Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда че козела се информира единствено от Таварит Масква щом смята че съдбата на Украйна е незавидна в сравнение със съдбата на Рашистката Федерация.Говори със същия език на българските русофили които живеят със заблудата за някакви руски победи.
228
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смисълът от съществуването на Руската империя е да се пречи на другите народи да живеят нормално
227
13
 
7
 
! Отговори
Георги Дерменджиев преди 1 година
С теб сме Рамзане! Ахмат Сила - АЛЛАХУ АКБАР!
226
5
 
16
 
! Отговори
до 214 преди 1 година
До До 212 поляците са дали на света Коменски Коперник ,Шопен докато чеченците -мъжка любов поради което са приятели с путин
225
3
 
13
 
! Отговори
До 196 преди 1 година
Напомняш ми да кажа, че повечето избити Руски войници са от Чеченците, не от Украинската, щото чеченците са толкоз некадърни, че като се опитат да стрелят по украинец, стрелят по руснак, хахахах
224
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждаме колко свършен случай е Украйна. Трябваха им 2 месеца и половина да превземат Мариупол, който бяха разрушили до основи. Щяха да превземат Украйна за 3 дни, ама май тези три дни ще станат 1003, след които пак няма да са прогресирали.
223
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз черкезин да не знае много, че още от турско имаме да им връщаме.
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 224. Не лъжи , че Русия е сама. Чеченците и помагат.
221
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де нали и Финландия ще нападат , отказаха ли се!?
220
7
 
2
 
! Отговори
Рамзан шофьор преди 1 година
Автобус.На последната седалка седи укро нацито дето обявяваше,че ще дере жив Кадиров!По уредбата- следваща последна спирка Грозний!Рейса спира а по уредбата-добре дошли в Чечня.Нацито усеща топлина между краката!Рамзан,шляхтатанямадагивозиш чак до Грозний,те са по гнусни ит укрите!За варшавянките малко милост,така де.
219
18
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Поляците и украинците са най долните фашисти на Европа.
218
15
 
13
 
! Отговори
тя преди 1 година
САШ и целия Запад помагаше на Украйна с пари , оръжие , храна , лекарства , облекло и още много други неща , а Русия беше сама , но правдата ще вьзтържествува !
217
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоун
216
5
 
32
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Хе,хе Кадирка шубето си е голям страх!! Бягай към Дубай докато главата ти стои на раменете.
215
9
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Путинската подметка и изтривалка кадиров, май забравя че Полша и Украйна не са Чечня, в която се раждат родоотстъпници като въпросният рамазан, готови лижат путински зад.ници, а и Полша е член на НАТО, което я поставя в съвсем друго положение - там кадировци няма как да пристъпят, а ако го направят тутакси ще се пренесат при всевишния барабар с харема си от 40 девственици ... !!!
214
9
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
До Палячоdo 217 ....kolega ,te i azovcite go narichaha kakv li ne dokato ne gi vze v plen !!!
213
6
 
21
 
! Отговори
Рашка Пeдepaшka преди 1 година
Много си силен за човек който се крие по дупките
212
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газиров днес от коя мордорска бензиностанция излъчва?
211
6
 
18
 
! Отговори
Палячо преди 1 година
Тия 6 секунди не са като ония 6 те секунди в кревата ве .
210
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе този да върви обратно в планината и да оправя козичките, платипу*ак.