Тиери Бретон: Европа ще ускори доставките на оръжие за Украйна

"Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или дори по-дълго"
18 юни 2023 16:45, Красимир Ангелов
201
Тиери Бретон: Европа ще ускори доставките на оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа на контраофанзивата на страната срещу руските сили, заяви еврокомисарят, отговарящ за промишлеността, Тиери Бретон в интервю за френския ежедневник “Паризиен”, предаде Ройтерс.

"Ще увеличим усилията си за доставка на оръжия и боеприпаси - това е война с висока интензивност, в която те играят решаваща роля", каза Бретон във връзка с обещанието за доставка на милион големокалибрени боеприпаси през следващите 12 месеца.

"Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или дори по-дълго", добави той.

Украйна започна контраофанзива по-рано този месец, за да си върне контрола върху територии, завладяни от руските сили, а министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова миналия четвъртък съюзниците на Киев да положат всички усилия, за да да осигурят повече оръжия и боеприпаси. (БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или дори по-дълго", добави той...да отиде той ба фронта да видим и 1 ден ли ще издаржи
133
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само уркопа си мисли още за някакъв комунизъм или просто повтаря думите на олигарха Коломойски,които с такива глупост ги набута в тая каша.
132
5
 
24
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
До кога ще плащаме войната на - зеления комедиант
131
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеля да не е в отпуск
130
5
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 10 месеца
Великолепно! Чудесно! Прекрасна новина! Значи ЕС минава на военна икономика и на изхранване с насекоми! Насекомите са богати на протеини, а във военните заводи заплатите са високи! Ще имаме питателна храна и високи заплати и ще работим на страната доброто за победата над Мордор. Това е прекрасно, нали приятели?
129
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направо му се чудя на Путин има достатъчно ядрена мощ да срине света няколко пъти, що продължава да си губи времето и не отвори протока Сталин между Мексико и Канада
128
6
 
5
 
! Отговори
Империя на злото преди 10 месеца
До той. Този въпрос го задай на оня извратен психопат в Кремъл.
127
8
 
6
 
! Отговори
Спокойно копейки преди 10 месеца
Великаяая рускаяая армия ще унищожи западната техника още щом мине границата. Като пейтриътите и леоардите. Танкът армата 2015 ще мине през тях като през кашони. Ракетата кинжал 5 ще ги пръсне на парчета. То вече на практика Украйна не съществува - останаха няколко села по границата с Полша. Като свърши с Украйна другарят путин ще се насочи директно към Вашингтон.
126
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денят на Русия(всъщност края на СССР) беше подобаващо отпразнуван в Канада! Пред сградата на руското консулство тържествено беше оставена... ПЕРАЛНЯ!
125
3
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 10 месеца
Това няма да бъде забравено!
124
6
 
18
 
! Отговори
Той преди 10 месеца
Повече боеприпаси за мир ми е, като повече секс за девственост. Тези машоумн*ци, защо се бутат да умрат не знам, ум не ми го побира. Заради някаква си кална и прашна земя не бих си дал живота никога.
123
15
 
6
 
! Отговори
До 129 преди 10 месеца
Това с унищожаването, включително и постоянните заплахи с атомни бомби е руския начин на взаимодействие със света. Запада беше вкарал всички свои благини в Русия, беше им позволил да пътуват сред тях. Е, руснаците показаха, че за тях е по-важна войната. Санкциите бяха начина на запада да не започне физическа война с Русия.
122
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Или склад за водка??
121
18
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Всеки похарчен долар в Украйна е добре изхарчен. Защото се слага край на комунизма като идеология. Стига вече пропаднали режими. Всеки нормален руснак мечтае да живее като западноевропеец.
120
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миналата есен украинците си върнаха половината окупирани територии. Месните рашисти пак ги разправяхте същите глюпости. Сега са наред останалите територии. Аз казах - украинците ще мълчат, а руснаците ще дезинформират. Що не коментирате какво се случи в Ръкове снощи? Украинците не са съобщили нищо, но много часове е горял руския склад за оръжие. Точно както обещаха.
119
6
 
13
 
! Отговори
а бе преди 10 месеца
А бе, къде е мърлявия наркоман? Преди постоянно го покзваха, сега защо го няма по демократичните медии?
118
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде изчезнаха увереността, патоса и бодряшките изказвания на западните лидери от преди година и половина, когато щяхме да унищожим Русия със санкции, а модерната украинска въоръжена с натовски стандарти армия щеше да победи Русия, когато целият цивилизован свят е с Украйна, целият свят е против Русия, и Русия няма никакъв шанс против целия сват! А сега пускат по Брюксел TV някакъв Съби Събев да мънка унило, че видите ли контранастъплението било едва в началото (един месец вече) и трябвало такова да доставим боеприпаси (на модерната натовска армия на Украйна).
117
5
 
6
 
! Отговори
Що преди 10 месеца
в Карлуково, които сме за Русия, не ни изписват?
116
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа на контраофанзивата" - ми щоо, контраофанзивата нали се развива добре, Антъни Блинкен нали каза, че Украйна имала всичко необходимо за контранастъпление?
115
2
 
10
 
! Отговори
До 122 преди 10 месеца
СТИГА БЕ...че те още не да влезли в истинска битка....