Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия

Обединеното кралство е наказала с 18 млн. лири руски активи
10 ное 2022 22:17, Йоана Цонева
131
Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия
Снимка: БГНЕС

Великобритания е наложила санкции на руски активи за рекордните 18 милиарда британски лири, съобщава Службата за прилагане на финансовите санкции на страната.

В санкционния списък попадат руски олигарси, както и други лица и организации, обвинени от Лондон във финансиране на войната в Украйна.

Наложихме най-тежките санкции за всички времена на Русия и това осакатява нейната военна машина, изтъкна финансовият секретар в Министерството на финансите Андрю Грифит.

Той увери, че Службата прави всичко възможно, за да "запази натиска върху руския президент Владимир Путин и корумпираните му приближени".

Още по темата
Съгласно годишния анализ на Службата за прилагане на финансовите санкции на Обединеното кралство новите мерки правят Русия най-санкционираната държава от Лондон.

Великобритания наложи редица санкции на Москва в началото на украинската криза, които Лиз Тръс - тогава британски външен министър, заяви, че ще бъдат премахнати, ако руските сили се изтеглят от Украйна.

Обхватът на мерките срещу руски физически лица беше разширяван многократно, като санкции бяха наложени на топ руски бизнесмени и лица, обвинени, че са във "вътрешния кръг" на Путин.

Вследствие на наказателните мерки през август вносът от Русия на Острова беше сведен до най-ниското си ниво в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
16
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Тая зима населението ще плаче(работещите). Вече по-неизгодно стана от България да се работи там.В един момент ще се изравни стандарта. То където там ще работи човек за едни паунди, дето тук същата сума но в левове смисъла се губи. Да делиш къща с 10 наркомана и да си счупваш краката да търчиш. И да зъзнеш зимата. Да слугуваш на тия изяратеняци, накрая като си платиш всичко, нищо не ти остава, а тук вече българките дръпнаха. Те си викат слугини да им чистят.
83
11
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Така и не се разбира от статията какви всъщност са тия много страшни санкции. Това, че са откраднали парите на няколко руски бандита как ще застраши Русия - незнам. Много им пука на руснаците за това. А по същество - Войната се финансира от бюджета на пентагона предимно, и от други такива като нас. Затова са и протестите във Франция и др. държави. Гръмко заглавие, а всъщност статията нищо не казва.
82
14
 
29
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Много ми е смешно като кажат "корумпираният кръг около Путин". Дайте да говорим за сериозната корупция и измами-изборите в САЩ.
81
9
 
18
 
! Отговори
Суровикин преди 1 година
Само атомът ще излекува инцестните бозави островни пиянки. Владимир да не се ослушва, а да ги пали.
80
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малобритания се лиши от руски бизнес и сама си верва че това удря русия, а не нея. тоя филм го гледаме в момента с ЕС
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгледайте внимателно снимката. Тя говори много.
78
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са едни предатели и подстрекатели едно към едно. Хвърляли ли са бомби над България. Да. Бомбардират България от април 1941 до 1944 год. цели четири години бомбят
77
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудят се как да вземат залъка от устата на руснаците не им завиждам но явно англичаните са им завиждали. Санкциите са чиста проба кражба.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно е на черното да се каже бяло.
75
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 Освен Русия никой друг вече не смуче от колониите. То Русия остана единствената колониална страна в света.
74
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея винаги са грабили някой, смукаха сумати години от колониите, сега си намерха друг да ограбят, от създаването си до сега англетата само от грабежи живеят. Амерканците и те по тяхен образ заграбват всичко по света, всички ресурси заграбиха в нападнатите от тях държави, ама няма санкции за тях.
73
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея винаги са грабили някой, смукаха сумати години от колониите, сега си намерха друг да ограбят, от създаването си до сега 78751англетата само от грабежи живеят.
72
17
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Сега изясни ли ви се , как ще си върнат Британия и Щатите парите, които дават назаем на Украйна? Ще бъде съдена за репарации! И това е най-малкото ,което може да се случи на престъпниците от Кремъл!
71
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Русия е в правилната посока.. За сащ няма санкции обаче те когато поискат нахлуят където поискат :))
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77Съгласна съм.
69
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, най - после! Беше им дерт на братята британци да прилапат руските милиони. Ужасно ги беше яд че богатите руснаци почти бяха завладели острова. Мразеха ги и в червата но все пак ги търпяха заради големите парички които наливаха в британската икономика. Сега войната им даде карт бланш да си ги присвоят. И с руската газ е така. Затова мразя войни. В такива моменти най -ясно проличава колко низки могат да бъдат хората.
68
3
 
6
 
! Отговори
Хубава новина преди 1 година
за края на седмицата.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До няма да се премахнат - Не бих казал че си "УМЕРЕН ОПТИМИСТ " , а че направо си си УТОПИСТ , за да не използваме по-силни и нецензорни изрази , а да запазим добрия тон !
66
0
 
1
 
! Отговори
Дед Мароз преди 1 година
Извинете ме за неточността , но джуджетата от " Днес Бг " ме подведоха в информацията " 18 милиарда" ,а и съм доста разсеян покрай подаръците за НЕпослушните деца - Имах предвид до СЛЕДВАЩАТА КОЛЕДА !
65
16
 
11
 
! Отговори
няма да се премахнат преди 1 година
когато русия бъде изтикана извън законните граници на украйна теси средства ще се деблокират но няма да се дадат на русия а ще се изплащат като репарации на украйна десетки години напред. а русия ще трябва да се депутинизира за да може да се премахнат снакциите това е