правителство в Украйна, трябва като господаря си да се скрие дълбоко в бункера, щото няма да преживее и 1 ден. Важи за всеки един путински марионетен премиер де.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте истината - ютуб "Михаил Советский" +18