Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили

Той е осеян с дупки, превозни средства не могат да се движат
Обновена: 27 юли 2022 13:05 | 27 юли 2022 13:04, Елка Василева
278
Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост, който е от значение за доставките за руските сили, окупирали южни части на Украйна. Това съобщи Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, цитиран от АП.

Още по темата
По думите му мостът "Антоновски" над река Днепър не е разрушен, но платформата му е осеяна с дупки, които не позволяват придвижване на превозни средство по него. Стремоусов уточни, че мостът е поразен с изпратените от САЩ ракетни системи за залпов огън "Хаймарс".

Говорителка на Оперативното командване "Юг" към украинските въоръжени сили потвърди поредния удар по моста "Антоновски", допълни Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изпипан и е целял деморализиране на врага.

Съоръжението с дължина 1,4 км получи сериозни повреди и миналата седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, но пътнически автомобили продължиха да минават по него до снощната атака.

Мостът "Антоновски" е основен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вариант е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана миналата седмица от украинските сили, но остана проходима за превозни средства.

Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в региона, подложен на постоянни контраатаки от украинска страна, посочва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите така са ударили моста, че руснаците са се стреснали. Е така се удря мост, дамм...
223
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те, хохлите, само с мостове могат да воюват.
222
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова милиарди долари, толкова бойна техника и само големи щети на един мост..
221
9
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Общото е, че моите искания случайно съвпадат с тези на НАТО. Ако и когато Украйна се задъха, идва НАТО.
220
2
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Сата НАТО: А това, какво искаш, какво общо има с темата. Чете ли статията горе?
219
12
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Руските сбърканяци в Лугандон нито някой ги е питал, нито някой ще ги пита какво искат. Има значение какво искам аз, а аз не искам Просията да си протега пипалата насам.
218
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ ВЛАДЕЯТ ПОЛОВИН КРАЙНА, Е АМА МОСТА Е ВАЖЕН. И КЪДЕ Е МОСТА ВЪВ УКРАЙНА ИЛИ ВЪВ РУСИЯ.
217
6
 
10
 
! Отговори
Питанка преди 1 година
Само да попитам, това Сата НАТО на райски газ ли е целодневно?
216
5
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Сата НАТО: Това за "да бъде васал на Кадиров" можеше и да не го пишеш, много е плоско. А Донбас и Луганск Украйна вече ги е загубила. Няма връщане назад. Руското население там не иска да живее в една държава с укронацистите. И са прави за себе си. Твърде дълго ги обстрелваха. А според Минските съглашения трябваше да получат автономия. Сега ще се присъединат към Русия.
215
10
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какви преговори, вие нормални ли сте, бе? Преговори, да се откаже от териториите и да бъде васал на Кадиров? Пхахаха :))) Ми то НАТО още не е започнало, кви преговори, кви пет леа...
214
1
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До до Какво следва: Зеленски не може да преговаря. Този представител на Украйна, който занесе в Истанбул подписано предложение за мир, с което Украйна се отказваше от включване във военни блокове и от разползгане на чужди оръжия на нейна територия, след това укронацистите просто са го застреляли. Същото ще стане и със Зеленски, ако сега започне преговори за мир. Просто ще го застрелят. Не му завиждам.
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби като цитираш получи минус за цитата. Кавичките не помагат защото хората бързат и не ги виждат или не ги проумяват, както и ти не си вземаш поука от грешките, сори.
212
5
 
6
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
До Анонимен 226: "На Киев ще се помага докато трябва"? Когато руската армия влезе в Киев вече няма да има нужда да му се помага. Всяка война завършва с мирен договор. Украйна не може да спечели тази война, колкото и да я тъпчат с оръжие. При тези загуби (над 200 военнослужещи на ден според Интерфакс) до края на годината от армията на Киев ще е останала само половината. Тогава кой ще воюва?
211
5
 
7
 
! Отговори
до Какво следва преди 1 година
Ами от Кремъл натискат от всички посоки да принудят Зеленски за преговори. То не е газов шантаж, не е покани от Беларус, не са заплахи от рода "още нищо не сме започнали". Но Зеленски нещо не поддава, не е ли странно за страна, която е на границата на поражението.
210
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б Значи Украйна не е имала никакъв самолетоносач. Имала е проект за самолетоносач. :)))))
209
0
 
3
 
! Отговори
Б преди 1 година
До 225 Да бе същия! Продали са го на Китай
208
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво следва На Киев ще се помага докато нацисткия режим в Кремъл падне. Колкото се налага - толкова. :))))
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б "Украйна действително е имала самолетоносач от СССР" Кой бе? Тоя, дето никога не е бил довърше докато е бил в Украйна ли? :)))))))
206
5
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Ако наистина няма преговори за мир (а това да има преговори е в интерес на украинският народ) или трябва да махнат Зеленски или войната ще свърши когато руската армия влезе в Киев. А в ЕС трябва да си помислят докога си струва да помагат на украинците.
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 202/213 Даже няма да смееш да се появиш, за да си обереш срама. А усмивката ми няма да е изчезнала при никакви обстоятелства :)))) Русоробите не можете да си представите какво е това да живееш като свободен човек :))))