Зеленски сдържан след новината за руското изтегляне от Херсон

Москва разпореди войските да напуснат града
10 ное 2022 09:00, Елка Василева
58
Зеленски сдържан след новината за руското изтегляне от Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова за сдържане на емоциите след новината за руското изтегляне от Херсон, предаде Укринформ.

Още по темата
"Врагът не прави подаръци, нито демонстрира жестове на добра воля. Ние се борим за всичко това", каза той във видеообръщение снощи. "Днес в информационното пространство имаше много радост, и то по понятни причини. Но по време на война емоциите ни винаги трябва да бъдат сдържани."

Зеленски добави, че най-голямото и най-важно противопоставяне на фронта в момента е в Донецка област. "Там се решават много неща", заяви той.

По-рано вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу разпореди изтегляне на войските от град Херсон и прехвърлянето им на левия бряг на река Днепър. Предложението дойде от командващия Обединената войскова групировка в Украйна генерал Сергей Суровикин.

По време на предавано пряко по държавния телевизионен канал “Русия 24” съвещание с министър Шойгу Суровикин докладва, че украинците продължават да обстрелват бента на Каховската водноелектрическа централа, което можело да предизвика наводнение в района, предаде БНР.

Суровикин аргументира предложението си за изтегляне на войските с думите: "Ще съхраним най-важното - живота на нашите военнослужещи и като цяло боеспособността на войсковата групировка, държането на която на десния бряг в ограничен район е безперспективно".

Освен това, каза още Суровикин, така ще бъдат освободени сили и средства, които ще бъдат задействани в други райони на така наречената специална военна операция в Украйна.

Сергей Шойгу се съгласи с предложението и на свой ред заяви: "Пристъпвайте към изтеглянето на войските и вземете всички необходими мерки, за да осигурите безопасното прехвърляне на личния състав, оръжието и техниката през река Днепър".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко е една бригада да се струпа цялата армия и да влезе наведнъж ще бъде интересно.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше референдум и хората си казаха тежката дума че искат РФ. Ако украинците влязат вече те стават агресора. Те са си агресори де много хора избиха в Донецк ей тъй на за отмъщение че гласуват.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се вижда да има мещо радост и еуфория володимир къде чу и видя такива неща не мога да го разбера изобщо не го разбирам нито понасям.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците имат такива бомби където ще ги думкат вътре в града без да разрушат сградите. За това изтеглиха и цивилни и армия. А влезте с армия в града
36
1
 
1
 
! Отговори
баце преди 1 година
Лошо, ще *** хора в Донбас. Рашистите са решили да теглят нова граница като права линия с укрите.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и наполеон беше превзел москва ама после.....
34
5
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Не съм русофил, но това САЩ да победят Русия на нейния територия го забравете. Кога свинкя се качи на джамия... Войната е маратон, а Западът се задъхва икономически... Пак залагаме на губещия кон и пак ще сме със статут на ПОБЕДЕНА ДЪРЖАВА. Нищо, ние сме свикнали. Що сега да не ни вземат Родопите и Черноморието? Ко толко? Хайде, радвайте се.
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е сдържан защото великият кормчия Путин преди месец издаде указ че Херсон е руски завинаги при разширяването на руската империя. Сега е редно великият кормчия Путин да издаде указ за отпадането на Херсон от великата руска империя и намаляването на територията и. Всичко това трябва да стане с всенародни тържества на Червения площад както беше при разширяването на великата руска империя.
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За рашистите 3 дена явно е доста разтегливо понятие.
31
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Еми с тия военни ръководители толкоз. Вие какво сте очаквали.
30
5
 
12
 
! Отговори
ZZ преди 1 година
Няма ли да вдигне банкет за "победата"?
29
3
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Тоя го инструктираха господарите му да обере тона и веднага се сви. Изпълнително момче.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една укринска бригада е достигнала покрайнините на Херсон обаче веднага се е върнала.Американците съветват укрите да не влизат в Херсон.Едните се изтеглиха другите не смеят да влязат.
27
10
 
14
 
! Отговори
сина преди 1 година
дано се обърне палачинката в сащ и това зелено шмъркало да бъде изтеглен, като главен продажен плазмодии - губернатор на биологичната американска провинция, създадена през 1991 г. в украйнините на Русия и да се миряса вече!
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се отегчи и не забелязвам да гори от ентусиазъм. Между другото той преди да го изберат за президент беше проруски настроен и рускоезичните го избраха, защото им обеща да прекрати терора в Донбас и да провежда референдуми. Сега неговите обещания ги изпълнява Путин. Не бива да е недоволен, все пак.
25
12
 
1
 
! Отговори
смях преди 1 година
Докато не видя украински знамена в кметството на Херсон не вярвам. Те руснаците са царе на лъжата.
24
18
 
2
 
! Отговори
Предател е Путин преди 1 година
Путин проведе референдум и изостави херсонците. Повечето принудително ги изсели от къщите им. Загубиха всичко защото бяха окупирани от Русия и сега не могат да се върнат. Военните в Русия негодуват. Такова предателство не е извършвано даже по времето на татарите. И няма дори един генерал да си подаде оставката заради позорното бягство. При това се говори че всъщност става дума за един завод за торове със суровина по тръбопровод от Русия. Да не безпокоят олигарх приятел и на Зеленски и на Путин
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх лозе пази.Нещо не е наред там.Руснаците евакуираха целият град.Прекалено официално на церемония обявиха оттеглянето.Като отстъпваш не правиш такива пресконференции.Капан е.
22
14
 
6
 
! Отговори
Слава на България преди 1 година
Време е русофелационалистите да посетят психиатър!
21
0
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
По точно уплашен...