Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия

Обединеното кралство е наказала с 18 млн. лири руски активи
10 ное 2022 22:17, Йоана Цонева
131
Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия
Снимка: БГНЕС

Великобритания е наложила санкции на руски активи за рекордните 18 милиарда британски лири, съобщава Службата за прилагане на финансовите санкции на страната.

В санкционния списък попадат руски олигарси, както и други лица и организации, обвинени от Лондон във финансиране на войната в Украйна.

Наложихме най-тежките санкции за всички времена на Русия и това осакатява нейната военна машина, изтъкна финансовият секретар в Министерството на финансите Андрю Грифит.

Той увери, че Службата прави всичко възможно, за да "запази натиска върху руския президент Владимир Путин и корумпираните му приближени".

Още по темата
Съгласно годишния анализ на Службата за прилагане на финансовите санкции на Обединеното кралство новите мерки правят Русия най-санкционираната държава от Лондон.

Великобритания наложи редица санкции на Москва в началото на украинската криза, които Лиз Тръс - тогава британски външен министър, заяви, че ще бъдат премахнати, ако руските сили се изтеглят от Украйна.

Обхватът на мерките срещу руски физически лица беше разширяван многократно, като санкции бяха наложени на топ руски бизнесмени и лица, обвинени, че са във "вътрешния кръг" на Путин.

Вследствие на наказателните мерки през август вносът от Русия на Острова беше сведен до най-ниското си ниво в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индийското ромче докладва ли на задокеанският склеротик*Окрадохме ги*защото човчицата Лиз Тръс се издъни с доклада с потока*Свършено е*
43
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англосаксонците са ясни, но в случаят са на правилни позиции. Русия, трябва да се избави от ръцете на болшевиките завинаги и Англия в случаят просто помага.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 млрд. за олигарските в Русия не били пари... Вие поне един богат човек познавате ли? Знаете ли, че като му вземеш на богатия и 1 цент и онзи оревава света?
41
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40 Русия може да опита с остъкляването, но е сигурно че преди остъкляването от Кремъл няма да остане тухла върху тухла. Това им го каза и Борис Джонсън, че всякакъв опит за използване на ядрено оръжие от Русия ще завърши с изчезваето на империята на руското зло.
40
10
 
12
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
До Асен ... Ами не е ... Според САЩ Русия НЕ Е агресор и няма причини да бъде включвана в списъка с терористични държави ..... Вие тука нископлатените ми *** троллчета много се престаравате напоследък . Заплащането ви си остава 2 стотинки за 500 коментара . Точка .
39
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето са путинисти не ги разбирам... Един ден плачат, че западът е блокирал сметки на Русия за 300 млрд. долара и злато на Русия за още толкова долари, в западни банки... А на другият ден пишат, че за Русия това не били пари... Ами и вие заприличахте на Путин, всеки ден говорите различни неща, които взаимно си противоречат.
38
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Великобритания все е крала, не е отсега! Прочете за каури пари! Това са вид охлюви, някъде ги казват миди, които са служели за международна платежна единица в Азия и в Африка. Британците са завзели залива, където са се добивали, и са започнали масово да "купуват' с тях каквото ви дойде на ум. Но лакомията им стигнала до там, че ги имали вече в огромни количества и ги обезценили, т.е. самопредизвикали са свръхинфлация. Това преди векове, началото на тяхното "величие".
37
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия нападна без предупреждение Украйна, без да обявява война, подло, от територията на Русия и Беларус, надявайки се, понеже се водеше втората армия в света, да победи бързо Украйна, и да постави марионетно правителство, да забрани украинският език и да вкара в концлагери ("трудови колонии") всеки недоволен... Само че греда... И сега се започва най-интересната част от филма... Как по руската телевизия излизат едни и пелтечат как се налагало да "взимат трудни решения", т. е. да се изтеглят...
36
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бой и санкции ще оправят Русия и ще я вкарат в правия цивилизационен път. Изглежда че индиеца е по-голям русофоб и от Борката Джонсън, което е от полза за целия нормален свят.
35
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглосаксонската уродливост трябва да бъде спряна един път завинаги,лекарството е остъкляване на това островче!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асен не
33
18
 
12
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Уважаеми русофили, моля ви, отговорете просто на въпроса: Русия агресор ли е и върши ли престъпления в Украйна?Ако може само с ДА или Не, а не с какво били направили американците или марсианците:)
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смех, смех... вземаш парите на олигархчето и чакаш то да свали Путин от власт. И как ще го свали от власт, като си му взел парите? Все едно да вземеш на войника пушката и да го пратиш да се бие, че да спечели. Инглизите вярно не са от най-умните, но нали си сложиха индиец да ги управлява - поне той да им даде акъл...
31
1
 
14
 
! Отговори
БСП/ПП/ДБ олигарсите преди 1 година
спешно да се прибират в България. Да си върнат обратно и откраднатите пенсионни и здравни фондове. А и куфарчетата от Луканово време.
30
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусно е всичко това което правят, направо си е пладнешки обир. Не може да санкционираш хората просто защото са руснаци. Утре може да им скимне да постъпят така с всеки един.
29
14
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
До АнонименРано или късно руските олигарси ще осъзнаят, че кървавото джyдже в Кремъл е вредно за парите им и ще го свалят от власт.Ами те руските олигарси, които са верни на Путин си стоят в Русия. Тия руснаци дето са против Путин и за да не им национализира парите си изнесоха откраднатото в чужбина , тяха санкционират . Всъщност Европа , САЩ и Англия правят услуга на Путин . Унищожават финансово избягалите от Русия олигарси и дават знак на всички други богати руснаци да си стоят в Русия....
28
1
 
8
 
! Отговори
Мед ми капе на сърце преди 1 година
Оле, оле, оле...!!
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една харта на ООН приета през 1948 година и тя се нарича UDHR,самозабравилите се наглосакссонци съвсем скоро ще трябва да си платят!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29... "кога се е случило това? Преди 200 години"... за Сърбия чувал ли си? За Ирак чувал ли си?
25
11
 
6
 
! Отговори
до двоен аршин преди 1 година
И кога се е случило това? Преди 200 години? Жалък рушки ***!