Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия

Обединеното кралство е наказала с 18 млн. лири руски активи
10 ное 2022 22:17, Йоана Цонева
131
Великобритания наложи най-тежките санкции в историята за Русия
Снимка: БГНЕС

Великобритания е наложила санкции на руски активи за рекордните 18 милиарда британски лири, съобщава Службата за прилагане на финансовите санкции на страната.

В санкционния списък попадат руски олигарси, както и други лица и организации, обвинени от Лондон във финансиране на войната в Украйна.

Наложихме най-тежките санкции за всички времена на Русия и това осакатява нейната военна машина, изтъкна финансовият секретар в Министерството на финансите Андрю Грифит.

Той увери, че Службата прави всичко възможно, за да "запази натиска върху руския президент Владимир Путин и корумпираните му приближени".

Още по темата
Съгласно годишния анализ на Службата за прилагане на финансовите санкции на Обединеното кралство новите мерки правят Русия най-санкционираната държава от Лондон.

Великобритания наложи редица санкции на Москва в началото на украинската криза, които Лиз Тръс - тогава британски външен министър, заяви, че ще бъдат премахнати, ако руските сили се изтеглят от Украйна.

Обхватът на мерките срещу руски физически лица беше разширяван многократно, като санкции бяха наложени на топ руски бизнесмени и лица, обвинени, че са във "вътрешния кръг" на Путин.

Вследствие на наказателните мерки през август вносът от Русия на Острова беше сведен до най-ниското си ниво в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
Ма мола ти се преди 1 година
До Анонимен 76 -Че как не бе - Та те само В бг са повече от всички останали взети заедно ! Толкова Англейски дето се говори тук и в Америка не се говори !
63
0
 
5
 
! Отговори
Дед Мароз преди 1 година
Въпросът е: Ако така ги бриоте на ръчичка , как разбрахте че са 18млн. като няма да можете да свършите до Коледа ?!
62
0
 
5
 
! Отговори
Ь преди 1 година
Къде милиони, къде милиарди, изглежда за някои писачи е едно и също
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно , е че истината за това което се случва ще излезе на яве можеби някога след десетилетия , но вече запозвам да си мисля че това е само видимата повърхност на айсберга , а отдолу има някакви сруги цели и уговорки нежду великите сили , за които никой няма да разбере сега ! Никой който планува война , а тя съвсем не е планувана за еди дообед , няма да си остави парите и златото и всичо което притежава да му го пази противника докато се бият -Така че май всичко е театър за бедняците и глупаците
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че в света има много повече хора, които четат, говорят и пишат на английски език, отколкото който и да е друг език (даже и мандарин или кантонез).
59
1
 
1
 
! Отговори
сата НАТО преди 1 година
Тъй см са отрязъл.. кат крокодил. Не ми обръщайте внимание.. Съм пълен тащак.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 - Е това вече ще го съсипе !
57
20
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Между другото, Велика Британия има ядрен потенциал да направи Просията да прилича лунен пейзаж, поради което всички опити на кремльовските гномове да се зъбят и да точат лиги, се посрещат от британските държавници с безразличие и "покер фейс"
56
0
 
1
 
! Отговори
100 %TURK преди 1 година
До оня муслиСъбуди се бе мухъл.Сънуваш.
55
6
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Велика британия едно дърво и един камък няма не метал и петрол че ги питам аахаахаах -----///----- Велика Британия първо е покорила света с дървени кораби от собствените им английски дъбове, после е затвърдила империята си със стоманен флот, построен от собствена шефийлдска стомана. И всичко е направено от английски инженери, английски дърводелци и английски металурзи. И сега добиват собствен петрол и газ и в топ-компаниите във всеки отрасъл присъства поне по една британска.
54
7
 
9
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Една по голяма атомна бомба на изсраил, и войната ще спре, Англия ще получи ултиматум да върне крадените милиарди в рубли (по чудовищен курс), и Константинопол става пак християнски (по пророчесгвото на Мохамет), а новата Империя от Аляска до Амазония - Естади Юнидос, връща на България златото в рубли - по новата тарифа.
53
3
 
19
 
! Отговори
Един въпрос преди 1 година
И защо тези руски олигарси си държат парите в прогнилия Лондон, а не в проспериращата Москва ?!
52
5
 
9
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Виждам най-различни гледни точки и това е напълно нормално.Аз пък ще кажа следното: твърдо против Русия съм в тази война,но това не значи,че англосаксонците са стока :)Помислете само: назад през годините всички "Велики сили" са искали да са най-отгоре, за да се възползват от малките държави и да ограбят каквото могат от тях. И винаги страдат обикновените хора.Например: след Освобождението та до ден днешен някой питал ли ни е какво наистина искаме? Ами не, просто ни налагат решенията си! С
51
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият живот на наглосаксите минава в търсене на някой, който да ограбят. Цялата им история е низ от грабежи, колонизиране, поробване и избиване на други държави.
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голфстримо ако замръзне сите им замъци че да идът у разумно богатите хора. Гаранция за това дава Асан и жена му Айшутка Тафиловичова
49
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великобритания за нищо, ама за нищо не бива да ни е пример. Погледнете ги какъв парламент имат, това хора за закони ли са? Как се формират камарите на парламента. Погледнете как изглежда сградата на Даунинг стриит отвън, пълна мизерия о грозотия. погледнете сградата, където беше опелото на кралицата им, пусто и празно, само камъни. И за езика им даже ги е мързало. Взели от латинския корени на думи, даже ги домързяло да ги прехвърлят на английски словообразователни модели. Даже фолклор нямат
48
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин вече няма право да се вози на най-голяюото колело в света!! А имено окото на Лондон,!! Направо удар в сърцето на Руската империя!
47
10
 
27
 
! Отговори
До46 преди 1 година
Русия е огромна,все някой и нещо ще оцелее,ама виж от островчето и поданиците му няма да остане и помен!
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия е забранила вноса на автомобили Лада на територията си! Също и самовари за чай! Лишила е дузина Руски олигарси от правото да ползват Ландонското метро и публичния транспорт!!
45
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асене, за нас в България основен агресор са тези, които предизвикаха населението да се изселва извън нашата страна, които сринаха икономиката ни, унищожиха селското ни стопанство, образованието ни, армоята ни. Все в името на личната свобода. Сега да виждате някъде по света лична или обществена свобода? България е загубила една трета от населението си, откак сме със западни водачи. от икономиката повече от две трети, да не говорим за наука. Все още сме живи и помним.Станхме врагове с всички.