Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област
27 окт 2022 08:40, Елка Василева
179
Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Още по темата
Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани, посочва БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Искам да отбележа, че Владимир Салдо е бил кандидат на кметските избори в Херсон през 2020. Заема второ място с резултат от 17%. Това показва колко са били "дискриминирани" про-руските предатели. Спокойно са си имали партии допреди февруари 2022. И показва, че на честни избори са малцинство.
124
11
 
7
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
днес русия се смали с 192 кв км
123
8
 
1
 
! Отговори
Коношенкоуглу преди 1 година
До Какво следва то пред бахмут сте 3 месеца големо е за вас ... я първо онова село попасня вземете за 12 път раши ))
122
8
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
До Бъдещето на мира.хи4 не се мисли за велик руски въ,,шлю ... Украйна ще спе4ели тая война а ти руска тв..ар ще плащаш репараций 70% от всяка рубла която изкараш блиския половин век .
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
просто избиват поредната руската контра атака .... тотал щетата е за руските войници но тях кой ти ги брой ор,,ки някакви
120
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек украинската контраофанзива е тотал щета.
119
20
 
21
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
До вчера пискахте че Украйна ще падне за 3 дни.. днес обаче се подигравате на Украйна , че "бавно напредвала" хахахах утре сигурно ще питате , защо се само половин русия са превзели ! хаахах мушмули жалки
118
15
 
36
 
! Отговори
Бъдещето на мира преди 1 година
Много наблюдатели коментират бъдещето на войната, но избягват да коментират бъдещето на мира. А известно е, че всяка война завършва с мирен договор. Украйна не може да спечели тази война. Това е все едно Мексико да спечели война с САЩ и да си върне Тексас и Калифорния.Колкото по-рано започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят.
117
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕ РАЗОЧАРОВАШ МЕ. УВОЛНИ ТОЯ ПРЕДАТЕЛ И ПОРАЖЕНЕЦ ОЛЕКСИЙ И ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ СТЕ ПРЕД КРИМ? КОГА ЩЕ ВЗЕМЕТЕ МОСКВА??
116
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позор за Русия!!!
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"разпалило война в центъра на Европа през 21 век" - С какво 21 век по-различен, от предните 60 века, дето имаме записки за тях?
114
16
 
7
 
! Отговори
БГаньо преди 1 година
Аз пък мислех, че е голямо изпитание за заклетите русофили, които дори и сега продължават да бранят едно чудовище, разпалило война в центъра на Европа през 21 век! А как върви тя всеки можеше сам да се убеди, като гледа примерно ето този сайт https://deepstatemap.live/en, на койта ясно се вижда от самото начало кой какво прави ден по ден - с колко и къде настъпва или отстъпва. И тук няма никаква пропаганда. Така беше и с Ковид кризата, за която си има световна статистика.
113
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ви се налага етиопец да ви храни и руснак да ви освобождава
112
12
 
39
 
! Отговори
Кой крив кой прав преди 1 година
Войната в Украйна е голямо изпитание за западните средства за масова информация. Не че и преди не са изкривявали истината, но не личеше толкова много. А сега вече се вижда ясно, че просто няма престъпление на украинската армия което те да не се опитват да оправдаят по всякакъв начин. Досега единствено Амнести Интернешънъл намери сили да отправи някакви критики към разполагането на украински военни и техника в болници, училища и жилищни сгради с което се предизвикват жертви сред мирното население
111
10
 
38
 
! Отговори
ДЕЗ-ИНФОРМАЦИЯ преди 1 година
Как така войната се обърна? Нали беше въпрос на дни ВСУ да превземе Херсон и руснаците бягаха. Така ни информираха преди 10 дни всички лоялни медии. Дори и в момента не го казват направо - Украйна е в позиция защита и отстъпление в Бахмут. На Херсонски фронт Украйна опита няколко самоубийствени атаки и ВСУ се оттеглиха на първоналните си позиции, понасяйки тежки загуби. И опитите за атака рязко бяха прекратени. От тогава насам Украйна търпи ПОРАЖЕНИЕ НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ ОСВЕН НА ИНФОРМАЦИОННИЯ.
110
4
 
38
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Саддам Хуйсеин: А поводът за войната в Ирак какъв беше? Саддам Хусейн имал химическо оръжие. След това се оказа, че няма, но работата вече беше свършена. Тогава Соломончо Паси обещаваше, че щом участваме във войната от правилната страна и щом опростим дълга на Ирак към България, ще участваме в следвоенното възстановяване на Ирак. И какво стана? Опростихме им дълг от милиони долари и си останахме с п'ръст в устата. Соломончо би трябвало да го съдят за нанесени щети на държавата, но няма кой
109
12
 
33
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Руската армия вече е до предградията на Бахмут. Въпрос на време е да бъде изчистен от укронацистите.
108
11
 
22
 
! Отговори
Саддам Хуйсеин преди 1 година
Те и шалварите уж бяха дали отпор на САЩ, но накрая развяваха белите наполеонки. И в Херсон ще е тъй и по нататък...
107
8
 
12
 
! Отговори
Херсон преди 1 година
Считайте Херсон за мъртъв град с хиляди жертви.
106
0
 
4
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
Може да се прояви и като обявяване на криптовалутата за официална от някоя голяма страна. Може да е свързано с някакъв изключителен технологичен прогрес. В действителност няма да е само едно събитие в този период. Те ще са много. Но този месец наблюдавай за новини свързани с астрономия, технологични открития, които са много големи и които корено променят как хората се изхранват и живеят. Другите неща ги казах. Но ако умееш да смесваш теми може от казаното да откриеш нещо друго. Поздрави.