Зеленски предупреди за руски провокации в Запорожката АЕЦ

Имало предмети, подобни на експлозиви, на покрива на енергоблоковете
5 юли 2023 07:50, Елка Василева
61
Зеленски предупреди за руски провокации в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е предупредил френския си колега Еманюел Макрон за опитите на Москва да организира "опасни провокации" в Запорожката АЕЦ, която от една година е окупирана от руски войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Предупредих колегата си, че окупационните войски подготвят опасни провокации в Запорожката (ядрена централа)", написа Зеленски в Туитър за телефонния си разговор с Макрон.

"Договорихме се да държим ситуацията под максимален контрол заедно с МААЕ", каза още украинският президент.

Вчера Украйна и Русия си разменяха взаимни обвинения в заговор да атакуват централата, най-голямото ядрено съоръжение в Европа.

ТАСС информира, че украинският президент Володимир Зеленски е заявил, че Русия уж е поставила предмети, "подобни на експлозиви", на покрива на енергоблоковете на Запорожката АЕЦ.

По-рано Ренат Карчаа, съветник на генералния директор на “Росенергоатом”, заяви, че украинските въоръжени сили са планирали нападение срещу Запорожката АЕЦ през нощта на 5 юли.

Във видеосъобщение, публикувано в канала му в Телеграм, Зеленски, позовавайки се на разузнавателни данни, посочи, че Русия иска или да "симулира удар по централата", или има "друг сценарий".
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Грешка! Зеленски предупреждава, че ще обвини Русия, за провокации от укритие в заец.
44
0
 
6
 
! Отговори
Еххх преди 10 месеца
Тоя Плъх ще я гръмне като нищо.Нацист и наркоман ,невероятно опасна комбинация.
43
2
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 10 месеца
"Предмети подобни на експлозиви по покривите? Това ли можаха да измислят укронацистите. В централата има наблюдатели от МААЕ, да отидат да видят. Но няма да отидат - ще си пазят службицата. И резултатите от украинският обстрел от Киев ще обясняват с "експлозиви по покривите".
42
1
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Заседанието на съвета на НАТО наближава, а резултати от знаменитото украинско контранастъпление няма. Какво прави в такива случаи Зеленски? Трябва му голяма провокация, която да измести от медиите коментарите за провалите на фронта. Какво има на разположение? Стената на Каховската ВЕЦ вече е съборена, мина си от реда. Следваща голяма провокация май ще е на Запорожката АЕЦ. Вчера вече от украинска страна е спряно електрозахранването на централата. А в близките дни се очакв украински обстрел.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво. Сега и Русия и Украйна искат да гръмнат АЕЦ и да се обвиняват взаимно - смех. Айде гръмнете я да стане световно бедствие да дано поне то ви покаже колко сте прости и дано мирнете след това.
40
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия и руските тъпац*** си мисля, че с няколко нелегални документа могат да казват, че земята и еди какво си е тяхно. На война като на война.
39
2
 
10
 
! Отговори
Бат Курти преди 10 месеца
Тоя има грешка Запорожката АЕЦ стана вече част от Русия! Ха-ха, укра, хохоль эбанный в жопу!
38
11
 
7
 
! Отговори
Пълно е с ТРОЛОВЕ преди 10 месеца
в коментарите. Няма един нормален. Личи си как 2ма или 3ма заработват копейки. Край господа. Свърши се. Колкото и да се напъвате - търсете си друга работа. Вашите колеги на Пригожин ги сготвиха. Същото очаква и вас. Колкото и да лаете - керванът си върви и не в посоката в която ви се иска. Ще се наложи да работите нормална работа като останалите почтенни хора. С миризлива пропаганда до никъде няма да стигнете.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпросните предмети на покрива се виждат там още преди няколко години... всеки с google world pro може да връща карти назад по дата. Зеленски измисли нещо друго. Знам, че много искаш да вкараш НАТО във войната...
36
1
 
16
 
! Отговори
Пропагандатори преди 10 месеца
Защо не публикувате изказването на Карчаа от вчера, че се очаква обстрелване на АЕЦ-а от украйнска страна. Изказването е от вчера и много сериозно предупреждава какви ще са последствията. Но забравих, че публикувате само "правилната" страна и сте блокирали руските източници и сайтове...
35
1
 
16
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Руснаците стратегически взеха и пазят АЕЦа още миналата година, защото знаят колко им е акъла на тези украинските амеби.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запорожката АЕЦ отдавна се контролира от руснаците, този явно има видения
33
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
А за украински провокации няма ли да предупреди?
32
1
 
12
 
! Отговори
Зеленски преди 10 месеца
Слава Кокаина,наркоманом слава!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само че ЕС е близо а сащ далече ,сащ иска да унищожи ЕС но явно много са заблудени тия европейци)
30
1
 
19
 
! Отговори
Кико преди 10 месеца
Толкова са зле Украинците на бойното поле че за да покажат нещо за милиарди те които получиха са способни да предизвикат ядрена катастрофа Както е видно не им е жал за народа си. Точно като в България
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ударната вълна при взрив на покрива на зграда ще бъде нагоре и не може да нанесе сериозни щети на централата. Това е като вица за колата с експлозиви върху стената на язовира, която я взривила.
28
1
 
14
 
! Отговори
R.A.T.M преди 10 месеца
Съвсем изплиска легена западната пропаганда. За какво им е на руснаците да си замърсяват земята ? Много добре знаят, че заради розата на ветровете ще пострада Крим и други техни територии, полза могат да имат само Украйна.
27
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Малко психология. Когато хората са плашени с години и поставяни в унизителни положения и позпомощни срещу несправедливостта която удря, удря, удря, удря и само удря всяка година все по-силно и безжалостно и трябва да мълчат се появява един ефект на отрицание и факта давай удряй и да се свършва.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Зелето не вярват самите украинци.Господ да ни пази от откачалки,които искат да взривяват АЕЦ,за да докарат на човечеството световна война и да го потопят в кръв!