Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно в Полша не бива да ходи.
248
13
 
7
 
! Отговори
Рамзан шофьор преди 1 година
Малко инфо за евроатлантически лъскачи на бастуни!Репортерът Руденко при посещението си в СИЗО забелязал лицето заплашвало Рамзан ,че при вида на всеки брадат въоръжен от охраната падал на колене.Укро не трепери,бате Рамзан е великодушен към страхливците,но към нацитата не!Северномакедонците имат един лаф-чичо Коле леко коле!Хелзинският комитет що мълчи,а?
247
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя, ако посмее да влезе в Полша, ще му се поиска да не се е раждали!
246
13
 
8
 
! Отговори
Рамзан шофьор преди 1 година
Автобус.На последната седалка седи укро нацито дето обявяваше,че ще дере жив Кадиров!По уредбата- следваща последна спирка Грозний!Рейса спира а по уредбата-добре дошли в Чечня.Нацито усеща топлина между краката!Рамзан,шляхтатанямадагивозиш чак до Грозний,те са по гнусни oт укрите!За варшавянките малко милост,така де.Когато в Берлин се усетят и скъсат канцлер акта със САЩ за 99г. окупация и се разберат с Русия ще доде редът на полският въпрос за Данцинг,бедна им е фантазията във Варшава!
245
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сякаш този, Копейкин и Бялата Златка един ги е правил.
244
13
 
28
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Русия загуби тази война
243
11
 
19
 
! Отговори
Путин гоебът преди 1 година
Кадиров е женчо!
242
15
 
28
 
! Отговори
Do някой преди 1 година
Абе никой! Путин погледне ли към Полша, ще види какво е за 6 сек. падане на кремъл! Така си я мислите тая работа промитите русофилчета, държава след държава нападат и всички ще стоят да гледат! Полша е в НАТО! Още няма да си е приключил речта лилипутин когато ще са го почнали от 4 страни!Така си я мисли с заплахите с ракети, че все ще минава!Дъщерите му живеят в страните които уж ще унищожава! Дее и съветските тролчета!
241
7
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Кадирчо и той ще си намери майстора, такива като него не си отиват от естествена смърт.
240
16
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ако поляците се намесят жална им майка. Няма да има война каквато е сега - За всяка къща и за всяка уличка, защото има много руско население в Украйна. Няма да има такива щурмове с командоси и т. нт. В Полша почти няма руснаци. Ще ги сгазят както сгазиха грузинците, а жертвите от цивилното население ще ги обявят за сметка на поляците че сами са си виновни. Изобщо, ама изобщо няма да се церемонят с тях.
239
1
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Смел е, защо ли ....има ли нещо в предвид, а след Полша.... ЕС може би, а целта е ....не ясна !
238
14
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 година
ИМАШЕ ЕДНА ПЕСЕН ПРЕДИ ГОДИНИ - ЖИВОТА СЕ ИЗМЕРВА НЕ С ГОДИНИ А С ДИРЯТА ОСТАВЕНА ОТ НАС !!! Кой българин на направил поне една хилядна повече за родината си от този човек ???А на тези от сороса - имате дълги шии и затова трудн ви стига до мозъка
237
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ще нападне Полша. Това е традиция.
236
14
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Кадиров е страхлив черкез!
235
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите имаме да връщаме много на тези черкези от турско време
234
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** украинците ако го набарат, не ми се мисли, какво ще му се случи
233
8
 
20
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Кадиров е като страхливо момиченце и сеебе с мъже.
232
5
 
8
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Ашколсун кадирчо! Бетер турска работа, кяфирчо.!.
231
11
 
8
 
! Отговори
до 238 преди 1 година
Победите на Русия са отразени на новата картата на Украйна. А "победите" на по-ниското джудже са само в кокаиновата му медуза
230
4
 
4
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
"цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза"???? - Само наивник може да повярва че този "независим" уебсайт е независим от Сорос медузата?дори са скъстили на него! Та Затуй и всеки ден и другите медузи ни цитират и пробутват глупостите им от "неназовани източници"